Viruss2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Mam problem otóż jak chce włączyć tryb dostępu do roota to mi go nie włącza a pozostałe tryby działają takie jak tryb powiadomienia, tryb bezpieczny Problem znajduje się w Menadżer Plików - Ustawienia - Główne ustawienia - Tryb Dostępu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 KitLer Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 1 Wejdź w ustawienia - > informacje o telefonie i powłoka parę razy w numer kompilacji. Powinny włączyć się opcje programistyczne. 2 wejdź w opcje programistyczne. 3 poszukaj opcji: dostęp do roota. I włącz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A masz włączony root w ustawieniach systemowych? Dziwne, że piszesz w dziale Optymalizacji telefonu a nie problemach CM... Tap via my GT-I8190 (SlimLP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Viruss2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Właśnie. Zły dział. Przenoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam ponownie :-) Skoro temat nie zamknięty to mam ten sam problem... Oczywiście opcje programistyczne i dostęp do roota włączony a Manager plików nie chce przyjąć ustawienia dostęp do Roota Wgrałem również ES Eksploratora i ten sam problem - opcja niedostępna. CM13 mam dzięki Wam od dziś (powiększona partycja) i zainstalowane gappsy ale zderzenie z brakiem funkcji root w eksploratorach plików. Co zrobić? Jak żyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 we wszystkich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Czy opcję z file manager'em próbowałeś? Czy w terminalu po wpisaniu su nie ma żadnych reakcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 22 godzin temu, DaRkShAdOw napisał: we wszystkich? nie, tylko tych dwóch próbowałem :-) wgrałem też wspomnianego przez @Mitlex file managera i napisało - nie przyznano praw roota łącznie 3 managery i wszędzie ten sam objaw. w terminalu su nie wiem jakie miałoby wywołać efekty poniżej to co u mnie wykakuje: po otwarciu terminala: u0_a64@i9100:/ $ (wpisuję su) i otrzymuję: 1|u0_a64@i9100:/ $ (cała różnica to ta jedynka z przodu i kreska pionowa) Co jeszcze mogę zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 najpierw zrób backup /system w razie czego. i sflashuj to https://download.chainfire.eu/921/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.65-20151226141550.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zrobiłem. Nic się nie zmieniło. W czasie flashu SU chyba były jakieś błędy ale nie umiem znaleźć pliku z logiem. W exploratorze dostępny jest tylko tryb potwierdzenia ale tryb root nie. Otatecznie da się z tym żyć ale gdyby ktoś wiedział co z tym zrobić to nadal liczę na pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 może sflashuj jeszcze raz i zrób screena(power + vol-) loga po instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Wgranie najnowszej wersji nightly samo rozwiązało problem, mam pełen dostęp do roota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Viruss2015
Mam problem otóż jak chce włączyć tryb dostępu do roota to mi go nie włącza a pozostałe tryby działają takie jak tryb powiadomienia, tryb bezpieczny
Problem znajduje się w Menadżer Plików - Ustawienia - Główne ustawienia - Tryb Dostępu
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi