Skocz do zawartości

  • 0
remi1818

[Galaxy Trend Plus GT-S7580 ] ROM ROOT szukam kitkat ktoś coś wie ?

Pytanie

Jak w temacie szukam Romu do galaxy trend plus na Androida 4.4 w ogóle jest jakiś ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Proszę:

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Jest nawet 6.0 :) w dziale z poradnikami na twój model jest taki temacik

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj

(Chociaż i tak na dzień dzisiejszy Autor tejże modyfikacji już usunął ze względu na zamknięcie projektu...)

Odrazu sam w miare świeży.

 

Jedyną odczuwalną zmianą jest już Kernel 3.4.67 (Zwyczajnie nawet bardziej stabilnie chodzi już przy Lollipopie...)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dzięki za szybką odpowiedź. W ogóle ten 6.0.1 dobrze działa? Bo tam w temacie widzę, że jest problem z linkiem do mojego modelu. Chyba, że lepiej wgrać jakiś optymalny kitkat ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
10 godzin temu, remi1818 napisał:

Dzięki za szybką odpowiedź. W ogóle ten 6.0.1 dobrze działa? Bo tam w temacie widzę, że jest problem z linkiem do mojego modelu. Chyba, że lepiej wgrać jakiś optymalny kitkat ?

Nie miałem nigdy tego ROMu (6.0.1) ale chociaż skoro przy Lollipopie dobrze działa to dlaczego przy Marshallow miałoby nie działać... Ale w sumie jak ktoś by chciał... Ja bym wołałbym wgrać najlepiej Lollipopa... Bo w sumie skoro S6500D ma swoją stabilność przy 4.2.2 (3.4.xx) to Lepiej jakby na S7580 miałby swoją stabilność przy 5.1.1 (3.4.67)...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
4 minuty temu, Bartosz Mróz napisał:

Nie miałem nigdy tego ROMu (6.0.1) ale chociaż skoro przy Lollipopie dobrze działa to dlaczego przy Marshallow miałoby nie działać... Ale w sumie jak ktoś by chciał... Ja bym wołałbym wgrać najlepiej Lollipopa... Bo w sumie skoro S6500D ma swoją stabilność przy 4.2.2 (3.4.xx) to Lepiej jakby na S7580 miałby swoją stabilność przy 5.1.1 (3.4.67)...

To dzis bede próbować z lolipopem o którym piszesz. Tylko jak podałes na linku wcześniej niestety nie da sie go pobrać moze posiadasz stronkę gdzie go pobrać ? Jak juz bede działać z wgrywaniem to nie wiem jak mi to pójdzie... Pierwszy raz bede robic takie rzeczy to bede pytac jakbym cos rozpierniczyl :P

Niestety jest problem. Wrzuciłem forumowe 5.1.1 z poradnika. Zainstalowałem CWM czyszcze wipe. Na karcie SD mam plik z CM 12.1 w zip. szkoda, że gapssów nie można pobrać. Ale nie o tym podczas instalacji wyskakuje "status 7" i nie można zainstalować....

A teraz kompletna klapa wiszę na starcie telefonu pokazuje tylko samsung galaxy trend plus i nic dalej nie idzie eh...
 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Dnia 18.07.2016 o 09:46, remi1818 napisał:

To dzis bede próbować z lolipopem o którym piszesz. Tylko jak podałes na linku wcześniej niestety nie da sie go pobrać moze posiadasz stronkę gdzie go pobrać ? Jak juz bede działać z wgrywaniem to nie wiem jak mi to pójdzie... Pierwszy raz bede robic takie rzeczy to bede pytac jakbym cos rozpierniczyl :P

Niestety jest problem. Wrzuciłem forumowe 5.1.1 z poradnika. Zainstalowałem CWM czyszcze wipe. Na karcie SD mam plik z CM 12.1 w zip. szkoda, że gapssów nie można pobrać. Ale nie o tym podczas instalacji wyskakuje "status 7" i nie można zainstalować....

A teraz kompletna klapa wiszę na starcie telefonu pokazuje tylko samsung galaxy trend plus i nic dalej nie idzie eh...
 

Szczerze? To nie za bardzo... Ale z Jenkins'a są pewniejsze.

A jeśli mowa o GAppsach to jest "OpenGApps"...

Być może to starsza wersja CWM... Spróbuj aktualną ->

Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj

(Poszperane przez wyszukiwarkę...,Testowałem.)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
12 godzin temu, Bartosz Mróz napisał:

Szczerze? To nie za bardzo... Ale z Jenkins'a są pewniejsze.

A jeśli mowa o GAppsach to jest "OpenGApps"...

Być może to starsza wersja CWM... Spróbuj aktualną ->

Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj

(Poszperane przez wyszukiwarkę...,Testowałem.)

Pozniej popróbuje bo ściągnąłem startowy system szybko by chociaz działał telefon... Co prawda ma błędy jakies bo wyskakuje przy np budziku aplikacja została zamknięte 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
52 minuty temu, remi1818 napisał:

Pozniej popróbuje bo ściągnąłem startowy system szybko by chociaz działał telefon... Co prawda ma błędy jakies bo wyskakuje przy np budziku aplikacja została zamknięte 

Jak masz status 7, możliwe są 2 problemy, 1: albo masz za mało miejsca 2: możliwe że masz stock recovery i ci nieidzie :)

Napisz, jakie masz recovery.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
3 godziny temu, TheUltiPL napisał:

Jak masz status 7, możliwe są 2 problemy, 1: albo masz za mało miejsca 2: możliwe że masz stock recovery i ci nieidzie :)

Napisz, jakie masz recovery.

Teraz nie powiem dokładnie bo nie mam dostępu do laptopa ale pamietam, ze to była cwm recovery 6.0. ... no i koncówki nie pamietam 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
3 godziny temu, remi1818 napisał:

Teraz nie powiem dokładnie bo nie mam dostępu do laptopa ale pamietam, ze to była cwm recovery 6.0. ... no i koncówki nie pamietam 

Możliwe że nieściągasz systemu na ten telefon. Niewiem co może być, chyba nie ten fon. W takim razie, niewiem co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
2 minuty temu, TheUltiPL napisał:

Możliwe że nieściągasz systemu na ten telefon. Niewiem co może być, chyba nie ten fon. W takim razie, niewiem co zrobić.

Właśnie nie wiem co źle robiłem kartę pamięci 2gb miałem po formacie. Recover nie zawsze chciał się odpalić od razu po prostu po instalacji przez odin musiałem szybko robić home -/+ power i dopiero odpalało bo jakby się włączył tel to cwm recovera nie odpaliło po resecie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A tobie teraz działa telefon? Bo jak tak, to poszukałbyś innego romu, ja ci tu zaraz znajdę kolego ;D

PS. Ty masz wersję lite czy nie? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
4 minuty temu, TheUltiPL napisał:

A tobie teraz działa telefon? Bo jak tak, to poszukałbyś innego romu, ja ci tu zaraz znajdę kolego ;D

PS. Ty masz wersję lite czy nie? 

Próbowałem TurboTrend wgrać to działał tylko też pełno wyskakiwało (aplikacja została zamknięta) i co chwilę z innymi to się pojawiało. Nie to zwykły galaxy trend plus bez żadnego lite.

Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

to ja niewiem już. czekaj na innych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Eh to nie dobrze. Dziwi mnie to, że ściągając ze strony oryginał systemu też tak robiło jakiś czas i robi dalej na budziku nie można nastawić w ogóle :/ Chyba, że zły ściągnąłem 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj


A to recovery?

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
20 godzin temu, DaRkShAdOw napisał:

Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj


A to recovery?

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
 

Właśnie przez takie samo robiłem to wszystko  teraz sprawdziłem na laptopie.
Jakieś pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dziwne...mi działało..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności