Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Aha, to wejdź w install custom zip from sd card... Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez aloisy Kntyuacja tematu z tąd: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/70-alcatel-ot-908-root-oraz-zmiana-oprogramowania/page__st__100 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ok dzieki Aloisy.Powalcze i dam znać co i jak :)Mam nadzieje że da sie go jeszcze orzywić ...spróbuj może tego - http://android.podtw...hp?device=ot908tu: http://files.podtwo..../alcatel/ot908/Masz oryginały jakie wyszły z fabryki alcatela - całe romy. Dzięki programowi od alcatela (podawany w tym lub drugim temacie) możliwe będzie przywrócenie fona do orginałuAloisy przewaliłem wszystko i inie pisałiśmy nić o programie który zainstaluje mi te romy przez kompa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Może to jest odpowiedź na twój problem?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 jest cały czas to samo.Podawałem ścieżki do tych romów i zakażdym razem ta sama sytuacja.Restart fona > androidek > alcatel one touch > ladowanie move w nieskączoność.Zaraz będe płakał zabiłem mojego pierwszego androidka!!!Czy jak wrzuce moją sd do innego fonka z andkiem do da rade odzyskać mój backup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Nie da rady. Przejdź wszystkie punkty tak jak wtedy, tylko w ostatnim punkcie wpisz adb devices i pokaż co się wyświetla.Rom jest dobry, kuzynowi działa i jest polski. Musiało Ci się źle wgrać. Przeinstaluj sterowniki adb i sterowniki USB.Jeśli się nie uda to omiń punkty 6 i 7.PsU kuzyna adb działa normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Po wpisaniu fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908.img i fastboot reboot fon sie restartuje (chyba prawidłowo?)póżniej w tool "adb devices tak to wygląda a słuchawka nadal próbuje wgrać room (ten sam "move) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Pomiń punkty 6 i 7. Może zadziała. Przeinstalowałeś sterowniki? Super one click dziala na adb, więc tu tez powinno.Adb nie wykrywa Twojego telefonu, a fastboot tak. To jest trochę dziwne. Mimo wszystko trzeba walczyć. Telefon na pewno nie jest na złom.Włącz telefon normalnie i poczekaj 5 minut i wtedy spróbuj wejść w adb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 stery przeinstalowane.super one click nie widzi fona.pominięcie punktu 6 i 7 i wpisaniu adb reboot recovery "device not found" natomiast jak wpisze w tym samyn cmd adb device mamy to i totelefon jest cały caz w trybie vol- i power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 adb devicesA co jeśli uruchomisz telefon bez trybu fastboot. Wtedy sprawdź, czy działa adb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 mój błądpo komendzie adb deviceslist of devices attachedi po adb reboot recoverydevice not foundna włączonym fonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A VOL + i power przez 10 sekund. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 już patrze w trybie vol- i poweridentycznievol+ i power to sie robi hard reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 I po hard resecie nic? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 to samo ładuje sie ten wind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 To zaktualizuj telefon tym. Jeszcze jedna metoda. Włącz telefon i zaraz po starcie przez 10 sekund trzymaj menu i VOL+.Jeśli VolUP + Menu nie zadziała, wgraj te recovery fastbootem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ten programik do aktualizacji juz zaktualizował 420%! i jeszcze leci .teraz spróbuje te drugie metodyvol+ po włączeniu nic nie daje i ten pliczek recovery też.Tzn restartuje sie fonik i nadal ładuje "wind"poprawka mój program do aktualizacji tak aktualizowałaż do 400% (wersja 1.9.8)natomiast ten co mi dałeś (wersja1.9.9) dochodzi do tego momentu i stoi.Więc tak poprzez narzędzie "winfastboot"(od Alojzego) sflaszowałem pliczez z postu #90 (od Grzegorza) uprzednio odchaczając opcje "reboot device intro recovery after flashing".Następnie cmd i komenda "adb reboot recovery" oczywiście "error:device not found"(Nie wiem czy ma to cokolwiek do rzeczy ale opisze co zrobiłem).Wyjołem baterie i nacisnołem power następnie vol+ i home(a robiłem to niejednokrotnie wcześniej bez rezultatu)Ku mojemu zdziwieniu i ogromnemu szczęsciu odpaliło sie recovery!!!Zainstalowałłem inny room który miałem na sd i zrobiłem full wipe i DZIAŁA!!! :D dzisiaj śpie spokojnie Chłopaki jeszcze raz BARDZO Wam dziękuje za pomoc za Wasz stracony czas , cierpliwość , wiedze i za nauczenie mnie rootowania i wgrywania romów!Grzesiek95112 i Aloisy Górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 No i gitrara. Ale to nie koniec Grzesiu przygotuje Ci jeszcze język Polski!A tak na serio to dam Ci pojedynczy plik, a nie caly ROM.Kuzynowi działał cały ROM jak trzeba, więc podejrzewam, że coś namieszałeś przy jego instalacji(brak full wipe?). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Grzesiu próbowałem jeszcze raz wrzucić ten Twój rom i jest to samo.Czekałem 20 min i nie startuje...Jakbyście kiedyś natrafili na jakiś fajny romik to z przyjemnością przetestuje linki możecie wrzucać na pw.Temat do zamknięcia DZIĘKI!!!full wipe zrobiłem No i gitrara. Ale to nie koniec Grzesiu przygotuje Ci jeszcze język Polski!A tak na serio to dam Ci pojedynczy plik, a nie caly ROM.Kuzynowi działał cały ROM jak trzeba, więc podejrzewam, że coś namieszałeś przy jego instalacji(brak full wipe?).Dzieki to fajnie że brniesz dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Plik Ci podeśle z instrukcją jak wgrać. Na oryginalnym ROMie nie ma Polskiego języka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Plik Ci podeśle z instrukcją jak wgrać. Na oryginalnym ROMie nie ma Polskiego języka.No nie ma ... może by założyć temat o spolszczeniu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Napisze tutoriale na temat recovery, rootowania, custom rom i ratowania alcatela ot908 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Czyli juto będzie dział alcatel A o spolszczeniu to nowy temat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michal0885 Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 przepraszam że jeszcze się wtrącam do tego tematu ale jestem kompletnie zielony w tej kwestii...Jak się wchodzi w tryb fastboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Przytrzymując klawisz VOL - i POWER uruchom telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klimi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 to samo ładuje sie ten windPanowie jestem w tym momencie. jak wgram recovery to w żaden sposób nie moge go uruvhomić, przez adb reboot recovery też nie- device not found.Co robić?Udało się:Wciskamy Power - telefon zawibruje a następnie naciskamy i trzymamy vol+ + home i czekamy z 10 s, recovery się włączyło.Przy okazji:Wciskając power+vol- tryb fastbootWciskając power+vol+ hard reset 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Grzesiek95112
Aha, to wejdź w install custom zip from sd card...
Edytowane przez aloisyKntyuacja tematu z tąd: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/70-alcatel-ot-908-root-oraz-zmiana-oprogramowania/page__st__100
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
23
1
Popularne dni
18 Sie
54
16 Sie
25
17 Sie
11
19 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 23 odpowiedzi
michal0885 1 odpowiedź
Popularne dni
18 Sie 2012
54 odpowiedzi
16 Sie 2012
25 odpowiedzi
17 Sie 2012
11 odpowiedzi
19 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
Grzesiek95112
Aha, to wejdź w install custom zip from sd card...
Grzesiek95112
Tak. Powinny ukazać się dwie opcje. Update.zip i inna. Wybierz inną i znajdź plik na swojej karcie pamięci. Wybierz go i zatwierdź. Powinien zainstalować się system z normalną paczką języków.
Grzesiek95112
Tak
99 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi