Skuchacz Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Sony Xperia M4 Aqua Odblokowanie Bootloadera Twórca tematu, ani forum CyanMod.pl nie ponoszą żądnej odpowiedzialności! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! Odblokowanie bootloadera spowoduje utratę danych i reset do ustawień fabrycznych, więc najlepiej by było aby została zrobiona kopia zapasowa kluczy DRM. Ta metoda je usunie, a wy możecie stracisz możliwość poprawnego działania programów od Sony w tym na przykład aparatu... Sam korzystałem z tej metody przy odblokowywaniu Bootloadera na mojej Xperii M4 Aqua! Na początek sprawdź czy możesz odblokować bootloader.... Wpisz w dialerze następujący kod *#*#7378423#*#* Przejdź do Service Info, następnie do Configuration Rooting status:Bootloader unlock allowed - możesz odblokować bootloaderBootloader unlock not allowed - nie możesz odblokować bootloadera. Nie kontynuuj tego poradnika, gdyż Twój bootloader jest trwale zablokowany! 1. Przechodzimy na stronę http://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/2. Zjeżdżamy niżej i wybieramy Sony Xperia M 3. Podajemy adres i odbieramy nasz kod odblokowywujący4. Tworzymy na pulpicie nowy dokument tekstowy o nazwie ulcode 5. Zamieszczamy tam nasz kod odblokowywujący.6. Przenosimy dokument do Flashtool\custom\mydevices7. Odpalamy flashtool 8. Podłączamy nasz telefon używając Vol Down i naciskamy przycisk BLU9. Mamy odblokowany bootloader 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Edytuj i dodaj że nie jesteś odpowiedzialny za cegły bo jeszcze problemów sobie narobisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Hahha! Okeyyy... Zapomniałem o tym... Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 To jest aktualna metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 To mój wątek poszedł out. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Sam korzystałem z tej metody, więc jest w 100% prawidłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi