as007 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam,posiadam oficjalny rom z T-Mobile do T-Mobile Move, jednak jest pewien problem. A mianowicie w backupie z CWM jest zmieniony build.prop, przez co rom nie działa poprawnie. Czy jest możliwość, aby wgrać backup ze zmienionym build.prop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 as007 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Ok, dzięki, będę czekał EDIT: Ok, poradziłem sobie. Szukałem jeszcze jakiegoś innego rozwiązania i okazało się, że wystarczy w folderze z backupem utworzyć plik tekstowy o nazwie nandroid i zapisać go jako .md5. Dzięki temu oszukuje się CWM i można wgrać pozmieniane pliki, czyli w tym wypadku zmodyfikowany plik system ze zmodowanym build.prop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Wystarczy podmienic build.prop z backapu na tak który ty masz. Zrobisz to używając yaffey'ahttps://code.google.com/p/yaffey/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 as007 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dzięki za odzew. Niestety, ale już to przerabiałem i nie zgadzają się sumy kontrolne podczas przywracania backupu w CWM. A tak sobie pomyślałem, czy nie da się takiego backupu jakoś skompilować lub zapisać jako plik update.zip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 1)Zmień nazwe wszystkich plików z backapu na taką bez tego yaffs2 czy jakoś tak (jak jest system.yaffs2.img żeby było system.img) 2)Stworz zipa - mozesz go nazwać Update Zip. Wrzuć do niego te wszystkie pliki img. 3)Dodaj Folder META-INF który jest w załączniku tego postu. 4)Gotowy zip wrzuć na sd , wejdź w recovery i wybierz install from SD Card. Zip Musi zawierać META-INFboot.imgcache.imgdata.imgdatadata.imgsystem.img Celowo nie usuwam Ci skryptem recovery żeby była droga ucieczki jeśli to nie wypali. Ani ja ani ekipa forum nie bierzemy odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia telefonu. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Powodzenia META-INF.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 as007 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Niestety, nastąpił error w recovery przy flashowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 as007 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 W recovery pisze coś takiego: Installing update...===Format===Flashuje===Bootassert failed: write_raw_image(" /tmp/data.img", "data" )E:Error in /sdcard/update.zip(Status 7)Installation aborted. Ciekawe, z czym jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 nie ma daty O.O Poczekaj ja dziś spróbuje Coś z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
as007
Witam,
posiadam oficjalny rom z T-Mobile do T-Mobile Move, jednak jest pewien problem. A mianowicie w backupie z CWM jest zmieniony build.prop, przez co rom nie działa poprawnie. Czy jest możliwość, aby wgrać backup ze zmienionym build.prop?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi