szermiana Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ciekawi mnie co to jest,do czego służy,czy to jest ważne,jak to się instaluje(jeśli da się)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Romy bazowane na AOSP nie posiadają Google Play. Wgrywa się je z osobnych paczek - Gaapsów. Instalacja przez recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Gapps'y są to aplikacje od Googla spakowane w pliku .zip. Sam napis Gapps można zrozumieć jako Google Apps. Jego się instaluje przez CWM (ClockWorldMod jeśli dobrze piszę) lub TWRP (Team Win Project). Oba wymienione skróty i ich pełna nazwa to nic innego jak niestandardowe Recovery instalowane po odblokowaniu Bootloadera. Bez tego Gapps'y po instalacji ROM'u nie pójdą. Z tym drugim celowo pominąłem, żeby wyjaśnić zaraz, że to są Recovery Tak wiem o tym, ale wszyscy jak jeden mąż instalują te osławione Gapps'y 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 @up kolega sie pytal co to sa gappsy.. A Ty mu nie wytlumaczyles.. Cyan doskonale to opisal i w sumie nic dodawać nie trzeba Sa tez różne wersję gappsow, i to od użytkownika zależy jakie chce wgrac na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Custom romy w tym przypadku wszelkie romy bazujące na AOSP, - kodzie źródłowym od Google m.in. CyanogenMod. Te romy nie posiadają aplikacji od google w tym [sklep play, klawiatura, wyszukiwarka google, itp] z tego względu, iż Google nie wydaje certyfikatów na te oprogramowanie. Czyli korzystanie z nich było by nielegalne. Związku powyższym taka paczka zwana "Gapps" jest instalowana oddzielnie. Oczywiście jest to pakiet bezpłatnych aplikacji, więc nie ma mowy o piractwie. Użytkownicy tworzą takie paczki Google Apps. Dlatego romy oparte o stock firmware nie wymagają instalacji takich paczek, gdyż zawierają te aplikacje w systemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Warto nadmienić, że jeśli chcemy np. czysty sklep Google nie możemy pobrać apk z Internetu i jej zainstalować ponieważ nie będzie działać. Oczywiście chodzi mi o custom romy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Gapps są głównie na jak mówili moi przedmówcy na romy bazujące na kodzie aosp czyli cyanogemmod, aosp, aokp, resurrection remix I wiele więcej. Jednak jeśli usunąłeś z systemu np sklep i usługi Google Play, gapps możesz wgrać nawet na stock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szermiana
Ciekawi mnie co to jest,do czego służy,czy to jest ważne,jak to się instaluje(jeśli da się)?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi