zborus Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witam, chciałem wgrać nowego stock roma przez flashtool. Wszystko robiłem według poradnika, który jest na forum. Wszystkie podpunkty jak i cała operacja patrząc na logi flashtool przebiegłą pomyślnie. Jednak gdy uruchamiam telefon to pokazuje się kolejno logo Sony, Xperia i ta animacja z falującą wstążką. Jednak podczas animacji falowania telefon się resetuje i sytuacja się powtarza. co może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Wgraj go jeszcze raz ale zaznacz w okienku w prawym górnym rogu wipe: appslog czy jakos tak i userdata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborus Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 te opcje rozumiem zaznaczyć w flashtool'u przed flashowaniem ta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Tak dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborus Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 a proszę mi powiedzieć jaka wersje androida najlepiej zainstalować na tym telefonie? ofc mówimy o stock romie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Szczerze? Najnowszą, mam ten telefon i sam polecam najnowszą wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborus Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 czytałem opinie, że Android 5.1.1 Lollipop chodzi tragicznie. telefon laguje itp. @DusieK mógłbyś coś więcej powiedzieć o użytkowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Też mam ten telefon i zawsze korzystałem ze oryginalnego 5.1, i na nim bazowanych(tzn. DstrikerZ1) i trochę kitkata. Najlepszy jest właśnie 5.1. Szybki, ma trochę bajerów(są też mody na np. Nagrywanie w 4K itp.) nie zawiesza się, zużycie baterii podobne jak na kitkacie. Czyli krótko mówiąc wgraj 5.1 a będziesz zadowolony. Ja sam jestem wymagającym użytkownikiem i 5.1 spełniał moje wymagania pod względem wydajności jak i wyglądu. Szkoda tylko, że Sony nie zaktualizuje go do 6.0. W zasadzie nie wiem czemu, bo myśkę, że ten system to porażka, ale jakoś tak.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborus Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 @DaRkShAdOw czyli zaznaczając odpowiednie opcje wipe przed flashem zniweluje problem z ciągłym restartem czy przyczyna może leżeć gdzie indziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Poprostu dane które były na telefonie są niekompatybilne z nowym oprogramowaniem dlatego musisz je wyczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborus Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 zaznaczenie opcji wipe userdata i appslog we flashtool'u rozwiązało problem. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi