KoorloPL Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Witam! Chciałbym dzisiaj pokazać jak zainstalować Xposed dla andorida 5.xx i 6.xx, ponieważ na tych systemach robi się to inaczej. Xposed działa na stockowych systemach z rootem i modowanych takich jak np Cyanogenmod, RR, AOSPA itd.. NIE ODPOWIADAM ZA USZKODZENIE URZĄDZENIA, ROBICIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ Wymgane: Root Pliki do pobrania Recovery (TWRP lub CWM) Mózg Instrukcja: 1. Ściągamy plik: XposedBridgeApi-20150213.jar - w zasadzie niepotrzebne, dla zwykłego usera XposedInstaller_3.0_alpha4.apk - pobierz to aby zarządzać frameworkiem! Aby odinstalować Xposed... xposed-uninstaller-20150831-arm.zip xposed-uninstaller-20150831-arm64.zip xposed-uninstaller-20150831-x86.zip Paczka instalacyjna Xposed Lollipop 5.0 xposed-v80-sdk21-arm.zip - dla architektury procesora ARM(zwykłej, najpopularniejszej) xposed-v80-sdk21-arm64.zip - dla architektury procesora ARM x64(64 bitowej) xposed-v80-sdk21-x86.zip - dla architektury procesora x32(32 bitowej) Lollipop 5.1 xposed-v80-sdk22-arm.zip - dla architektury procesora ARM(zwykłej, najpopularniejszej) xposed-v80-sdk22-arm64.zip - dla architektury procesora ARM x64(64 bitowej) xposed-v80-sdk22-x86.zip - dla architektury procesora x32(32 bitowej) Marshmallow 6.0 xposed-v80-sdk23-arm.zip- dla architektury procesora ARM(zwykłej, najpopularniejszej) xposed-v80-sdk23-arm64.zip - dla architektury procesora ARM x64(64 bitowej) xposed-v80-sdk23-x86.zip - dla architektury procesora x32(32 bitowej) Jakiego Xposed wybrać?! Wybieramy odpowiednią architekturę np dla LG G2 z architekturą ARM i Androidem 6.0.1 wybiorę "xposed-v80-sdk23-arm.zip" Tak więc ściągmy Xposed jak wyżej - dla ARM uninstaller w ten sam sposób "xposed-uninstaller-xxxxxx-arm.zip" i "XposedInstaller_x.x_alpha.apk" 2. Zaczynamy: a) robimy backup w TitaniumBackup (nie wymagane ale lepiej zrobić) b ) Wchodzimy do recovery (w moim przypadku TWRP) KLIKAMY INSTALL -> znajdujemy folder "download" -> wybieramy "xposed-v80-sdk23-arm.zip" i przesuwamy suwakiem. Czekamy... Jak się zanstaluje klikamy REBOOT SYSTEM. c) Wchodzimy w ustawienia -> zabezpieczenia -> i zaznaczamy "nieznane źródła" d) Wchodzimy w menadżer plików (np. ES file explorer) wybieramy download i instalujemy plik z XposedInstaller....apk Wchodzimy w nową apkę w menu o nazwie Xposed Installer i wyświetli nam się komunikat. Zatwierdzamy i rebootujemy. Gotowe! Edytowane 22 Lutego 2016 przez DaRkShAdOw Poprawki dot. downloadu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Niestety ale kolejny poradnik ktory mi nie dziala. Pobralem pake .zip wbijam do twrp (stockowe recovery od cm 13) po czym daje install i wybieram pake. i Co? komunikat "extecuting binary..." Zmienialem w ciul recovery i na zadnym nie chce sie wgrac. Telefon to SAMSUNG GALAXY S2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastaDroid Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 [#Eryk Xdd] Przez Cyan Recovery nie zainstalujesz innego źródła. A Xposed to inne źródło. Polecam zainstalować TWRP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wossek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Telefon łapie bootlopa przy instalacji xposed na emui 4.0 Huawei p8 lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 11 minut temu, wojtekpaula3140 napisał: [#Eryk Xdd] Przez Cyan Recovery nie zainstalujesz innego źródła. A Xposed to inne źródło. Polecam zainstalować TWRP. Panie ale jak wgram byle jakie recovery (inne niz stockowe od danego romu) to automatycznie lapie bootlopa. Dlatego w tym tkwi moj problem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastaDroid Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 [wossek] W takich przypadkach podejrzewam że masz Odex system , a a do funkcjonowania Xposed trzeba posiadać Deodexowany system. [Eryk Xdd] A czy pod Twój build CM13 Wykonano już Czynne Recovery ? ( Inne Niż Cyan Recovery ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 wlasnie niewiem. A bylyby rezultaty gdybym wgral cwm 6 potembylby bootlop wgralbym paczke i potem zrobilbym backuprestore do wczesniej? nie wywalilo by mi to instalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastaDroid Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 [#Eryk Xdd] Jeżeli backup był zrobiony w TWRP to masz możliwość Przywrócenia Backupu bez Recovery. Wystarczy w Zaawansowanym przywracaniu odznaczyć opcje Recovery. A jeżeli Backup był robiony w innym recovery to przywróci to wszystko łącznie z recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ahh kurcze, Niewiem juz co mam robic. Bylaby taka osoba ktora wiedziala by odrazu jak ten problem rozwiazac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastaDroid Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 [#Eryk Xdd] To problem z S2 , dlatego powinieneś się przenieść do działu z S2. Nie zaśmiecaj tematu dla ''KoorloPL''. Odsyłam Cie Tu -> http://forum.cyanmod.pl/forum/193-problemy-pomoc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wossek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 A mógłby ktoś stworzyć deodex system na Huawei P8 lite i wrzucić tam xposed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Niestety ale kolejny poradnik ktory mi nie dziala. Pobralem pake .zip wbijam do twrp (stockowe recovery od cm 13) po czym daje install i wybieram pake. i Co? komunikat "extecuting binary..." Zmienialem w ciul recovery i na zadnym nie chce sie wgrac. Telefon to SAMSUNG GALAXY S2 Sproboj wgrac inne recovery. A mógłby ktoś stworzyć deodex system na Huawei P8 lite i wrzucić tam xposed Poszukaj jakiegoś roma deodexed i potem sprobój wgrać wprzez twrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 18 godzin temu, KoorloPL napisał: Sproboj wgrac inne recovery. Jak juz wyzej pisalem kazde wgranie recovery konczy sie bootlopem . Dlatego zostaje caly czas na cyanrecovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 To może na nowo stock i wszystko od początku. Sproboj chodzby nawet Philza znaleźć. Ale z tego co wiem to nawet chyba stockowe recovery 3e wystarczy do zainstalowania xposed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch3mn3y Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 @wossek A jesteś pewien, że korzystasz z odpowiedniej paczki .zip? W sensie pod odpowiedni procesor/soft? To, że masz procesor 64 bitowy, nie oznacza, że system też ma 64 bity. Sam na Moto X Play mam 64 bitowego Snapa 615, ale soft jest 32 bitowy i taki musi być też framework. Polecam skorzystać z Xposed Material, który sam pobiera plik .zip i restartuje do recovery. Mi jak na razie nigdy się nie popmylił przy wyborze odpowiedniej paczki. http://forum.xda-developers.com/xposed/material-design-xposed-installer-t3137758 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jeszcze do tego wgralem philza 6. I nawet na philzie mam status 1. Ahh wgralem kolejne recovery i ten sam blad. Niewiem co mam juz robic. Sero nikt nie umie pomóc? :'( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 wróć do stocka i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Wiem ze to rozwiazanie i przepraszam za zasmiecanie tematu . Ale chce byc na cm 13. ahh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Więc załóż nowy temat, tutaj Ci na pewno nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wossek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 @wossek A jesteś pewien, że korzystasz z odpowiedniej paczki .zip? W sensie pod odpowiedni procesor/soft? To, że masz procesor 64 bitowy, nie oznacza, że system też ma 64 bity. Sam na Moto X Play mam 64 bitowego Snapa 615, ale soft jest 32 bitowy i taki musi być też framework. Polecam skorzystać z Xposed Material, który sam pobiera plik .zip i restartuje do recovery. Mi jak na razie nigdy się nie popmylił przy wyborze odpowiedniej paczki. http://forum.xda-developers.com/xposed/material-design-xposed-installer-t3137758 Próbowałem z tego linku zainstalować każdy plik i za każdym razem telefon łapie bootlopa, z tego co wyczytałem to powinien być rom deodex, aktualnie mam zainstalowaną androida betę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Niestety ale kolejny poradnik ktory mi nie dziala. Pobralem pake .zip wbijam do twrp (stockowe recovery od cm 13) po czym daje install i wybieram pake. i Co? komunikat "extecuting binary..." Zmienialem w ciul recovery i na zadnym nie chce sie wgrac. Telefon to SAMSUNG GALAXY S2 Nie przejmuj sie mam to samo na s4 i s5 oczywiscie tylko w przypadku CM-a caly czas bootlop, polecam zmienic rom. Na CM 12.1 xposed mi dzialal normalnie na s5, s4, i Xperia Z. Gdy tylko przeszedlem na cm 13 zaraz bootlop i to na kazdym modelu. Wez jakis rom ktory bazuje na cm 13 ? moze jakis cr droid widzialem ze jest na s2 i bazuje na cm 13 sprawdz to rozwiazanie. Jesli pomoze daj znac bo ciekawi mnie czy tylko ja mam problem z xposed na oficjalnym cm13 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Cm 13 Jest swietny ale kilka problemow ma. Moze to nawet nie kilka ale w ciul duzo. Niewiem czy jest rom jak cm 13 ktory ma andka 6.0 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Napisalem Ci ze sa takie romy, wyslalem Ci nawet linki pod watkiem ktory zalozyles http://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/7436-[samsung-Galaxy-S2]-Xposed---Problem-CyanogenMod-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wossek Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Czy ktoś może stworzyć rom deodex na Huawei P8 lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechU Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ja mam s4 z lolipopem. Xposed mi zainstalowało ale nie chce pobrać i zainstalować framework'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi