Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Aha, to wejdź w install custom zip from sd card... Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez aloisy Kntyuacja tematu z tąd: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/70-alcatel-ot-908-root-oraz-zmiana-oprogramowania/page__st__100 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ale backup robiłeś?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 dziwne jest to, że wczesniej mu adb działało, a teraz nie.Wejdź do <sdk>/platform-tools/ uruchom wiersz poleceń i wpisz adb devices 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ale backup robiłeś??raczej nie .Nitk mi nie kazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Bo tego się nie karze - już zostałeś ukarany. To powinien być odruch - wszystko co modyfikujesz !!!zawsze!!! wcześniej potwierdzaj backupem - zawsze!!!!Złota zasada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 dziwne jest to, że wczesniej mu adb działało, a teraz nie.Wejdź do <sdk>/platform-tools/ uruchom wiersz poleceń i wpisz adb devicesadb deviceBo tego się nie karze - już zostałeś ukarany. To powinien być odruch - wszystko co modyfikujesz !!!zawsze!!! wcześniej potwierdzaj backupem - zawsze!!!!Złota zasada.no to już wiem... przepraszam kazailście zrobić backup i mam go na karcie sd....ale jak sie do niej teraz dostać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 musisz wejść w recovery. I tu jest problem, że jedyny sposób to przez adb.Musisz dowiedzieć się, jak wcześniej udało Ci się to zrobić.Ja muszę iść, będę wieczorem. Ja Ci się uda wejść do recovery, to aloisy powinien wiedzieć, jak wgrać backup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Z tobą to jak z teściową - nie w sposób się dogadać Wystarczy odpalić recowery - tak wiem że nie możesz.fastboot -w.Wypakuj z oryginalnego FRG....zip plik boot.img i system.img.Wsadź na dysk C:.Wpisz fastboot flash system c:system.img.Wpisz fastboot flash boot c:boot.img.Uruchom fona i sprawdź czy działa.Później zajmiemy się resztą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 wcześniej bylo tak :temat alcatel 908 root post #29 wszystko poszło gładko , po punkcie 6 telefon się zrestartował i uruchomił (teraz ne chce) punkt 7 i mam recovery.Tak było za pierwszym razem , a juz za drógim devive not found.Ale wtedy poszło przez menagera recovery (tego zainstalowanego w słuchawce)Niestety teraz room nie odpala.Z tobą to jak z teściową - nie w sposób się dogadać Wystarczy odpalić recowery - tak wiem że nie możesz.Później zajmiemy się resztą...ale jak mam sie dostać do tego orginalnego???Na sd mam zrobione 3 partycje i komp nie widzi mi karty jak podepne przez adapter,każe sformatować.Nie mam zabardzo możliwości skołować inny tele z andzoidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 czyli to:fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908.imgidzie?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 czyli to:fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908.imgidzie??tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 no to pomin ptk6. Byćmoże masz uszkodzone oprogramowanie.adb reboot recoveryTam wybierz restore - i powinien być do wybory tylko plik z recowery twojego oryginalnego systemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 czyli mam wpisać "fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908.img"i pózniej w tym samym wierszu "restore"...bo nie chytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Innym się udało. Telefon jest z orange?Znalazłem jeszcze inną metodę, trzeba mieć zainstalowany Android SDK na komputerze. Wyłącz telefon i wyjmij baterięWejdź w folder <ścieżka do Android sdk>android-sdk-windowsplatform-tools i kliknij przytrzymując shift ppm w dowolne puste miejsce i wybierz Otwórz okno poleceń tutaj nie zamykaj nowego oknaPrzytrzymując klawisz VOL - i POWER uruchom telefon. Ekran, albo klawisze powinny się zaświecićPodłącz kabel USB(nie trzeba szybko)Ściągnij ten obraz recovery i przenieś do folderu fastboot. W wierszu poleceń wpisz fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908.imgGdy operacja się zakończy wpisz komende fastboot rebootTeraz wejdź w <ścieżka do Android sdk>android-sdk-windowsplatform-tools i kliknij przytrzymują shift ppm w dowolne puste miejsce i wybierz Otwórz okno poleceń tutaj nie zamykaj nowego okna.Wpisz komende adb reboot recoveryW sumie to powinien być osobny temat - ratowanie alcatela Może to jest odpowiedź na twój problem?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 W sumie to powinien być osobny temat - ratowanie alcatela 8> wisz komende "adb reboot recovery"device not found!wcześniej to dzałało a po zainstalowaniu tego ostatniego roomu od grzesia nie chce.Czy to znaczy że słuchwaka złom?Bo na gwarancjie nie mam co liczyć napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 wykorzystaj program z linka. Wgraj recovery ale zaznacz erase - może to pomoże.http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.xda-developers.com/android/keeping-recovery-flashing-simple-with-winfastboot/%26hl%3Dpl%26biw%3D1680%26bih%3D903%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.pl&sl=en&twu=1&u=http://www.mediafire.com/%3Fhth5gxcfu0xddn1&usg=ALkJrhh6svYExJraPnJl0_rBJb-E95ifLw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 pewnie głupota!Ale jak bym sie zastosował do tegopost # 48 byUżytkownik Grzesiek95112 dnia 18 sierpień 2012 - 14:34 napisałfastboot -w. Wypakuj z oryginalnego FRG....zip plik boot.img i system.img. Wsadź na dysk C:. Wpisz fastboot flash system c:system.img. Wpisz fastboot flash boot c:boot.img. Uruchom fona i sprawdź czy działa.zamiast orginalnego "FGR" wrzucił bym tego co mi wcześniej działał..i przez recovery menager instalka orginała z sd...prosze sie nie śmiać..wykorzystaj program z linka. Wgraj recovery ale zaznacz erase - może to pomoże.http://translate.goo...l0_rBJb-E95ifLwok już próbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 może...Tak na prawdę to nie wiemy co się posypało że telefon nie chce odpalić więc każdy pomysł może okazać dobry lub brutalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 pewnie głupota!Ale jak bym sie zastosował do tegopost # 48 byUżytkownik Grzesiek95112 dnia 18 sierpień 2012 - 14:34 napisałfastboot -w.Wypakuj z oryginalnego FRG....zip plik boot.img i system.img.Wsadź na dysk C:.Wpisz fastboot flash system c:system.img.Wpisz fastboot flash boot c:boot.img.Uruchom fona i sprawdź czy działa.zamiast orginalnego "FGR" wrzucił bym tego co mi wcześniej działał..i przez recovery menager instalka orginała z sd...prosze sie nie śmiać.. ok już próbujeto samotelefon sie restartuje i próbuje odpalić rom...bez powodzeniamoże...Tak na prawdę to nie wiemy co się posypało że telefon nie chce odpalić więc każdy pomysł może okazać dobry lub brutalny tylko jak tak zrobie to nie skasuje sie orginał z sd...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 a programu próbowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 niestety w tych roomach nie pliku "systrm.img" są tylko "boot.img" i "recovery .img"a programu próbowałeś??tak odpisałem w poście # 69 restartuje sie i ładuje room...i ładuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 może ta operacja musi tyle trwać?? u mnie ok 10 min . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 czekałem oko 10 min.Zrobie to jeszcze raz i poczekam dłużej dla pewności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 poczekaj czasem pierwsze wgrywanie trwa naprawdę długo. Odpalanie telefony też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Już ponad 25min i nadal to samo , nie może się załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 spróbuj może tego - http://android.podtwo.com/recovery.php?device=ot908tu: http://files.podtwo.com/roms/stock/alcatel/ot908/Masz oryginały jakie wyszły z fabryki alcatela - całe romy. Dzięki programowi od alcatela (podawany w tym lub drugim temacie) możliwe będzie przywrócenie fona do oryginału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Grzesiek95112
Aha, to wejdź w install custom zip from sd card...
Edytowane przez aloisyKntyuacja tematu z tąd: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/70-alcatel-ot-908-root-oraz-zmiana-oprogramowania/page__st__100
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
23
1
Popularne dni
18 Sie
54
16 Sie
25
17 Sie
11
19 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 23 odpowiedzi
michal0885 1 odpowiedź
Popularne dni
18 Sie 2012
54 odpowiedzi
16 Sie 2012
25 odpowiedzi
17 Sie 2012
11 odpowiedzi
19 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
Grzesiek95112
Aha, to wejdź w install custom zip from sd card...
Grzesiek95112
Tak. Powinny ukazać się dwie opcje. Update.zip i inna. Wybierz inną i znajdź plik na swojej karcie pamięci. Wybierz go i zatwierdź. Powinien zainstalować się system z normalną paczką języków.
Grzesiek95112
Tak
99 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi