Witam, mam problem z instalacją gry (hearthstone) gdyż aplikacja zajmuje więcej niż mam dostępne (dostępne ok 500MB, a potrzebuje 1,1GB).
Znalazłem w internecie sposób na zmianę pamięci /data na sd:
No i na koniec podany jest sposób na przeniesienie /data lub (i?) /dalvik-cache na kartę SD. O ile rom wspiera A2SD+, to można to zrobić:przeniesienie /data/data:| su| cp -pr /data/data /system/sd| rm -r /data/data (najpierw sprawdzić, czy faktycznie skopiowane zostało wszystko! - po rm -r odwrotu już nie ma)| ln -s /system/sd/data /data/dataZalecany backup np. titanium lub nandroid - jeśli pójdzie coś nie tak, to wszystkie dane aplikacji szlag trafi.przeniesienie dalvik-cache:| su| cp -pr /data/dalvik-cache /system/sd| rm -r /data/dalvik-cache| ln -s /system/sd/dalvik-cache /data/dalvik-cache
Czy ten sposób może zadziałać na tym htc desire 500 ? (oczywiście trzeba chyba zmienić niektóre ścieżki- jak wiesz to które ? xD).
Pytanie
Kamil Musial
Witam, mam problem z instalacją gry (hearthstone) gdyż aplikacja zajmuje więcej niż mam dostępne (dostępne ok 500MB, a potrzebuje 1,1GB).
Znalazłem w internecie sposób na zmianę pamięci /data na sd:
Czy ten sposób może zadziałać na tym htc desire 500 ? (oczywiście trzeba chyba zmienić niektóre ścieżki- jak wiesz to które ? xD).
Z góry dzięki za odpowiedź
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi