mateo12293 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Cześć! w tym poradniku chciałem Ci przekazać kilka przydatnych informacji dotyczących optymalizacji smartfona Samsung Galaxy J1. 1.Pozbądź się nakładek! Pierwszym sposobem na pozbycie się mniej więcej, 6% lagów powodujących przez TouchWiz jest wgranie Custom Launchera w wersji Androida 4.2 (Pobierz: http://d-h.st/hRk) Interfejs oraz lista aplikacji będzie przedstawiała się tak: 2.Oczyść pamięć RAM! Drugim sposobem na pozbycie się aż 50% lagów jest właśnie pamięć RAM,wyłączenie Usług Google na "chama" da nam pewnie jakiś pozytywny wynik, ale nie w 100%,Usługi nadal włączą się od nowa, nie wiem jak ubić to całkowicie, ale wtedy nie będziemy mieć zapewne do niczego możliwości uruchomienia..., ROOT oraz wgranie Greenify może nam w tym nieco pomóc, nie mogłem tego zaprezentować w tym poradniku ponieważ na owym smartfonie nie posiadam ROOT'a To tyle w tym poradniku i myślę że ta informacja dotrze do użytkowników owego smartfona. Czekam z niecierpliwością na jakiś opracowany ROM na tego smartfona, którym te aplikacje systemowe nie będą zżerały "cały" RAM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekreaper Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Do tego poleciłbym jeszcze Seedera (root wymagany) i wgranie CM jak wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Cm raczej nie wyjdzie, jest nim małe zainteresowanie i ta specyfikacja.. a seeder jest dla urządzeń z jednordzeniowym procesorem a j1 ma dwurdzeniowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo12293 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Wyszedł CM 11 , a nawet stock 5.0... Edytowane 26 Grudnia 2016 przez Pawliniak Nie potrzebny cytat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Polecam FB lite i Messenger Lite Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 a seeder jest dla urządzeń z jednordzeniowym procesorem a j1 ma dwurdzeniowy [emoji4]Seeder jest do Androida 4.4.XTap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi