Veeon Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Dziś "zamienimy miejscami" kartę SD z pamięcią wewnętrzną. Pamiętaj ! Robisz to na własną odpowiedzialność. Nie odpowiadam za żadne usterki ! To tak pobieramy najpierw aplikację o nazwie:File Explorer: https://play.google.com/store/apps/d...=search_resulti do tego "plugin":File Explorer (Root Add-on): https://play.google.com/store/apps/d...cHAuZngucnIiXQ.. Następnie wchodzimy do File Explorer'a.Wchodzimy w:1. System (root) (trzeba akceptować)2. Potem wchodzimy do pliku "etc"3. Na koniec otwieramy plik "vold.fstab" za pomocą edytora tekstu. i tam zamieniamy dwa wiersze: dev_mount sdcard /mnt/extsd autodev_mount extsd /mnt/sdcard auto zamieniamy na: dev_mount sdcard /mnt/sdcard autodev_mount extsd /mnt/extsd auto(TE DWA WIERSZE ZNAJDUJĄ SIĘ DWIE LINIJKI OD DOŁU)Potem zapisujemy, resetujemy nasz tablet/telefon, i mamy więcej pamięci w telefonie ! Jeśli coś nie działa, pisz ! Postaram Ci się pomóc. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remix Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Jak ktoś ma mało RAMU dostępnego w tel, to przyśpieszy mu to telefon, korzystanie z niego ? Np mój HTC Desire S po wgraniu aplikacji ma wolne z 200, trochę ponad MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Może tylko spowolnić jak masz wolną kartę SDRAM tu nie ma nic do powiedzienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Dombrowski Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Czemu nie mogę tych dwóch linijek znaleść w telefonie Samsung Galaxy Trend Plus ? Edit. Wrzucam foty jak to u mnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remix Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Może tylko spowolnić jak masz wolną kartę SDRAM tu nie ma nic do powiedzienia. Mam kartę Adata 16 GB klasa UHS-1 czyli najszybsza z możliwych. Tak więc nie ma możliwośći by przyśpieszyć działanie telefonu ? Bo jak wspomniałem mój telefon posiada jest mało, 768MB, a po instalacji w telefonie mam do dyspozycji 588, po wgraniu aplikacji itd, zostaje mi niewiele ponad 200 wolnej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 NIe, bo to jest na pamięc wewnętrzną. NIe ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Czemu nie mogę tych dwóch linijek znaleść w telefonie Samsung Galaxy Trend Plus ? Edit. Wrzucam foty jak to u mnie wygląda Bo u ciebie są inne ścieżki pamięci, dlatego ich nie możesz znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Dombrowski Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Bo u ciebie są inne ścieżki pamięci, dlatego ich nie możesz znaleźć.Czyli nie mogę "zamienić" miejscami pamięć wewnętrzą z kartą sd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Możesz.Tylko musisz wpisać odpowiedanią nazwę scieżki pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Dombrowski Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Możesz.Tylko musisz wpisać odpowiedanią nazwę scieżki pamięci. A napisałbyś mi poradnik jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeyson Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Na Cm11 Da rade? brak pliku vold . ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander Zagajewski Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 WitamPotrzebuje pomocy z plikiem vold.fstab w Samsung Galaxy Trendy Plus . Edytowalem na setki sposobow i niestety po restarcie telefonu poprostu sie nie uruchamia ,co skutkuje ponownym instalowaniem systemu. Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A na jakim romie zmieniałeś ten plik?Pewnie na stocku...Będziesz musiał wgrać stocka poprzez ODIN-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander Zagajewski Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Rom To TurboTrend i jest dalej tak jak pisalem sam probowalem cos kombinowac ale za kazdym razem mam bootloopa i musze spowrotem wgrywac nawet odinem juz probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 wydaje mi się, że masz inną ścieżkę pamięci i dlatego łapiesz bootlopa. Ale nikt nie rozwiązał tego problemu jak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander Zagajewski Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dodalem wlasny temat Jezeli bylbys chetny odpisac, tam wszystko podalem + screena z telefonu http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3084-samsung-galaxy-trend-plus-problem-z-edycja-pliku-voldfstab/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian GameWebPL Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Plik vold wygląda u mnie tak:## Vold 2.0 Generic fstab## - San Mehat (san@android.com)########################### Regular device mount#### Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>## label - Label for the volume## mount_point - Where the volume will be mounted## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices######################## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream# Mounts the first usable partition of the specified device#dev_mount sdcard /storage/sdcard0 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_hostdev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host## Example of a dual card setup# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2## Example of specifying a specific partition for mounts# dev_mount sdcard /mnt/sdcard 2 /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host/mmc1Aha na karcie sd mam piosenki i pobrane pliki czy musze usuwac muzykie i inne pliki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Monkiii Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam, u mnie również ten plik wygląda jak u kolegi wyżej, z tym, że w tym miejscu mam tak:## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream# Mounts the first usable partition of the specified device#dev_mount sdcard /storage/sdcard0 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_hostdev_mount sdcard /storage/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host## Example of a dual card setup# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2Po zamianie tych linijek i zrestartowaniu telefonu, w ogóle nie czyta mi karty pamięci, wie ktoś może o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jak ktoś ma mało RAMU dostępnego w tel, to przyśpieszy mu to telefon, korzystanie z niego ? Np mój HTC Desire S po wgraniu aplikacji ma wolne z 200, trochę ponad MB.Najszybsze karty SDHC mają parametry 80 MB/s i 95 MB/s a fony maja pamieć ddr2 i nowsze modele ddr3 o przepustowości 6.58GB/s liczyc nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin9709 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 U mnie ten plik wyglada tak ## vold configuration file for the emulator/SDK## This is the direct uevent device path to the SD slot on the device#emu_media_path /devices/platform/goldfish_mmc.0/mmc_host/mmc0dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/bcm_sdhc.3/mmc_host/mmc1Czy u mnie da sie zamienix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk a Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam. Ja z kolei mam tak i nie wiem jak podmienić te wiersze.Jest to Kruger&Matz Live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiSqrwiel Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Czy ten plik void może być jakoś inaczej nazwany?Na romie paranoidandroid4,4,4 w pamięci wewnętrznej nie mogę znaleźć tego pliku. Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKeganx Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Witam ja nie wiem jak to zrobić znaczy gdzie to konretnie jest bo mnie się wydaje że to u mnie inaczej wygląda oto screen jakby ktoś mół to w paicie zakreślić które to są RefRefNo nikt nie wie w których to linijkach ma być?? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez xKeganx Zdjęcia dodajemy jako załącznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Hmm masz inne ścieżki pamięci.. Musi ci pomóc ktoś od HTC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKeganx Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A kto taki mi pomoże znasz kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi