NeoCM Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 [Xperia Z2] Wgrywanie softu/ firmware programem flashtool Program flashtool możesz pobrać z tego odnośnika:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1291-tool-flashtool-v-09131-dla-xperii/ Flashtool jest narzędziem, przez które m.in wgramy Firmware dla urządzeń marki Sony Xperia.Tu macie opis jak na tym urządzeniu wgrywa się czysty stock firmware. Wgrywacie firmware na własne ryzyko, nie ponosimy odpowiedzialności za uszkodzenia. Instalacja Firmware Przed instalacją.......Instalujemy sterowniki USB (urządzenie samo zaproponuje taką opcję), jeżeli nie to link http://www.sonymobile.com/pl/tools/pc-companion/Włączamy tryb debugowania Jeżeli go nie mamy w ustawieniach to wchodzimy w informacje o telefonie, potem na sam dół i klikamy 8 razy na Numer kompilacji. W tedy pojawią się nam Opcje programistyczne.Pro forma zaznaczamy jeszcze opcję instalacji plików z poza marketu ( tu się nam to nie przyda...)Instalujemy program Flashtool....Pobieramy Firmware w postaci .ftf i umieszczamy go w C:/flashtool/firmwares Uruchamiamy program Flashtool Podłączamy nasze urządzenie pod port USB w trybie debugowania. Flashtool pokażę informacje o podłączonym urządzeniu..... W tedy klikamy na PiorunPojawi się okno, wybieramy opcję flashmode Wskazujemy folder gdzie jest umieszczony rom w postaci .tft Teraz pojawi się okno z informacją jak podłączyć telefon w trybie flashmode. Odłączamy Xperię od portu USB Trzymając przycisk Volume DOWN podłączamy pod port USB (w rogu powinna pojawić się niebieska dioda) Flashtool zacznie wgrywać firmware. W tym momencie nie odłączaj urządzenia!!!!! Po wgraniu firmware odłącz smartfon i go uruchom. Koniec 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stantor Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Czy tym sposobem można wgrywać softy na zablokowanym bootloaderze w Z3 ORANGE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 To program dla Z2. Jeżeli chcesz odblokować bootloader to idź do orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Oni mu simlocka odblokują. Co do bootloadera to nic nie zrobią. Ale wgrać soft na LB[Locked bootloader] da się. Ale w swoim dziale pisz kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Konieczny_26409 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witajcie.Mam problem z instalacją Flashtool-a w Windows 8.1 to znaczy instaluje program, ładuje sterowniki w trybie testowym, żeby zainstalować niepodpisane stery. Po instalacji gdy odpalam Flashtoola otrzymuje takie coś jak na załączonym obrazku. Przenosze pliki według wskazania, ale i tak komunikat wyskakuje dalej.Jak możecie to pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Miałem to samo na windows 7. Niestety nic nie znalazłem. Zrób to przez fastboota tak wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iloweit Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 hej.uprzedzam, że jestem totalnie zielona w tym temacie i jesli ktoś zdecyduje się mi pomoc to bardzo proszę o tłumaczenie wszystkiego bardzo "łopatologicznie" dziś chciałam zaktualizować oprogramowanie mojego tel (xperia z2) lecz niestety komp się zawiesił i przerwał instalację. teraz telefon sam się włącza, zatrzymuje na napisie "sony" i wyłącza - tak w nieskończoność. zresetowałam go ale to nic nie dało.. czy jeśli zrobię wszystko, co zostało opisane w powyższej instrukcji to naprawię problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Tak.Tlumaczenie mowisz? HmmmmPkt 1 wgraj sterowniki masz link powyzejPkt2 pobierz flastoolPkt 3 pobierz system ten ttfPkt4 skopjuj go do C:/flashtool/firmwaresI od pkt 8 normalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iloweit Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 okej, mam jeszcze tylko jedno pytanie. nie jestem w stanie włączyć trybu debugowania no bo telefon jest wyłączony na amen. mimo to podjąć się wgrania softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 okej, mam jeszcze tylko jedno pytanie. nie jestem w stanie włączyć trybu debugowania no bo telefon jest wyłączony na amen. mimo to podjąć się wgrania softu?Udało się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iloweit Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udało się?TAK! Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 TAK! Dziękuję za pomoc Prosze, po to tu jesteśmy by pomagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Szkudlarek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Jak będzie wam wyskakiwał błąd jak koledze z #5 postu, trzeba usunąć wszystkie pliki z folderu firmware. wtedy wam pójdzie gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEacper Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Mam nową Z2 z wgranym softem od Orange. Chciałbym wgrać dziś Czystą wersję. Mam pytanie czy mogę to zrobić gdy w Service menu pisze Bootloader unlock allowed: No? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 nie pisz tego samego posta 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEacper Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Nie mam folderu firmwares w: C:/flashtool/firmwares. Mam go stworzyć czy szukać gdzie indziej. PS przepraszam za powtórzenie tam wyżej Edit: Już sam znalazłem15/047/2015 15:47:49 - INFO - Checking header15/047/2015 15:47:49 - ERROR - Processing of loader.sin finished with errors.15/047/2015 15:47:49 - INFO - Ending flash session15/047/2015 15:47:49 - ERROR - 15/047/2015 15:47:49 - ERROR - Error flashing. Aborted15/047/2015 15:47:50 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.15/047/2015 15:47:50 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.Zainstalowałem program pc companion. Są jeszcze jakieś inne sterowniki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 PC companion to nie sterowniki, sterowniki masz w folderze drivers tam gdzie masz flashtoola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEacper Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ok dzięki, już sobie poradziłem. Wszystko śmiga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian3264 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 A z kąd wziąć firmware dla Xperi z2 i czy trzeba mieć roota albo odblokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Xperia firm - na forum jest poradnik jak z tego korzystać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian3264 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 A czy mógł bym poprosić o link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian3264 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź Witam, jaką wersje czystego androida wybrać na xperie z2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi