King_Stone_69 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Od pewnego czasu nurtuje mnie pytanie: skąd się biorą nazwy urządzeń na XDA takie jak: golden (Galaxy S 3 Mini), Osprey (Moto G 2015), merlin (Moto G Turbo), shamu (Nexus 6)... Wie może ktoś skąd to sie bierze? Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Nazwa kodowa urządzenia dla developerów, chyba, nie jestem pewien Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dzięki. Tylko mnie zastanawia czy te nazwy są wymyślane od tak czy jednak coś na to wpływa. Bo np. shamu kojarzy mnie sie z Japonią a Motorola to chyba nie Japońska firma... Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Pewny nie jestem, wiesz z1 ma honami a Z1c hamamai, z3c jak db pamiętam ma z3c [emoji23] Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 To jest nadawane przez producenta. Sam widziałem napis golden na S3 Mini na płycie głównej. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki. Można zamknąć. Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi