NeoCM Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 [LG G4 Stylus] Wgrywanie czystego firmware/ systemu LG Flash Tool Metoda jest podobna do innych modeli telefonów, więc możecie jej stosować nawet do LG G4, tu skupiłem się na LG G4 Stylus. Oczywiście nadmieniam, iż flashtool różnie reaguje z różnymi telefonami- często są problemy podczas instalacji. W razie czego piszcie i poszukamy rozwiązania. Nadmienię, iż jest to oficjalna metoda stosowana w serwisach, ale nie chwalcie się że z niej korzystaliście. Wymagania: stock firmware http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=227 program flashtool 2014 https://drive.google.com/folderview?id=0B7HOe5UtQXT-flJBOV9mdWNpU2Yxa1pKSVc5QTE0ZG9aVnlDcmdjTWZxTDRKdU5iUVdKT2c&usp=sharing telefon oczywiście kabel usb Pobierz pliki, zainstaluj przede wszystkim sterowniki USB Wchodzimy w tryb Download w telefonie ( wyłączamy go, na wyłączonym wciskamy Volume UP i podpinamy pod por USB- po chwili powinien uruchomić się tryb Download Mode) Otwieramy program LG Flash Tool - najlepiej jako administrator W pierwszym oknie zaznaczamy DIAG i CDMA W Select KDZ file - wybieramy plik z stock firmware Następnie możemy wybrać następujące opcje:Normal Flash - instalacja bez wipe, czyli instalacja na istniejący softCSE Flash - instalacja z wipe, wymazuje wszelkie dane użytkownika W kolejnym oknie wybieramy START Jeżeli wszystko będzie w porządku, to wyskoczy nam kolejne okno: Wybieramy kolejno: a. Clear phone Sofrware.... b. Zmień z County na Different Country c. Laungage - wyszukujemy Polish Potem klikamy OK Po chwili powinno pojawić się okno, które rozpocznie nowe wgrywanie firmware. Może to potrwać nawet do 20 min. Po ukończeniu wgrywania uruchomi się telefon z nowym firmware. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych25 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ktoś to zrobił działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Działa działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoff13 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ktoś podpowie jak jak ściągnąć ten firmware z odnośnika? Za chiny nie mogę pobrać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Serwer często jest przeciążony, stąd są te problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Ha Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ma ktoś linka do czystego softu bez brandu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoff13 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ponawiam prośbę o reupa. od miesiąca nie mogę ściągnąć. Także próbuję znaleźć niebrandowany i też nic z tego. Ktoś się zlituje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Jeden z niewielu działających linków CIS niebrandowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoff13 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Dzięki za linka ale ja posiadam H635, a Ty podesłałeś linka do H540. Ale dzięki za chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Było mówić. Proszz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoff13 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nie działa. Po kliknięciu "skip ad" otwiera się strona "not found" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Mi się pojawia okno pobierania.. hmm.. spróbuj na firefoxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Na chrome też się pobiera automatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoff13 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Sprawdzałem na Mozilli, Operze i IE. Nic z tego. Może mi Netia blokuje. Zainstalowałem Tor Browser i coś tam leci, ale niestety soft pl/plus nawet w Tor Browser wykazuje "not found!". Widocznie go rzeczywiście nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Tak jest na tym lg-firmware. Chyba tylko oni wiedzą czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berry Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam, przywiozłem telefon z USA model LG G STYLO H631 różni się on jedynie pamięcią 2GB i aparatem 13mpx(słabym bardzo) i chyba tyle... Jest zablokowany w T-Mobile i da się go odblokowac poprzez oprogramowanie "Device unlock" czyli dzwonisz do operatora a on wysyla ci kod i wpisujesz w telefonie. Teraz chciałbym wgrać w niego czysty firmware i usunąć simlock, pytanie czy poprzez wgranie nowego firmware go usunę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Wgranie stock firmware nie usunie blokady simlock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squadi Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Witam proszę bardzo o któregoś z użytkowników o podanie działającego linka do Firmware dla LG G4 Stylus H635 nie brandowany . Nie mogę nigdzie znaleść... Może ktoś posiada na dysku i by za Uploadował. Bardzo Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jest w temacie no ale http://lg-phone-firmware.com/mobile/index.php?id_mod=227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squadi Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Zaden link do Firmware ze strony nie działa ' not found ' . Może ktoś jeszcze posiada jakiś link?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Dziwne, ten co Ci podałem mi działa bez błędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squadi Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 U mnie niestety nie . A był byś tak pomocny i zrobił upload na jakiś inny serw np. Google drive ? Bardzo bym prosił o firmware bez brandy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Na tą chwilę nie mam takiej możliwości 14 godzin temu, squadi napisał: U mnie niestety nie . A był byś tak pomocny i zrobił upload na jakiś inny serw np. Google drive ? Bardzo bym prosił o firmware bez brandy. Pozdrawiam trochę poszperałem i się udało znaleźć (BAL/BALTICS v10c LGH635 1136) http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FWA3F8923200AWLE89C2EDM/H63510c_00.kdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velkhor Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam. Poszukuje softu brandowanego PLUS do H635, niestety przez podaną stronę nie daje się pobrać. Sprawdzałem różne przeglądarki różne komputery bez efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 niestety... ta strona tak lubi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi