NeoCM Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 To dobrze, że ci się udało..może będziesz wstanie opisać sposób w jakim go zrootowałeś ? Oczywiście sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer008 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 9. Wyłącz urządzenie i wgraj sterowniki trybu fastboot (zwykłe trzeba ręcznie przez Menedżer Urządzeń, a z Flashtoola instalką). A ja się zatrzymałem na tym punkcie.Już ściągam tego Flashtoola. Mam te sterowniki do niego i co dalej z tym zrobić? Mam wyłączyć telefon i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Są 2 sposoby.. prostrzy to:C:/flashtool/drivers - tu masz sterowniki. Zainstaluj je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheLager Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Mam ten sam problem co miał Sayanin (wyłączał sie po tych kolorkach) i nie wiem co robić. Wgrałem później kernela jak on (roota już miałem wcześniej). Edytowane 22 Października 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymek7 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Pomocy. Zrobilem cały bootloader unlock zgodnie z poradnikiem. Nie bylo tylko odpowiedzi na "fastboot devices" bo pojawilo sie cos tam ze unknown... Reszta była gładko. Teraz gdy chce właczyc telefon to zapetla sie sony, xperia i te kolorwe fale. Co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Fastboot nie widzi bo nie ma sterowników zainstalowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymek7 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 A moge prosic o jakies wskazowki jak je zainstalowac? Jak podlaczylem przez usb+vol up to same sie jakies zainstalowaly i myslalem ze ten punkt mam z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 W menagerze urządzeń zobaczy czy jeżeli podłączysz telefon to pokazuje zainstalowane sterowniki na komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymek7 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 czy o to chodzi? jesli nie to prosze mnie jakos nakierowac. wiem, troche nie ogarniam, ale jestem poczatkujacy w temacie a koniecznie musze zrobic bootloader unlock + root + nowy soft bo juz nie idzie z tym telefonem wytrzymac... (xperia e) edit///po probie recznego wgrania sterownikow nadal to samo, czyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waasik Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udało mi się naprawić telefon, najpierw musiałem wgrać kernela a potem system, dzięki za pomoc. Cześć.Mam takie same problemy jak Ty, po próbie odblokowania bootloadera (zakończył się sukcesem).Możesz mi proszę powiedzieć jak udało Ci się go naprawić?Chodzi o recovery kernel czy na przykład Zeus JB (je rozumiem wgrywa się w trybie FASTBOOT) za pomocą Flashtoola, a później po tym na przykład stockowy firmware 4.1.1 w trybie FLASHMODE przez Flashtoola? Problem dodatkowy to teraz to, że telefon pokazuje mi ikonkę baterii, co świadczyłoby, że ta jest bliska rozładowania.Czy da się jakoś naładować telefon bez "uruchamiania" systemu? *** EDIT 16:22 2015-04-27 OK udało się tak jak napisałem...Sprawdziłem przez fastboot.exe dla pewności, czy bootloader faktycznie zszedł, wyskoczyło, że jest unlocked.Zainstalowałem we Flashtoolu:ZuesV3.1.1-TWRP.elf w trybie fastboot (vol up + kabelek)C1505_11.3.A.2.33_CE.ftf w trybie flasmode (vol down + kabelek)poszedł restart i na szczęście się włączył. Teraz się boję dalej coś grzebać przy nim bo mimo, że to stary trupek, to w obecnej chwili, służy mi za zastępczy do mojego SGS5 który jest w naprawie. Jedyne co chcę osiągnąć na tym systemie to możiwość instalacji / przenoszenia aplikacji na kartę pamięci, jak mogę coś takiego zrobić? Wystarczy sam root?Na dziś starczy mi zabawy, ale będę wdzięczny za szybkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Root wystarczy, ew busybox, sprawdz apke link2sd apk2sd itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi