Mitlex Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Witam, Ostatnio weszła do naszej M'ki aktualizacja do CM 13. Z nową wersją, na pewno jeszcze nie dopracowaną w 100% możemy spotkać wiele problemów takich jak brak możliwości przerzucania plików w menadżerze plików. Dzieje się tak ponieważ musimy ustalić miejsce docelowe które jest naszą kartą pamięci. No więc czego będziemy potrzebowali? -File Commander: http://www.apkmirror.com/apk/mobisystems/file-commander/file-commander-3-5-13786-android-apk-download/ lub możemy pobrać ze Sklepu Play. 1. Instalujemy File Commandera i wchodzimy w niego 2. Akceptujemy warunki i zgadamy się na dostęp 3. Otwieramy nasz interfejs z lewej strony i postępujemy według kroków pokazanych na zdjęciach: -Kopiujemy jakiś plik - Otwieramy Interfejs I gotowe Nie daje nam to funkcji instalowania aplikacji na karcie pamięci, lecz jedynie możliwość działania w menadżerze plików (jakimkolwiek). Pozdrawiam, Mitlex. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 No kolego spisujesz. Podoba mi się twoja praca Dostałeś za to grupę supporta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dziękuję Neo :-) to forum mnie dużo nauczyło więc i ja staram się pomagać innym :-) zawsze chętnie pomagam jeśli tylko potrafię :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony_Buszmen Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Widzę, że problemy z zapisem danych na karcie pamięci występują w każdej wersji Androida 6. Czy jest szansa by Google to naprawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Nie Google a grupa Cyanogen Team. Najprawdopodobniej tego problemu nie ma w stockowych 6.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony_Buszmen Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Grupa Cyanogen Team ma konkretne pomysły na rozwiązanie problemu z zapisem na SD? Czy to jednak jest mało realne? A tak z ciekawości się pytam - czy na czystym Androidzie 6 da się przenosić aplikacje na kartę SD tak, jak ma to miejsce w 5.1.1 (klik na jeden przycisk)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 To co chce zrobić grupa cyanogenmod tego nie wiemy, ale raczej starają się naprawić ten problem. Podejrzewam że po wyjściu wersji androida 7.0, cm13 zostanie porzucony tak jak cm12.1 i nigdy nie ujrzymy stabilnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Jak zapewne wiesz, możesz ustawić kartę SD jako pamięć wewnętrzną. Wówczas aplikacje powinny się tam instalować/przenosić się.(To tylko mój wniosek, który wysnułem na podstawie informacji o Androidzie 6.0, sam nie miałem go długo.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ewentualnie z karty sd zrobić ext4 i fat32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony_Buszmen Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Można sformatować kartę jako pamięć wewnętrzną w Andku 6, ale to jest biedna opcja. Karta po tym zabiegu nie jest wykrywana jako pamięć masowa, i oprócz aplikacji nie można na niej nic więcej przechowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 O. Czyli dobrze myśłałem. Wiesz, albo to albo to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony_Buszmen Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Albo można i to i to. Wystarczy nie robić update do Andka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Z tymi formatami na cm to rożne rzeczy się dzieją. Wysłane z mojego GT-I9305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony_Buszmen Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 CM 12.1 na M-ce na razie działa jak trzeba, więc nie gadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ale na przykład jak zrobisz ustawienia fabryczne na cm to możesz zepsuć telefon. Jak wchodził android 5.0 to na którymś telefonie na cyanie można było tak uszkodzić kartę pamięci by była do niczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi