blacha Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Tak zainstalowałem sterowniki fastboota i dokładnie tym sposobem.Dlatego dziwi mnie to, że w menadżerze urządzeń jest pokazane, że sterownikisą zainstalowane i działają poprawnie ale czasami HTC sync nie wykrywa telefonumimo że komputer go widzi (w moim komputerze na widoku dysków). Gdy przełączętelefon w tryb fastboota nie widzi nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Być może Kabel USB coś ci knoci.Ja mam taki kabel właśnie samsunga.. nawet jak podłącze go do ładowarki to telefon ładuje się 6 godzin, a wezmę inną to 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Być może Kabel USB coś ci knoci.Ja mam taki kabel właśnie samsunga.. nawet jak podłącze go do ładowarki to telefon ładuje się 6 godzin, a wezmę inną to 3 Dobra już poradziłem sobie z tym problem. Jednak mam drugi problem. Co zrobić gdy wpisuje ścieżkę i tę komendę "fastboot flash recovery recovery.img" a w CMD wyskakuje komunikat ze nie może załadować recovery.img? Zmieniłem nazwę pliku na recovery.img i przeniosłem do folderu w którym wszystko robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jesteś pewny że ścieżka jest poprawna i plik znajduje się tam gdzie powinien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jesteś pewny że ścieżka jest poprawna i plik znajduje się tam gdzie powinien?Plik przełożyłem do folderu na pulpicie gdzie wszystko robiłem. Jest z aplikacjami (adp, fastboot itd) tu jest tego zdjecię: Przy odblokowywaniu bootloadera wszystkie komendy wchodziły bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jeżeli sterowniki zainstalowane powinno wszystko działać. Nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jeżeli sterowniki zainstalowane powinno wszystko działać. Nie mam pojęcia.Udało mi się rozwiązać ten problem, ale pojawił się następny. Gdy wchodzę w tryb recovery, odnajduje ten zapakowany plik, instaluje go pojawia się ikona androida i wyskakuje informacja ze Instalacja z karty zakończona. Potem cofam się i wybieram opcje "Reboot System Now". Telefon zaczyna pracować wyłącza się,czekam pare minut i włącza się ale na to wychodzi że roota nie ma. Wie ktoś o co chodzi? Umie ktoś rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 To pobierz UPDATE-SuperSU-v1.86.zip Wgraj poprzez CWM Recovery i będziesz miał roota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie wiem co się dzieje z moim telefonem ale i ten plik nie sprawił że mam roota. Próbowałem zrootować telefon i przez program Kingo. Program ten niby zrootował mi telefon, było napisane ze root udany ale w samym telefonie nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale czego oczekujesz po rootcie? Iż będzie strzelał w ludzi Tu chodzi o wgranie aplikacji superSU (uprawnienia ROOTa) potrzebnego do dalszych kroków tj.: - wgrywanie CMW/TWRP- zmiana kerneli/romów/ wyglądu - innych modyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Bochenek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam serdelecznie. Otóż ma problem. Wykoanłem wszystko zgodnie z poleceniami na stronie 1, mam odblokowany bootloader, zainstalowany CWM, zainstalowałem superSU przez CWM i niby wszystko winno być cacy. Niestety. Nie wyświetla mi się ikona aplikacji SuperSU, więc pobrałem aktualizację do wersji 1 cos tam, wgrałem przez CWM i dalej nic. Teraz próbowałem zainstalować SuperSU przez sklep play a po uruchomieniu aplikacji wyskauje mi informacja: "Nie wykryto binarii SU i SuperSU nie mógł ich zainstalować. Huston, mamy poroblem". Z ciekawośći zainstalowałem root chceker basic i po kilknięciu verify root pojawia się infomacja: "Sorry! Root access is not properly installed on this device" Więc o ile dobrze rozumiem angielski to według tego programu nie mam roota. Ja się pytam WTF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Spróbuj uniwersalnymi programami. W sumie to dziwne że nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Bochenek Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 KingoRoot'em ani VRoot'em też nie da rady, w tym drugim programie wyskakuje info: HTC Desire 500 cannot root permanently. Wczoraj rootowałem koledze samsunga galaxy core i nie było problemów. Wyczuwam spisekkk....Coś ktoś? Help? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Czerwiński Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ogólnie to chciałbym zaznaczyć, że są 2 wersje recovery. Pod 1.02 i 1.03. Ta z tematu jest pod 1.02. Jeśli macie wersje 1.03 to polecam zastąpić recovery tym https://www.dropbox.com/s/uee8b97oqlvom5b/recovery_cwm_hboot1.03.img Dopiero kiedy to zrobiłem mam roota. Wcześniej nie działo się nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W T Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam. Proszę o pomoc w dalszych krokach.Robiąc krok 15 "Wybierz klawisz YES, zatwierdź zasilającym przyciskiem i powinno pojawić się UNLOCK" po naciśnięciu przycisku POWER automatycznie resetuje mi telefon i się uruchamia. Po ponownym wejsciu w tryb fastboot, mam widoczny napis UNLOCKED jednakże w tym momencie nie przyjmuje juz komendy "fastboot oem lock". Wyświetla taki oto komunikat:C:\Android>fastboot oem lock< waiting for device >... INFOLock successfully...FAILED (status read failed (No such file or directory)) W takim razie co mam dalej zrobić? Próba wgrania recovery także zakończyła się błędem:C:\Android>fastboot flash recovery recovery.img< waiting for device >sending 'recovery' (6982 KB)... OKAYwriting 'recovery'... INFOsignature checking...FAILED (remote: signature verify fail) Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks “HeZZer” Zbigniew Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Po wgraniu Recovery mój ekran zaczął dziwnie migać i mam jakieś zielone paski jako tło!Pomocy! ;-; EDIT: Teraz w ogóle nie mogę go włączyć D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 odpal Hboota i wgraj jeszcze raz cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks “HeZZer” Zbigniew Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 odpal Hboota i wgraj jeszcze raz cwmJak? Klikam Power + Volume- ale nic się nie dzieje. Jedyne co tu działa to migająca dioda po podłączeniu do ładowarki ;-; EDIT: A teraz zawibrował 7 razy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 to nie wiem, chyba sobie nieźle zbricokwałeś ktoś od HTC by się przydał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks “HeZZer” Zbigniew Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 to nie wiem, chyba sobie nieźle zbricokwałeś ktoś od HTC by się przydał :/Szkoda, to był dobry telefon Ale też dziwne że nie zadziałało, bo robiłem wszystko jak w instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Hmm .. podłącz go do ladowarki i zostaw na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Król Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jak? Klikam Power + Volume- ale nic się nie dzieje. Jedyne co tu działa to migająca dioda po podłączeniu do ładowarki ;-; EDIT: A teraz zawibrował 7 razy :/Mam dokładnie taki sam problem. Jak u Ciebie się zakończyła ta sytuacja? Z góry dzięki za info EDIT:Na szczęscię wstał, wyciągłem baterie na jakąś minute i potem bez problemu się włączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 witamu mnie jest problem ze znalezieniem urządzeniaw konsoli wiersza polecen wyskakuyje mi tekst "<waiting for device> a telefon jest podłaczony zgodnie z instrukcjamam to samo tylko że windows 10, podpowie ktoś co i jak zmienić bo nie mogę tego rozgryść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 @darooo fix taki sam jest jak dla windows 8/8.1 musisz wejść w zaawansowane opcje uruchamiania i wyłączyć sprawdzanie podpisu sterowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Bochenek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A ja jeszcze tak zapytam... po moich ostatnich manipulacjach pozostał mi tylko wgrany CWM, roota jak już kiedys pisałem nie mam, bo nie zadziałała opisana w tym temacie metoda, temat olałem, został telefon w stanie działającym choć bez roota ale chciałbym spróbować z wersją pod 1.03 a nie pod 1.02 , który próbowałem wgrać i jak to zrobić? Przechodzić jeszcze raz wszystko od początku skoro bootloader odblokowany? a może da się to jakoś wszystko cofnąć i zacząć od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi