eldolaso Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Witam, z powodu tego że spędziłem dużo czasu i zmarnowałem wiele nerwów by doprowadzić instalacje CM11 na LG L90 - D405n do szczęśliwego końca, tworzę ten tutorial. Zebrałem parę tutorialów w jedną całość. ------------------------------------------------------------------------------ - Root D405n : 1. - ściągnąć "purpledrake" i rozpakować - LINK 2. - podłączyć telefon w trybie debugowania pod PC 3. - uruchomić purpledrake.exe 4. - nacisnać [enter] Gotowe mamy root. ------------------------------------------------------------------------------- - Odblokowanie bootloadera : 1. -ściągnąć i rozpakować odpowiedni plik bootloadera ( zależnie od wersji telefonu i numeru kompilacji oryginalnego romu ) - dla L90 D405n v10b i v10d L90_D405n_v10b_aboot.zip - dla L90 D410 v10d L90_D410_v10d_aboot.zip - dla L90 D410 v10c L90_D410_v10c_aboot.zip - dla L90 D405 v10a L90_D405_v10a_aboot.zip 2. - plik "aboot.bin" umieścić na głównej ścieżce w external_SD 2. - zainstalować dowolny terminal z google play store i nadać mu uprawnienia root 3. - w terminalu wpisać: su [enter] dd if=/storage/external_SD/aboot.bin of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/aboot [enter] Gotowe mamy odblokowany bootloader. ------------------------------------------------------------------------------- - Instalacja Recovery : 1. - ściągnąć CWM 6.0.4.6+ ( nie stosować TWRP 2.7.0.x+ i TWRP 2.8.1.0 gdyż nie uda się nam zainstalować CM11 z powodu błędu :"e:error executing updater binary in zip /emmc") umieścić plik na karcie sd lub wewnecznej pamięci - LINK CWM 6.0.4.6+ 2. - zainstalować z google play store "Flashify" i nadać mu uprawnienia root 3. - uruchomić Flashify: wybrać "Recovery image", następnie "chose a file" wybieramy nasze cmw.img. Zatwierdzamy "yup!" Gotowe mamy zainstalowany CMW Recovery --------------------------------------------------------------------------------- - Instalacja CM11 + gaaps: 1. - ściągnąć CM11 dla L90 - LINK , gaaps - LINK 2. - umieścić pliki na karcie sd lub pamięci wewnecznej 3. - uruchomić telefon w trybie recovery ( klawisz up + power) 4. - wykonać wipe 5. - zainstalować CM11 6. - zainstalować gaaps 7. - wipe delvik 8. - reboot system Gotowe mam zainstalowany CM11 i Gapps Wyniki w antutubenchmark : - oryginalny ROM 14629 pkt - ROM CM11 - 18751 pkt pliki przeuploadowane z http://forum.xda-developers.com/lg-l90/general/guide-unlock-bootloader-flash-custom-t2839690 Edytowane 2 Stycznia 2016 przez PeliKan Aktualizacja 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Podpiąłem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko1230 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 na lolipopie też działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Przeczytaj punkt odnośnie odblokowania bootloadera i sprawdź czy Twoja wersja tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vMat3usz B Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Znajde gdzieś wersje na v20a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 W sygnaturce mam link do poradnika jak zainstalowac stocki oraz skąd pobrac stocki do lg i samsungJutro zedytuje post by wkleic link, bo teraz na fonie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriandj83 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zainstalowałem i brak zasięgu na telefonie. Sieć to PLAY, ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić i czy się w ogóle da to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Play? A roaming włączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriandj83 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wyłączony był, gdzieś wyczytałem, że to niby wina tego, że z Lollipopa na CM11 i dlatego tak się dzieje. Zainstalowałem przez KDZ kitkata 4.4.2, tylko, że teraz nie mam mozliwości ustawienia debugowania USB, jest na szaro, a niżej "Brak ustawionej aplikacji debugowania". Ktoś wie co z tym można zrobić? :xTak, to ten problem, jeśli możecie to dodajcie tą informację dla niewiedzących. Jeśli przenosicie się z Lollipopa na CM11 to musicie najpierw przenieść się na oryginalnego stocka KitKata, a później dopiero na CM11, w przeciwnym razie nie będzie zasięgu na telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Przez to że Play korzysta z zasięgu czterech sieci musi być wyłączony roaming, możesz w Internecie poszukać jakiejś aplikacji do Debugowania USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 @adriandj83 opcję debugowania usb możesz włączyć mając nie podpięty telefon pod usb albo wybierając z menu łączności oprogramowanie i wtedy możesz załączyć te debugowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saker2k8 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wyłączony był, gdzieś wyczytałem, że to niby wina tego, że z Lollipopa na CM11 i dlatego tak się dzieje. Zainstalowałem przez KDZ kitkata 4.4.2, tylko, że teraz nie mam mozliwości ustawienia debugowania USB, jest na szaro, a niżej "Brak ustawionej aplikacji debugowania". Ktoś wie co z tym można zrobić? :xTak, to ten problem, jeśli możecie to dodajcie tą informację dla niewiedzących. Jeśli przenosicie się z Lollipopa na CM11 to musicie najpierw przenieść się na oryginalnego stocka KitKata, a później dopiero na CM11, w przeciwnym razie nie będzie zasięgu na telefonie. dokładnie tak bo ja sam wróciłem z officialnego 5.0.2 - 20A - POLAND na CM11... 1)najpierw wgranie oryginał 4.4.2 v10a lub v10d - tylko dla tych dwóch mozna odblokowac BOOTLOADER (plik boot.ini wyżej)2) potem ROOT3) odblokować bootloader4) wgrac CM115) hard reset i viola Wszystko według poradnika chyba ze tak jak kolega i ja piszemy... z Lollipopa trzeba wrócic do KK i dopiero według poradnika robić EDIT: a jaką apkę polecacie do aparatu ? Aparat Goole, Retrica ? inne ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vance.motion Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 "plik "aboot.bin" umieścić na głównej ścieżce w external_SD", to znaczy że w głównym folderze karty sd mam utworzyć folder storage, czy external_SD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 na karcie sd(nie wewnętrznej pamięci) musisz umieścić ten plik luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinsamouk Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam! Czy może ktoś odświeżyć linki dotyczące odblokowania bootloadera, dokładnie lg d405n v10d? Mam jeszcze pytanie, którą wersję cm11 po kliknięciu w odnośnik wybrać do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 @Marcinsamouk wybacz że tak długo musiałeś czekać, pliczki wstawione na nasz serwer, dzięki temu nie znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinsamouk Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ok, komuś się na pewno jeszcze przyda. Ja osobiście gdzieś w internecie znalazłem ten plik i od 2 tygodni cieszę się z CM11 na moim LG l90. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgolf Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Mnie się udało zainstalować cm-13.0-20160314-NIGHTLY-w7 i open_gapps-arm-6.0-mini-20160313. Wrażenia pozytywne, zwłaszcza po przesiadce z Lollypop'a. No i codzienne aktualizacje przez dwa dni. Ale już od 17.03 aktualizacja dochodzi do 7% telefon się restartuje i nie uruchamia się. Muszę wykonać hard reset i włącza się normalnie ale bez aktualizacji. Paczki pobierają się normalnie i mam na liście wszystkie 3. Moje pytanko - jak inną drogą mogę zainstalować aktualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Możesz to robić ręcznie. Poradnik jest w dziale poraniki CyanogenMod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejw10 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Mam taki problem, że telefon się wyłacza zaraz po włączeniu, jest jakiś inny sposób na zrobienie roota, recoevery i wgranie nowego softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek450 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Witajcie, zrobiłem wszystko do punktu razem z punktem flashowania, wszystko ok, kliknąłem reboot now i telefon już zdechł... co robić ??? prosze pilnie o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Mam L90 D405N v20c-EUR-XXX (Lolek 5.0.2). Jaki pliczek mam pobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakim69.rg Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Refresh Tak jak kolega up - Jest jakaś opcja dla v20c? - Nie mam możliwości przejścia do KK bo mój "kochany" złomek PC odmawia posłuszeństwa :/Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Bez tego się raczej nie obejdzie. Nowy soft, nowe zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi