NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jest to oficjalna metoda od LG. Oczywiście istnieje możliwość, iż uszkodzicie telefon. Więc robicie to na własne ryzyko. Wymagane sterowniki Fastboot. Można je pobrać ze strony Google (wystarczy źródło 4.1.2 )-skorzystaj z mojego poradnika http://androidos.webig.pl/poradniki/instalacja-sdk/Bateria naładowana w 60%Kabel USBWgrane sterowniki USBWłączony tryb debugowaniaStockowy Firmware od LGInstrukcja: Jeżeli masz pobrane sterowniki fastboot i wgrane sterowniku USB, włączony tryb Debugowania to przechodzimy do odblokowywania. Podłącz telefon pod port usb w trybie LG oporgramowanie Uruchom okno poleceń CMD Możesz zrobić na skróty i wejść w folder SDK/platform-tools/ - wyszukaj okno CMD Uruchom jako administrator Wpisz ścieżkę ****adb reboot-bootloader telefon powinien się zrestartować i powinno pojawić się informacje na telefonie dot. bootloadera Teraz wpisz wiersz poleceń :adb reboot oem-unlock Na telefonie powinno pojawić się zapytanie czy chcemy odblokować bootloader Jeżeli chcesz odblokować wciśnij Volume + Po prawidłowym przeprowadzeniu operacji pojawi się napis, iż nasza partycja /data została wyczyszczona Po otrzymaniu takiej informacji odłączamy urządzenie Wyjmujemy baterię Uruchomiamy i sprawdzamy status Uruchom dialer połączeń i wpisz : 3845#*880# bootloader unlock check > bootloader unlock check > unlock Jeżeli pojawi się informacja UNLOKED - to masz odblokowany bootloader!!****gdyby były problemy z podłączeniem ADB to najpierw wpisz modeadb shelladb reboot-bootloader Mała wskazówka dla tych co mają problemyNapiszę może małą podpowiedź dla tych którzy tu jeszcze zaglądną i dla kolegi przede mną (@Matt26) Męczyłem się z tym 2 dni ale podołałem. Były różne problemy - telefon stał przy czerwonym napisie "Download Mode" widocznym na drugim zdjęciu 1 postu, czasami stał przy logo LG i nawet ten tryb odblokowania bootloader'a się nie włączał. Miałem firmware 20c, wgrałem 20a ten z postu #32 z chomikuj. Potem Optimusa zrootowałem i odblokowałem ten piekielny bootloader z pomocą paczki "BL_unlock.bat" z postu #5.Tu już było szybko i intuicyjnie - uruchomiłem konsole "BL_unlock" z paczki, podłączyłem telefon z włączonym debugowaniem do komputera i ciągle klikałem enter, czytałem komentarze z konsoli i wszystko się zgadzało, pamiętam że na koniec było napisane "please" a pod tym "Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz...". Wtedy go odłączyłem, włączyłem, sprawdziłem - 3845#*880# - i (nareszcie) był odblokowany wątek xda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2224020TYT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulkaa Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Mam sprawe 1.nie wiem czemu nie mogę pobrać 1 rzecz sdk ze strony :/ 2. jaką jave ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 http://www.java.com/pl/download/https://developer.android.com/sdk/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulkaa Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Problem mam ponieważ nie wyskakuje mi to co w punkcie 8.Na telefonie powinno pojawić się zapytanie czy chcemy odblokować bootloaderTylko pojawia się odrazu Running Factory Reset for the First Bootloader Unlock .... Please Wait Doon-now ready i jak wyjmuje baterie włączam go to pózniej wchodze Uruchom dialer połączeń i wpisz : 3845#*880# bootloader unlock check > bootloader unlock check > lock :::::::::::::: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 BL-unlock_new.rar A zobacz to: uruchom BL_unlock.bat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulkaa Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Pobierz starszą wersje firmware. Być może ta najnowsza sprawia ci problem. Ja miałem to samo, próbowałem jednocześnie 3 metodami. nawet nie wiem kiedy odblokowałem bootloader. V20a - polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulkaa Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 za chiny nei wiem jak sciagnąc tego bootloadera z mojego fona próbowałem chyba 10 róznych sposobów i dalej lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 A póbowałeś inną wersje Firmware od LG pobrać i wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulkaa Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 próbowałem wszytskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 hmmm a spróbuj najpierw zrobić root-a, a potem bootloader... próbowałeś tak?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merffik Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam. Po wgraniu CM11 nie mogę wejść w dialer połączeń, a potrzebuje się tam dostać gdyż telefon wolno mi się ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie rozumiem.co się wolno ładuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaryu Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Jak wpisuje adb reboot oem-unlock, to niestety "error: device not found", co robie źle? o.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Twój komputer nie znajduje sterowników USB-masz włączony tryb debugowania?- zainstalowane sterowniki USB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czołgista Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 U mnie kicha...nie wiem co jest , wyskakuje mi komunikat że nazwa adb nie jest rozpoznawalna jako polecenie zewnetrze i wewnetrze itd....niby wszystkie sterowniki mam zainstalowane.pomocy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Musisz przeinstalować SKDPro po dodałeś ją do zmiennych środowiskowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czołgista Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Cześć dzięki za wskazówki .nie dodałem nic do zmiennych środowiskowych. Od tego zacznę ale dopiero wieczorem. Jeszcze raz dzięki, dam znać czy poszło pozdrawiamps. jest północ i nie daje rady tego zrobić...NeoCM robię według Twojego poradnika po kolei1 ściągam pliki sdk- adt bundle..... ze strony na którą przezuca mnie2 tworzę folder na c.....SDK3. tam przenoszę i rozpakowuję paczlkę...4.Jave instaluję5. szukam sdk setup.exe i nie ma....nie mogę znaleźć... co robićchyba jestem za głupi na to.......proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Spójrz tu:http://androidjinn.com/how-to-install-and-set-up-adb-for-android-devices.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czołgista Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dzięki za linka....przeczytałem i nic....podejrzewam że mam problem ze sterownikami, gdzieś coś jest nie tak. Pewnie bym musiał odinstalować wszystko i jeszcze raz załadować. Czy to wystarczy czy przy okazji przeinstalować system w kompie i będzie spokój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Może być lepiej po instalacji systemu. No na pewno masz problem ze sterownikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doneus60 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam. Ja mam taki problem: Zrobiłem roota, zainstalowałem RM Managera i potem przez ROM Managera CWM Touch. Teraz jak chcę odblokować bootloader to nie mogę bo nie wejdę w tryb recovery. Jest tylko na czerwono [lge security] i telefon się wyłącza. Czy można jakoś przywrócić stan fabryczny całego urządzenia tzn żeby zniknął root i żeby był oryginalny fabryczny recovery?? Czy pomoże wgranie stockowego ROM-u od nowa a jeżeli tak to jaką metodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazur Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Oczywiście, że można. Wystarczy poczytać wszystkie posty na forum a odpowiedź sama się odnajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doneus60 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Już znalazłem rozwiązanie ale na Google. Kolega się nie popisał. No cóż, nic na to nie poradzę. Mimo wszystko dzięki za chęci. Edytowane 24 Lutego 2014 przez Pawliniak Proszę nie cytować ostatnich postów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timberwolf Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Ja mam problem po wpisaniu komendy adb reeboot oem-unlock, wyskakuje mi download mode i dalej nic .... pomoże mi ktos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi