Cześć, przede mną problem z zakupem nowego telefonu. Niezbyt dobrze znam się na telefonach dlatego szukam pomocy na tym forum. Czy moglibyście pomóc mi znaleźć jakąś opcję? Moje wymagania:
- ekran od 5 do 5,5 cali - długi czas działania na baterii (z tego co wiem pojemność nie równa się czasowi działania, najlepiej jakbym nie musiał go ładować codziennie) - kompletnej płynności i zero przycinek
- dobrego stosunku jakości do ceny Telefonu będę używał w głównej mierze do dzwonienia, pisania sms i surfowania po internecie, a także sporadycznie do oglądania filmów youtube (podoba mi się opcja 1080p/60 fps na iPhone, czy Android też to obsługuje?) oraz korzystania z nawigacji. Wcześniej używałem iPhone 5S lecz teraz szukam czegoś z większym ekranem, który zwiększy komfort użytkowania. Do dyspozycji mam 2000 zł, jednak nie ukrywam, że im taniej tym lepiej.
Wstępnie znalazłem takie telefony: - Oneplus One/Two/X - faworyci, jednak oneplus one jest już "out of stock" a pozostałe dwa modele są do sprzedaży przez te głupie zaproszenia - Huawei P8 - Honor 6 plus. Co sądzicie o tych telefonach? Jakie są ich zalety i wady? Może są inne telefony, na które warto zwrócić uwagę? Chciałbym zaznaczyć, że preferuję kupno w jakimś zaufanym sklepie, nie chcę się nadziać na jakieś trefne aukcje allegro, sprzedaż wysyłkową czy sprowadzanie produktów z chin. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pytanie
mudry m
Cześć,
przede mną problem z zakupem nowego telefonu. Niezbyt dobrze znam się na telefonach dlatego szukam pomocy na tym forum. Czy moglibyście pomóc mi znaleźć jakąś opcję? Moje wymagania:
- ekran od 5 do 5,5 cali
- długi czas działania na baterii (z tego co wiem pojemność nie równa się czasowi działania, najlepiej jakbym nie musiał go ładować codziennie)
- kompletnej płynności i zero przycinek
- dobrego stosunku jakości do ceny
Telefonu będę używał w głównej mierze do dzwonienia, pisania sms i surfowania po internecie, a także sporadycznie do oglądania filmów youtube (podoba mi się opcja 1080p/60 fps na iPhone, czy Android też to obsługuje?) oraz korzystania z nawigacji. Wcześniej używałem iPhone 5S lecz teraz szukam czegoś z większym ekranem, który zwiększy komfort użytkowania. Do dyspozycji mam 2000 zł, jednak nie ukrywam, że im taniej tym lepiej.
Wstępnie znalazłem takie telefony:
- Oneplus One/Two/X - faworyci, jednak oneplus one jest już "out of stock" a pozostałe dwa modele są do sprzedaży przez te głupie zaproszenia
- Huawei P8
- Honor 6 plus.
Co sądzicie o tych telefonach? Jakie są ich zalety i wady? Może są inne telefony, na które warto zwrócić uwagę? Chciałbym zaznaczyć, że preferuję kupno w jakimś zaufanym sklepie, nie chcę się nadziać na jakieś trefne aukcje allegro, sprzedaż wysyłkową czy sprowadzanie produktów z chin. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi