Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Aha, to wejdź w install custom zip from sd card... Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez aloisy Kntyuacja tematu z tąd: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/70-alcatel-ot-908-root-oraz-zmiana-oprogramowania/page__st__100 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Bryy To jak panowie podpowiecie gdzie jest opcja full wipe...Bo mam tylko "wipe data/factory reset" i "wipe cache partition" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 najpierw jedno później drugie a właściwie na odwrót: wipe cache partition, wipe data/factory reset 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 zrobiłem jak napisałeś ale i tak karty sim nie widzi...A ten rom "frg 83g...." jest taki jak miałem tylko że od t-mobile.Jest jeszcze jakiś sposób zrobienia tej karty sim?albo jeszcze jakiś inny romik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 www.alcatelonetouch.com/global-en/downloads/otu/one-touch-upgrade-q-1-9-9-setup.exe - aplikacja oficjalna od Alcatela !!! możesz stracić roota !!!Zaraz poszukam czegoś jeszcze...https://www.dropbox....Move_ver3.0.zip - teoretycznie to jakiś inny romWięcej info: http://forum.xda-dev...d.php?t=1608705 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zaraz pokombinuje i moze mi się uda dodać do FRG język polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 "this custom rom will work for any alcatel ot-908 phone" - czyli custom rom?? dobrze czytam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 no tak 90% że będzie działać. Na wszelki wypadek na karte sd wrzuć dodatkowo tego move. Tu jest ten ROM. Jak go zainstalujesz to włącz język francuski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 www.alcatelonetouch.com/global-en/downloads/otu/one-touch-upgrade-q-1-9-9-setup.exe - aplikacja oficjalna od Alcatela !!! możesz stracić roota !!!Zaraz poszukam czegoś jeszcze...https://www.dropbox....Move_ver3.0.zip - teoretycznie to jakiś inny romWięcej info: http://forum.xda-dev...d.php?t=1608705ten android move nie widzi sim a szkoda bo jest całkiem przyjemny...Zauważyłem też że żre strasznie baterie tzn.przez noc wcieło 15% bateri...no tak Wgrałem polski język do tego ROMu. Niestety musisz troszkę poczekać, bo na google dysk wrzuca mi sie ok 100 plików.ok super czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Potem powiedz czy działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 sam ciekaw jestem... A czemu frasncuski?? nie szło nazwy zmienić?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 hej!No to jest problemik z tym romem.Instaluje sie i instaluje i nic tak podad godzine!Nie moge wejść w recovery "sevice not fund".da rade uratować jakoś sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ale odpalasz telefon?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 wygląda to tak:-opdalam (power) -pokazuje sie androidek-następnie "alcatel one touch"-ekram logowania romu (napis wind na zmiane z jakimiś kwiatuszkami) i tak bez końca....fonka da sie wyłączyć tylko poprzez wyjęcie baterii...próbowałem też metody z postu #29 i do punktu 6-go wyszstko jest ok .Niestety 7-my tak jak napisałem post wcześniej...szukam czegoś na ten temat , bez skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Przepraszam za moją nieobecność, ostatnio mam wiele spraw na głowie.Przytrzymując klawisz VOL - i POWER uruchom telefon. Ekran, albo klawisze powinny się zaświecić.Podłącz kabel usb i konsoli wpisz fastboot devices.Jeśli będzie ten znak zapytania co miałeś, to możesz wpisać adb reboot recovery.Wtedy zainstaluj ten move i potem oryginalny, lub odrazu oryginalny, jeśli masz na sd.Coś mi się chyba źle ROM podpisał. Nie wiem dlaczego. Przepraszam za błąd.Jak wszystko będzie ok, to przez adb podmieni się tylko jeden plik.Jak nie uda Ci się włączyć adb(wtedy jakoś przy pomocy aloisy Ci się udało), to powiem Ci jak zainstalować ROM przez fastboot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 a do fastboota wejść możesz ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Jak się uda do fastboota wejść(można to sprawdzić fastboot devices), to wpisz fastboot -w. Robi full wipe.Jak chcesz wejść do adb to w folderze android-sdk/tools otwórz wiersz poleceń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Przepraszam za moją nieobecność, ostatnio mam wiele spraw na głowie.Przytrzymując klawisz VOL - i POWER uruchom telefon. Ekran, albo klawisze powinny się zaświecić.Podłącz kabel usb i konsoli wpisz fastboot devices.Jeśli będzie ten znak zapytania co miałeś, to możesz wpisać adb reboot recovery.Wtedy zainstaluj ten move i potem oryginalny, lub odrazu oryginalny, jeśli masz na sd.Coś mi się chyba źle ROM podpisał. Nie wiem dlaczego. Przepraszam za błąd.Jak wszystko będzie ok, to przez adb podmieni się tylko jeden plik.Jak nie uda Ci się włączyć adb(wtedy jakoś przy pomocy aloisy Ci się udało), to powiem Ci jak zainstalować ROM przez fastboot.Jest znak zapytania i pózniej "device not found" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 to otwórz wiersz poleceń w ścieżka_do_android_sdk/tools i wpisz adb reboot recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 to samo device not found Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Wcześniej kopiowałeś jakieś pliki i poszło. A komenda fastboot -w działa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 coś takiegoa komendy wisuje tam gdzie wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 fastboot -w.Wypakuj z oryginalnego FRG....zip plik boot.img i system.img.Wsadź na dysk C:.Wpisz fastboot flash system c:system.img.Wpisz fastboot flash boot c:boot.img.Uruchom fona i sprawdź czy działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 coś takiegocoś takiegojuż to robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 full wipe zrobione, teraz zflashuj reszte plików z tego FRG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ale ja nie mam orginalnego fgr...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Grzesiek95112
Aha, to wejdź w install custom zip from sd card...
Edytowane przez aloisyKntyuacja tematu z tąd: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/70-alcatel-ot-908-root-oraz-zmiana-oprogramowania/page__st__100
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
23
1
Popularne dni
18 Sie
54
16 Sie
25
17 Sie
11
19 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 23 odpowiedzi
michal0885 1 odpowiedź
Popularne dni
18 Sie 2012
54 odpowiedzi
16 Sie 2012
25 odpowiedzi
17 Sie 2012
11 odpowiedzi
19 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
Grzesiek95112
Aha, to wejdź w install custom zip from sd card...
Grzesiek95112
Tak. Powinny ukazać się dwie opcje. Update.zip i inna. Wybierz inną i znajdź plik na swojej karcie pamięci. Wybierz go i zatwierdź. Powinien zainstalować się system z normalną paczką języków.
Grzesiek95112
Tak
99 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi