android_reg_edit Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dostałem do naprawy telefon Xperia M4 Aqua z bootlopem. Skoro już rozwiązałem ten problem, to dlaczego nie podzielić się rozwiązaniem z innymi? Sposób ten powinien poradzić sobie z jakimikolwiek problemami z softem we wszystkich Xperiach. Jako, że będziemy korzystać z autorskiego oprogramowania od Sony naprawa telefonu z odblokowanym bootloaderem nie wchodzi w grę, program wykryje modyfikacje. Nie jestem natomiast pewien co do roota (proszę, żeby ktoś to potwierdził). Cały proces polega na wgraniu od nowa softu co wiąże się z całkowitą utratą danych. Pobierz i zainstaluj program Xperia™ Companion. Uruchom go i wybierz opcje "naprawa oprogramowania". Spoiler Podłącz telefon zgodnie z instrukcją. W przypadku bootlopa w Xperii M4, aby wyłączyć telefon i przerwać ciągle pojawianie się loga Xperii należy odczepić zaślepkę od kart pamięci i szpilką (lub czymś podobnym) wcisnąć przycisk "off" znajdujący w dolnej części. Spoiler Poczekaj, aż program zakończy naprawę. Może to potrwać dość długo. Spoiler Po zakończeniu odłącz i uruchom telefon. Pierwszy start będzie dłuższy niż zwykle. Spoiler Jest to prosta metoda jednak mało osób zdaje sobie sprawę, że takie oprogramowanie w ogóle istnieje. Jeżeli złapiecie jakąkolwiek usterkę na innym telefonie to przed założeniem tematu upewnijcie się czy producent Waszego telefonu nie udostępnia podobnego programu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Moja M4 Aqua ląduje w serwisie.. Ta opcja również nie pomogła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ten sam telefon naprawiałem już drugi raz. Za pierwszym razem wysypał się soft i tym programem też tak łatwo nie było. Próbowałem kilka razy i za którymś razem telefon się włączył, do tej pory nie wiem jak to się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi