DusieK Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Na forum jest poradnik jak wgrać nieoficjalny Cyjanek na wasze Xperie a ja wam przedstawie jak wgrać oficjalny CyanogenMod Wymagania:CWM/TWRPROOTOdblokowany bootloaderPliki do pobraniaRomGappsInstalacja:Robimy Backup (zalecane)Wchodzimy do Custom RecoveryRobimy wipe data/cacheFlashujemy paczke z romem i gappsamiReboot systemInformacjaJak wspomniał NeoCM, nie raz trzeba dograć oddzielnie plik boot.imgLink XDAhttp://forum.xda-developers.com/xperia-l/orig-development/rom-cyanogenmod-12-1-t3195312 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Jakieś screeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Jakby jakiś użytkownik mógł podrzucić to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie wiem czy wiesz..ale sony rządzi się swoimi prawami. Nie raz trzeba dograć oddzielnie plik boot.img I taka informacja powinna znaleźć się w poradniku.Oczywiście plik do oryginalnego tematu też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Może... Przypiąć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Nie wiem czy wiesz..ale sony rządzi się swoimi prawami.Nie raz trzeba dograć oddzielnie plik boot.imgI taka informacja powinna znaleźć się w poradniku.Oczywiście plik do oryginalnego tematu też.Teraz zauwazylem twoja odpowiedz, jtr wieczorem powinienem miec czas to to poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukArt Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 a może ktoś łopatologicznie screenami pokazać jak to należy poprawnie zrobić + jak zrobić, i czym zrobić root-a i jak odblokować bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 @LukArt wszystkie poradniki są na forum w dziale twojego urządzenia, jak masz z czymś problem to napisz odzielny temat a my z miłą checią Ci pomożemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Tobolski Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Hej, Właśnie wpadła mi w ręce Xperia L (C2105) i w związku z tym iż na oryginalnym systemie nie mogę zmienić lokalizacji instalowania aplikacji na kartę SD, chcę wgrać w nim nowy rom w tym przypadku CM12. Na tą chwilę mam już roota, wiem że muszę zrobić kopię zapasową kluczy, wgrać TWRP Recovery i odblokować Bootloadera. Teraz mam pytanie, czy bezpośrednio z paczki zip z mojego systemu wgrywam CM12?? Czy w CM12 mogę zmienić lokalizacje instalowania aplikacji? Którą wersję CM12 ostatecznie polecacie? no i mam problem nie mogę odblokować bootloaldera... czy to oznacza ze telefon pochodzi z dystrybucji orange i nie bede mógł werzucić nan CM12?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Proszę tu masz jak odblokować bootloader i sprawdzić czy możesz go odblokować (poradnik z działu xperia M ale działa na wszystkie modele): Musisz wgrać TWRP/CWM i z poziomu recovery wgrać CM. Jeśli jest na twój model CM 12.1 to zainstaluj najnowszą wersję CM 12.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Tobolski Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 no ale właśnie mam bootloader not allowed i nie mogę wgrać przez to TWRP/CWM... i fastboot też jest zablokowany jak to ominąć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 - Bootloader unlock allowed: No tak masz? jeśli masz taki wpis, to zapomnij o wgrywaniu CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikz Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Klasyka Orange niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 jedynie co zostaje to iść do orange i odpłatnie oni odblokowują tego bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 A właśnie tak z ciekawości wiecie może ile biorą za ściągnięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 @Mitlex Tak mniej więcej 50-70 zł. No chyba, że się ceny zmieniły, bo moja wiedza jest sprzed roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Właśnie jestem na waszej stronie Gapps. Czym różni się wersja "Aroma" od Standard i czy mogę na Xperii L zainstalować 64-bit Standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Aroma od standard różni się tym, że można wybrać co chce się z usług Google zainstalować. Przeciwieństwem jest standard gdzie takiego wyboru nie masz. Na XPerię L nie radziłbym instalować wersji 64-bit Gapps'ów, bo są niekompatybilne z tym telefonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Dnia 18.10.2015 o 10:54, DaRkShAdOw napisał: Jakieś screeny? Dnia 18.10.2015 o 11:21, DusieK napisał: Jakby jakiś użytkownik mógł podrzucić to byłbym wdzięczny Jako że w tym temacie aż (!) dwóch użytkowników zamieściło prośby o screeny a ja dziwnym trafem zainstalowałem drugi raz ten system, załączam screeny z działającego Cyanogenmoda 12.1. Tylko że jest jeden problem: Domyślna aplikacja latarki nie działa poprawnie!. Można ją włączyć ale nie da się tego cofnąć. (niejaki Torch czy coś w tym rodzaju, nie mam screena bo zamyka się pasek powiadomień.) Musiałem do tego użyć osobnego widżetu z Google Play. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, mogę zrobić próbę badawczą na swoim egzemplarzu telefonu. Tu jest pulpit i info o modelu telefonu: Spoiler Tutaj jest mixer dźwięku i Equalizer: Spoiler A tutaj 2 screeny z domyślnego Menedżera plików: Spoiler I jeszcze jeden z ustawień na koniec: Spoiler Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Dijkstra Niedokończyłem wstawiać spoilera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi