Micholex Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam mam pewien problem otóż juz od polowy grudnia czekam na pianke w lg g3 3/32gb czytalem duzo i wyczytalem ze aktualizacji nie ma w trybie ota (narazie) wiec podlaczylem ustrojstwo do komputera sciagnalem najpierw pc suite i nic twoja wersja jest aktualna bla bla bla d85521A dobra sciagam drugi program lg support tool podlaczam klikam i co i nic twoja wersja jest aktualna bla bla bla d85521A jednym slowem lg mnie w ***** zrobilo... jestem troche zly bo widze na internecie jak wszyscy sie podniecaja aktualizacja testuja itd a ja jej nawet nie otrzymalem do tej pory ! jest to wina brandu ? telefon jest przeciez niebrandowany kupiony ze sklepu z krakowa a moze to jakas podrobka a nie lg sam juz nie wiem zbytnio nie mam ochoty na flashowanie nowego telefonu bo mam na niego jeszcze gwarancje prosze o pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 To może być wina brandu. Znaczy się w pierwszej kolejności idą (jak na dziś) wersje czyste. A później dostają operatorzy. A czyste wersje puszcza się po to, aby sprawdzić jak działają na telefonach. Taka polityka panuje niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 zaraz zaraz czyli jakby mam brand na niebrandowanym telefonie przeciez to nielogiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Nie doczytałem twojego postu do końca, założyłem iż jest od operatora. Może inaczej. Aktualizacje idą partiami. Część jakiś telefonów dostaje pierwsza, a potem kolejna. Nie wiem od czego to zależy, czy od taty produkcji, od IEMI. Jak będzie dostępna to Ci pokaże. Zawsze możesz sam wgrać soft. Pobrać na PC i użyć LG Flash tool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Najnowszego Androida 6.0 można zainstalować na G3 przez flashtoola lub poprzez zaktualizowanie telefonu w PC SUITE. Moim zdaniem pierwszy sposób jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 A ty jak to uczyniłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 zastanawiam sie nad flash toolem ale przeciez flashujac telefon bede musial zrobic wipe data a wolalbym tego uniknac poza tym moge tez stracic gwarancje wiec chyba zaczekam az wyjdzie ota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Nie tracisz gwarancji wgrywając oficjalne oprogramowanie LG. Możesz zrobić BACKUP danych, zaktualizujesz, przywrócisz pliki i gotowe.@NeoCM Instalowalem oprogramowanie przez flashtoola. Nie wiem czy to do mnie bylo xD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Do ciebie Mógłbyś wrzucić ten rom na forum do pobrania? Jak widać, ludzie się pytają o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ok. Jak wrócę do domu, zrobię poradnik jak wgrać softa przez flashtoola oraz temat o Marshmallowu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 ok troche temat obumarl ale ja mam jeszcze 1 pytanko czy nawet jak juz wyszlaby aktualizacja w trybie ota to czy po niej tez bede musial zrobic wipe data jezeli tak to wole zrobic ja juz teraz flash toolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Po aktualizacji robi tylko potzebne Wipe'y bez utraty wszelkich danych i aplikacji, a o resztę nie musisz sę martwić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 okej flash tool kusi oj kusi ale chyba poczekam na ota wolalbym nie tracic danych skoro w aktualizacji je zachowam to mi sie poprostu nie oplaca dobra temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 @Micholex Ale wgrywając ROM przez flashtoola możesz zaznaczyć opcję Normal Flash, dzięki której zachowasz dane 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 dobra kelan dzieki za pomoc ;D jestem zielony w lgikach dotychczas moim najwiekszym osiagnieciem bylo wgranie romu na s3 mini ale tym normal flashem mnie przekonales napiszesz mi jakas instrukcje ? moze sprobuje bo szukalem troche na necie ale ciezko ten naukowy belkot zrozumiec poza tym napisalem na fb do lg polska i dowiedzialem sie ze moj telefon jest z dystrybucji wloskiej wiec troche to potrwa zanim dostane aktualizacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jakbyś mógł poczekać do jutra do godzin popołudniowych/wieczornych. Teraz niestety nie mam wolnego czasu, aby napisać poradnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 kelan ok nic nie szkodzi sam to ogarnolem ^^ potrzebuje tylko szybkiej odpowiedz czy jezeli mam telefon wloskiej dystrybucji to mam klikac we flash toolu na wlochy czy na polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 A jaką masz wersję G3? Chodzi mi o ilosc GB. Dam ci od razu linka do odpowiedniego softa. We flashtool na poczatku wybierasz soft, klikasz dalej, dalej az bedziesz mial wybor flash, wybierasz Normal, nastepnie przy krajach inne i Polska. Jak będzie Ci wyskakiwac komunikat o serwerze to olej to, nie zamykaj okienka, ważne, zeby na telefonie pasek szedł do przodu. Upewnij sie, że podłączasz pod USB 2.0 i masz wgrane odpowiednie sterowniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Micholex Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 ok wszystkie problemy rozwiazane dzieki kelan za polecenie mi metody z flash toolem poradzilem sobie sam i wyszlo calkiem niezle 6.0 chodzi swietnie temat do zamkniecia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LittleBoy Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam posiadam LG g3 16gb i również przez pc suit i ota nie mam aktualizacji Moge prosić o instrukcje i link do softu ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 @Kelan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kelan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Chyba trzeba będzie napisać ten poradnik... Zaraz się za to zabiorę LittleBoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Tak obiecujesz i objecujesz i objecujesz... A tu ani widu ani slychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ceksiu Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu, więc posłużę się już założonym, ponieważ mój problem jest w sumie podobny. Mam zainstalowanego Androida 4.4.2 w LG G3 32GB D885, przy jakiejkolwiek próbie aktualizacji telefonu ona się nie udaje i szczerze mówiąc zawsze jakoś sam sobie z tym radziłem w innych telefonach, ale tym razem rozkładam ręcę i proszę o pomoc. LG Suite pokazuje, że jest zainstalowana najnowsza wersja oprogramowania, LGUP wykrywa mi telefon, jednakże nie mogę w niego dalej wejść, ponieważ mój telefon jest widoczny jako "Unknown" co uniemożliwia kontynuację, z Flash Toolem natomiast sprawa wygląda tak, że proces idzie zgodnie z planem dopóki na 2% aktualizacji wywala mi "Upgrade stopped due to error." Nie mam już na dobrą sprawę zielonego pojęcia co może być nie tak, wszystko robię zgodnie z poradnikami, co więcej próbowałem już kilku, jednakże każdy kończył się z tym samym skutkiem. Telefon jest oryginalny, sprawdzałem w serwisie, lecz "oni" też się z tym nie spotkali co oczywiście logiczne, bo chcieli, abym zostawił telefon na płatną ekspertyzę. Sterowniki oczywiście instalowane, reinstalowane, download mode też działa, lecz na telefonie nie pojawił się nawet 1%. Baardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 tego próbowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Micholex
Witam mam pewien problem
otóż juz od polowy grudnia czekam na pianke w lg g3 3/32gb
czytalem duzo i wyczytalem ze aktualizacji nie ma w trybie ota (narazie)
wiec podlaczylem ustrojstwo do komputera
sciagnalem najpierw pc suite i nic
twoja wersja jest aktualna bla bla bla
d85521A
dobra sciagam drugi program
lg support tool
podlaczam klikam i co i nic
twoja wersja jest aktualna bla bla bla
d85521A
jednym slowem lg mnie w ***** zrobilo...
jestem troche zly bo widze na internecie jak wszyscy sie podniecaja aktualizacja
testuja itd
a ja jej nawet nie otrzymalem do tej pory !
jest to wina brandu ?
telefon jest przeciez niebrandowany
kupiony ze sklepu z krakowa
a moze to jakas podrobka a nie lg
sam juz nie wiem
zbytnio nie mam ochoty na flashowanie nowego telefonu bo mam na niego jeszcze gwarancje
prosze o pomoc !
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi