NeoCM Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 [sony Xperia Z] Wgrywanie softu/ firmware programem flashtool Program flashtool możesz pobrać z tego odnośnika:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1291-tool-flashtool-v-09131-dla-xperii/ Flashtool jest narzędziem, przez które m.in wgramy Firmware dla urządzeń marki Sony Xperia.Tu macie opis jak na tym urządzeniu wgrywa się czysty stock firmware. Wgrywacie firmware na własne ryzyko, nie ponosimy odpowiedzialności za uszkodzenia. Instalacja Firmware Przed instalacją.......Instalujemy sterowniki USB (urządzenie samo zaproponuje taką opcję), jeżeli nie to link http://www.sonymobile.com/pl/tools/pc-companion/Włączamy tryb debugowania Jeżeli go nie mamy w ustawieniach to wchodzimy w informacje o telefonie, potem na sam dół i klikamy 8 razy na Numer kompilacji. W tedy pojawią się nam Opcje programistyczne.Pro forma zaznaczamy jeszcze opcję instalacji plików z poza marketu ( tu się nam to nie przyda...)Instalujemy program Flashtool....Pobieramy Firmware w postaci .ftf i umieszczamy go w C:/flashtool/firmwares Uruchamiamy program Flashtool Podłączamy nasze urządzenie pod port USB w trybie debugowania. Flashtool pokażę informacje o podłączonym urządzeniu..... W tedy klikamy na PiorunPojawi się okno, wybieramy opcję flashmode Wskazujemy folder gdzie jest umieszczony rom w postaci .tft Teraz pojawi się okno z informacją jak podłączyć telefon w trybie flashmode. Odłączamy Xperię od portu USB Trzymając przycisk Volume DOWN podłączamy pod port USB (w rogu powinna pojawić się niebieska dioda) Flashtool zacznie wgrywać firmware. W tym momencie nie odłączaj urządzenia!!!!! Po wgraniu firmware odłącz smartfon i uruchom. Koniec 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mod_nysa Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 zamiast VOLUME UP należy dać VOLUME DOWN. Przynajmniej u mnie zadziałało dopiero wtedy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Masz rację, źle napisałem.Poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Kony Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 VOL + otworzy fastboot, VOL - otworzy flashmode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Sosnowski Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 da rade bezproblemowo wgrać softa przy zablokowanym telefonie? Nie pamietam wzoru, a meil i haslo jak wpisuje, to niby nieprawidłowe, a na kompie wpisuje te same i wszystko śmiga. Bo przy zablokowanym nie włącze trybu debugowania, jakieś rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Spróbuj bez.Jeżeli masz sterowniki USB wgrane, to Flashtool wykryje Ci urządzenie. PS. Soft wgrywasz w trybie Flashmode (na wyłączonym telefonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaToNaprawie Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Nie rozumiem podpunktu 5 , mamy wskazać pobrany rot , czy ten który siedzi w telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ten który pobrałeś, ten plik .tft czy jak mu tam, bo wgrywasz firmware z komputera a nie z telefonu, rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaToNaprawie Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Jestem świeży w tych rzeczach , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 nie ma problemu jesteśmy by pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaToNaprawie Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Udało się , dzięki wielkie za poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 jeśli Ci pomógł/spodobał się poradnik, polub go, to tak nie wiele, ale może to dużo znaczyć, dzięki temu autor czuje się doceniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEacper Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Czy mogę zrobić to samo gdy mam zablokowany bootloader? W service menu pisze mi też Bootloader allowed to unlock: NO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Możesz bo w sumie to oficjalne softy @KEacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 ale pamiętaj że tym ani niczym innym bootloadera nie odblokujesz, tylko w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEacper Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Dzięki wam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxcvbnm Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 jak mam włączyć tryb debugowania jak moj telefon wogole sie nie wlącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 To nie włączysz.. Bo jak wejdziesz do domu jak masz drzwi zamknięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorcia7 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mój telefon (xperia m) zawiesza się na logo sony więc komputer go nie widzi Pytanie - czy mimo tego uda mi się telefon sflashowac i wgrać oprogramowanie? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dział jest poświęcony Xperi Z, więc proszę zadać pytanie w tym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja mam taki problem z flashtoolem, że wogóle mi nie wykrywa pliku z androidem. Instalowałem różne wersje flashtoola i dalej to samo. Oczywiście plik jest w formacie TFT. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Możesz wyjaśnić co nie wykrywa? screen poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Program flashtool nie wykrywa mi pliku TFT. Chce wgrać softa oryginalnego i gdy przechodzę do wyboru pliku to mam po prostu pusto pomimo, że plik jest w folderze firmwales. Nawet jak ręcznie próbuje wybrać plik to mi go po prostu w programie flashtool nie wykrywa tak jakby tego pliku w ogóle nie było a jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 A ma format tft ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tak ma format TFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi