NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 [samsung Galaxy Trend] ROOT i wgrywanie CWM Recovery ROOT i CWM przeprowadzasz na własne ryzyko. Nie odpowiadamy za uszkodzenia urzadzenia.Zastanów się czy chcesz ryzykować... Metoda jest zaczerpnięta z Galaxy Ace II. Na początku :Zainstaluj sterowniki USBWłącz tryb debugowania w telefnieInstrukcja:Na początku pobierz ten plikGalaxy Ace 2 X Root kit.zip Wypakuj go na pulpicie Plik o nazwie CWM-superuser.zip przenieś na kartę pamięci/ pamieć urządzenia Odpal program ODIN (który jest w paczce) W oknie PDA umieść plik recovery.tar Odznacz :f. Reset time”, “Auto reboot” Teraz wyłącz urządzenie Uruchom go w trybie Download Czyli: podczas uruchamiania trzymaj przyciski Camera, Power i Volume - Jeżeli zobaczyć informacje o trybie Download, to podłącz urządzenie pod port USB Odin zaalarmuje cie o połączeniu - wyświetli się informacje COM na zielonym oknie W tedy wciśnij START Po wgraniu Odłącz urządznie i wyjmij baterię Teraz ją włóż i włącz tryb RECOVERY Przyciski: Home, Camera i Volume + Jeżeli zobaczysz ClockworkMod Recvoery wybierz:Select install zip from sd card - wyszukaj plik i potwierdź instalację Po wgraniu wybierz reboot Sprawdź czy posiadasz aplikację superuser 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 problem w punkcie 11... Wciskam start, instaluje się, lecz instalacja kończy się FAILEM.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 A moge screena błędu zobaczyć ? z komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 proszę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Masz włączony tryb debugowania USB ? Ustawienia/ Ustawienia programistyczne ? (zaznaczone debugowanie usb )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Spróbuj z inną wersją ODIN- czasami to on nie może połączyć się z urządzeniem. Odin304.zip I wgrywasz w tym trybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 dokładnie w tym trybie.zadziałało na innej wersji lecimy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kabel USB oryginalny? od samsunga.Zmień jeszcze port USB Ewentualnie dograj sterowniki USBhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 działa działa, tzn zainstalowało się w odinie, teraz kolejny pkt odłącz kabel i wyciągnij baterie.. Na telefonie wyswietla się zebym nie wylaczal telefonu "during the software update" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kolego miałeś zaznaczoną opcję autoreboot.Więc po wgraniu telefon wykonał reseta.Wyłącz go.Włącz tryb recvoery, tak samo jak w Downlod tylko Volume + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 odznaczyłem to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 działa działa, tzn zainstalowało się w odinie, teraz kolejny pkt odłącz kabel i wyciągnij baterie.. Na telefonie wyswietla się zebym nie wylaczal telefonu "during the software update" To jak wgrasz kernel..to na telefonie będzie cały czas wisiał tryb download. To po prostu odłączasz kabel, wyjmujesz baterię i ja wkładasz spowrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 zrobiłem jak napisałeś, ale mam kolejny problem.. ( Jeżeli zobaczysz ClockworkMod Recvoery wybierz:Select install zip from sd card - wyszukaj plik i potwierdź instalację ) zrobiłem wszystko jak trzeba wybieram instalacje instaluje się i wyskakuje następujące powiadomienie....-- INstalling :sdc....blablablaFinding update packafeopening update packageveryfying update packageE: failed to open sdcard/update.zip (no such file or directory)E: signature verification failedInstalation aborted.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ale masz CWM Recvoery ? Bo tam jest mowa o CWM_superuser.....zipi jego musisz wybrać z opcji install zip from sdcard Nie wyszukujesz pliku update.zip, bo to opcja do aktualizacji składniku systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 to nie mam tego..na telefon mam to wrzucic zapakowane, tak ?na telefon/sdINSTALL FROM SDCARD COMPLETE !ok sprawdzam pkt 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak powinno wyglądać CWMhttp://androidlegend.com/wp-content/uploads/2013/08/Backup-and-Restore-CWM.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 jest aplikacja superuser... co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jeżeli masz CWM i Masz root, to teraz pora na cyanogenMod-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pankrychuxxs98 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dlaczego gdy włączam tryb recovery to wyskakuje mi trójkąt ??? Co robić ??? Miałem już wcześniej root'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wciśnij jeszcze raz Volume + Te nowsze smartfony mają tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snakee15 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie wierze w to co się stało, podchodziłem do tego poradnika bardzo sceptycznie ponieważ już z 7 razy próbowałem zainstalować ten cholerny CWM z podobnym innym poradnikiem, też z odinem w tej wersji i z identyczną paczką plików. NeoCM jesteś mistrzem nic dodać nic ująć wszystko ku mojemu zaskoczeniu działa! Dzięki wielkie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Musi działać, nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snakee15 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wgrałem sobie najnowszy stockowy ROM + podkręciłem procesor do 1.3 i wszystko smiga aż miło )Tylko mam pytanie bo jestem nowy w tych sprawach i pierwszy raz w ogóle się bawię w takie coś na androidzie jak to jest z tym CyanogenMod rzeczywiście jest tak dobry jak mówią?jest szybszy od stockowego ROMU i czy warto go instalować? No i czy dalej występują te bugi z aparatem Wifi bluetooth? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 jeszcze są błędy w CM.Przeczytaj opinie w dziale CM & Mody, Romy - CyanogenMod 11 tam jest wątek o tym romie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi