Pawliniak Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Jeśli chcesz zrootować swój telefon musisz wejść w recovery( włączasz telefon trzymając przycisk Power+Volume Down, tak długo póki nie zaświeci się ekran i wybierasz opcję "Recovery" ) . Są dwa rodzaje programów: Superuser i SuperSU. To od Ciebie zależy który wybierzesz. Superuser - Superuser-1.0.1.7-CWM (1).zip Instrukcje : 1. Zrób backup systemu(używając CWM) - może się przydać podczas problemów 2. Ściągnij paczkę z rootem i wrzuć na telefon 3. W trybie Recovery wybieramy: install zip from sdcard --> choose zip from sdcard --> i szukamy miejsca w którym zapisaliśmy roota --> i na samym końcu „yes” --> reebot system now4.Po tym wszystkim powinien uruchomić się nam ponownie telefon 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burnthen Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Skąd mam pobrać tą paczkę z rootem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 kliknij na nazwe pliku -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variantb Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Nic z tego nie czaje. Nie można krok po kroku?Najpierw "musisz wejść w recovery" czy "Zrób backup systemu(używając CWM)" czy jak?Nic takiego jak "W trybie Recovery wybieramy: install zip from sdcard" u mnie nie ma. Dlatego ze muszę cośz tym bootloaderem zrobić?Niekompletyny poradnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Musisz odblokowac bootloadena htcdev to zrobisz oficjalna metoda, potem przez hboota wgrywasz custom recovery i rom, ale.. Nie możesz mieć s-on w hboocie będzie Ci pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surfer84 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 czesca co jesli kazda proba instalacji roota konczy sie powodzeniem telefon niestety nadal nie jest zrootowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Surfer84, spróbuj KingoRoot'em, ja przewaźnie każdy telefon z Androidem ROOT'uje ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Gryczka Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jak długo Telefon Powinienem się rootowac? u mnie zawisło na unmounting system. Już po kłopocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btsobo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Witam, mam taki problem. Otóż komputer nie wykrywa mi telefonu jako dysk przenośny, widzi go jako stację CD. Jest jakiś sposób, żeby wgrać pliki potrzebne do roota na karte pamięci telefonu np. poprzez wiersz poleceń? EDIT Komputer nie widzi w ogole telefonu w Eksploratorze, ale w Menedżerze Urządzeń widzi Android USB Devices. Odblokowałem bootloader i wgrałem Clockworkmode'a bez większych problemów. EDIT2 W wierszu poleceń wpisując LIST DISK znajduje mi tylko dysk od PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zainstaluj adb(poradnik jest w cyanogenmod-poradniki) i sterowniki. Włącz debugowanie USB podłącz tel, wpisz adb push (przeciągnij do okna wiersza poleceń plik który chcesz wrzucić na SD) /sdcard/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btsobo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Sterowniki zainstalowalem, nie mogę odpalić systemu, telefon włącza się do etapu ekranu startowego z logo HTC. Mam dostęp do bootloadera i do clockworkmod recovery, system nie wstaje więc nie mogę wlaczyc debugowania USB. Włączyłem w telefonie clockworkmod recovery, potem w wierszu poleceń 'niby' udało mi się skopiować zipa potrzebnego do roota: C:\fastboot>adb push C:\Users\***\Downloads\Superuser-1.0.1.7-CWM.zip /sdcard/ * daemon not running. starting it now on port 5037 * * daemon started successfully * 2903 KB/s (1787052 bytes in 0.601s) ALE na dole ClockworkMod Recovery wyświetlają się następujące komunikaty kiedy wybieam opcje choose zip from /sdcard: E: Can't mount /cache/recovery/command E: Can't mount /cache/recovery/log E: Can't open /cache/recovery/log E: Can't mount /cache/recovery/last_log E: Can't open /cache/recovery/last_log E: Can't mount /cache/recovery/last_install E: Can't open /cache/recovery/last_install E: Can't mount /sdcard E: Can't mount /sdcard Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie wiem po co ci root skoro system nie odpala ale ok. W recovery masz opcje install zip from sideload kliknij to i w adb wpisz adb sideload (przeciągnij paczkę z rootem do okna wiersza poleceń) i enter. Zainstaluje się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btsobo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Próbowałem sideload ale nic sie nie instaluje, wyskakują mi tylko w wierszu poleceń wszystkie możliwe komendy adb, a na ekranie telefonu (jak już mam włączony sideload) brak reakcji. Sformatowałem /system i /cache. Co mogę zrobić dalej żeby zainstalować system? Czy przed cyanogenmodem muszę zainstalować pierwotny system? Przypominam stan telefonu to teraz dzialajacy bootloader i clockworkmod (czytalem gdzies ze problem can't mount /sdcard moze sie wiazac ze złą wersją clockworkmodea, moze spborowac go uaktualnic?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 To chcesz zainstalować Cyanogenmoda.. tu jest wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btsobo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 No tak wiem, mam ten temat otwarty od kilku godzin Ale wybierając w recovery opcję choose zip from /sdcard wyskakuje mi E: Can't mount /sdcard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zainstaluj pierwotny system. Innego wyjścia nie masz. Wtedy ROOT i instalacja CyanogenMod i Gapps pójdą bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btsobo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jak zainstalować system? Jeśli wybieram choose zip from /sdcard wyskakuje mi E: Can't mount /sdcard Po przeglądaniu wątków w internecie doszedłem do wniosku, że spalona jest karta pamięci. Czy jest możliwość wymiany uszkodzonej karty pamięci w HTC ONE M7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Людовик Олесейко Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mam podobny problem jestem w cyanogen Recovery i nie mogę dalej nic wgrać, HTC ONE M7 (PNO7100) on nie ma karty pamięci jak mam coś do niego wgrać już nie wykrywa dysku przez adb sideload canot read Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi