DusieK Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 [LG K8] Wgrywanie czystego firmware/ systemu LG Flash Tool Flashtool różnie reaguje z różnymi telefonami- często są problemy podczas instalacji. W razie czego piszcie i poszukamy rozwiązania. Nadmienię, iż jest to oficjalna metoda stosowana w serwisach, ale nie chwalcie się że z niej korzystaliście. Wymagania: stock firmware http://lg-firmwares.com/lg-k350n-firmwares/ program flashtool 2014 https://drive.google.com/folderview?id=0B7HOe5UtQXT-flJBOV9mdWNpU2Yxa1pKSVc5QTE0ZG9aVnlDcmdjTWZxTDRKdU5iUVdKT2c&usp=sharing telefon oczywiście kabel usb Pobierz pliki, zainstaluj przede wszystkim sterowniki USB Wchodzimy w tryb Download w telefonie ( wyłączamy go, na wyłączonym wciskamy Volume UP i podpinamy pod por USB- po chwili powinien uruchomić się tryb Download Mode) Otwieramy program LG Flash Tool - najlepiej jako administrator W pierwszym oknie zaznaczamy DIAG i CDMA W Select KDZ file - wybieramy plik z stock firmware Następnie możemy wybrać następujące opcje: Normal Flash - instalacja bez wipe, czyli instalacja na istniejący softCSE Flash - instalacja z wipe, wymazuje wszelkie dane użytkownika W kolejnym oknie wybieramy START Jeżeli wszystko będzie w porządku, to wyskoczy nam kolejne okno: Wybieramy kolejno: a. Clear phone Sofrware.... b. Zmień z County na Different Country c. Laungage - wyszukujemy Polish Potem klikamy OK Po chwili powinno pojawić się okno, które rozpocznie nowe wgrywanie firmware. Może to potrwać nawet do 20 min. Po ukończeniu wgrywania uruchomi się telefon z nowym firmware. Poradnik jest dziełem @NeoCM, ja TYLKO zmieniłem go tak, by użytkownicy modelu LG K10 wiedzieli jak wgrać poprawnie software na swoje urządzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 A te stocki co są w linku są do single sim czy dual sim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasone3 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 sterowniki usb pod windows 10 ? ma ktos haloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 http://lgusbdriver.com/windows/lg-usb-driver-v4-1-1-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasone3 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 dzięki ziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooominxd Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Ogólnie to mam problem, bo wszystko robie git niby a jednak support mi wypisuje że mam sie z adminem skontaktować tak jakby nie chciał wczytać tego firmware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Odpisz dokładniej problem. W którym momencie to się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Białek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Nie mogę wyzerować telefonu :/ chciałem poprzez flashtool bo nie pamiętam hasła do Google (po resecie prosi o zalogowanie do Google) ale po około dwóch minutach pojawia się błąd. Ogólnie sam program działa dziwnie, mianowicie przy sprawdzaniu sterowników USB po dojściu do ok 35% gwałtownie cofa się o 10% do tyłu i dwie sekundy potem skacze do 100% i przechodzi do wypakowania softu. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Zainstalowałeś sterowniki do fastboot? Włączyłeś debugowanie USB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LGfar Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Mam ten sam problem co kolega.Wyskakuje mi komunikat ze mam się skontaktować z lgservice.Mam włączone debugowanie usb.Co to za sterowniki fastboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broni Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Mam taki problem, telefon nie jest widziany przez flashtool jak podłączony pomimo zainstalowanych sterowników, czy istnieje jakis inny sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 A jesteś pewny, że podłączenie jest poprawne? Sprawny kabel? Przedni panel USB podłączony do płyty głównej? Sterowniki odpowiednie? Telefon w menadżerze urządzeń widoczny jest poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymboy Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Mam problem. Wyskakuje mi "do you wish to cancel the lg mobile phone s/w upgrade" Connection to server failed try again Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 http://www.techoxygen.com/tag/lg-mobile-support-tool/ - jeżeli masz zablokowany bootloader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Orlik Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Teraz mam "Nie można rozpakować pliku" "Proszę sprawdź stan w komputerze i spróbuj ponownie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Ale gdzie to masz? Może jakiś SS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Dyka Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam mam problem, a mianowicie wyskakuje mi blad, z ktorego wynika ze mam problem z siecia i zeby sprobowac ponownie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Można prosić więcej szczegółów? Najlepiej screeny bym poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi12345 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam serdecznie !!! Jak bym mógł prosić to pomóżcie w kwestii wgrania bez brandu softu do LG K8 LTE , otóż robię dokładnie wszystko jak wyżej jest pokazane i cały czas mam komunikat , że mam się połączyć z administratorem systemu i nie chce w ogóle mi telefonu zaktualizować. Dodam, że sterowniki mam wgrane , żadnych komplikacji w menedżerze urządzeń nie ma czyli sterowniki dobrze zainstalowane , debugowanie USB włączone... Bardzo proszę o pomoc bo ręce mi już opadają mówiąc kolokwialnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Oryginalny kabel? Odblokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi12345 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 23 godziny temu, android_reg_edit napisał: Oryginalny kabel? Odblokowany bootloader? Kabel od Samsunga :-( Nie mam pojęcia czy jest odblokowany bootloader i jak to sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Jeżeli masz nowy telefon i nic z nim nie robiłeś to masz zablokowany. Przy uruchamianiu telefonu na logo LG w lewym górnym rogu powinna być notka, że jest odblokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Wykrywa w ogóle telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi12345 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dnia 15.08.2017 o 00:45, DaRkShAdOw napisał: Wykrywa w ogóle telefon? Tak wykrywa jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Może to głupie, ale jesteś na koncie admina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi