Damix7 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu szukam jakiegoś sposobu na SWAP SD w mojej Xperii M.Znalazłem taką możliwość na CM11, ale nie działa to na nowszych wersjach. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 w głównym katalogu / jest plik fstab."coś tam" i tam chyba są ścieżki pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jest plik fstab.qcom. Mogę prosić o jakieś konkrety z tym związane? Jestem raczej amatorem w tych sprawach i nie chcę telefonu uceglić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 podaj treść jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 na 70% możesz uceglic urządzenie, xperie nie są ''swap-friendly'polecam tohttp://forum.cyanmod.pl/url.php?http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4735-folder-mount-przenoszenie-plik%C3%B3w-gier-data-oraz-obb-na-kart%C4%99-sd-po-instalacji/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 # Android fstab file.# The filesystem that contains the filesystem checker binary (typically /system) cannot# specify MF_CHECK, and must come before any filesystems that do specify MF_CHECK#TODO: Add 'check' as fs_mgr_flags with data partition.# Currently we dont have e2fsck compiled. So fs check would failed.#<src> <mnt_point> <type> <mnt_flags and options> <fs_mgr_flags>/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/boot /boot emmc defaults recoveryonly/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/FOTAKernel /recovery emmc defaults recoveryonly/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/system /system ext4 ro,barrier=1 wait/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/userdata /data ext4 nosuid,nodev,barrier=1,noauto_da_alloc wait,check,encryptable=/persist/footer/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/cache /cache ext4 nosuid,nodev,barrier=1 wait,check/devices/platform/msm_sdcc.3/mmc_host/mmc1* auto auto defaults wait,voldmanaged=sdcard1:auto,noemulatedsd/devices/platform/msm_hsusb_host auto auto defaults voldmanaged=usbdisk:auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @PeliKan oo, moją wejsję dodałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @DaRkShAdOw@PeliKan Ten sposób z mountem odpada bo na Xperii mam całkowitej pamięci 2GB tylko. Nie mogę pobrać większej apki.Miałem zrobiony swap na CM11 i działał elegancko, ale terez chciałem zrobić małego update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 czekaj zrobię update poradnika na takie sytuacje jak twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rinkazki Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 rozumiem, że po to ten swap, żeby instalować apki bezpośrednio na SD? To czemu nie zrobić z poziomu systemu np miini tool partitiwon wizard 2 partycje na sd (ext4 + FAT32)Zainstalować link2sd i po sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 nie nie, to jest na pliki data i obb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @rinkazki dokładnie o to mi chodzi. A mógłbyś wytłumaczyć to jakoś prościej? Jak już mówiłem - jestem amatorem jeśli chodzi o android Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 aa to było mówić, na to swap by nic nie dał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wcześniej miałem swap zrobiony i zapisywało mi wszystko na karcie pamięci, tzn. pamięć wewnętrzną miałem wyłączoną, a zamiast niej miałem kartę. Teraz chodzi mi mniej więcej o to samo - o instalację aplikacji na karcie pamięci EDIT: @rinkazki mała poprawka - trochę poczytałem to twoim sposobie i chyba się nie rozumiemy. Z tego co każdy pisze aplikacją link2sd służy do przenoszenia aplikacji na SD a ja chcę je tam bezpośrednio instalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rinkazki Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Instaluje bezpośrednio jak zaznaczysz opcję automatyczne przenoszenie + lokalizacja instalowania na pamięć zewnętrzną. Ja przynajmniej tak robię na neoV, bo przy 320MB wewnętrznej pamięci to poszaleć bym nie mógł używasz tego programu:https://www.google.pl/search?q=Mini+tool+partition+wizard&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=_AkHVsD2Ose7ygP315LoBQ Do sformatowania karty.Na początku usuwasz partycje potem przydzielasz miejsce1 partycja primary file system ext42 partycja primary file system FAT32 Można też zrobić od b U lu 3partycję primary z linux swap (ja tak mam) ale w Twoim przypadku raczej nieprzydatne.Potem apply i w ten sposób masz spartycjonowaną kartę.Wrzucasz do telefonu > odpalasz link2sd (polecam zakupić wtedy wszystko można przenieść) > Wybierasz swoją partycję ext4 (trzeba w pewnym momencie zrobić restart już nie pamiętam kiedy) > ustawiasz w opcjach docelowy folder instalacji jako pamięć zewnętrzna + automatyczne przenoszenie i powinno śmigać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wybaczcie moją długą nieaktywność ale musiałem system przeinstalować.Pomysł z tym Link2SD jest spoko, zrobiłem wszystko jak kazałeś ale jednak muszę ręcznie przenosić aplikacje, a to i tak nic nie daje. Program wyświetla że przeniesiono aplikacje a w ustawieniach dalej mało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rinkazki Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Nowo instalowane apki są automatycznie przenoszone wszystkie Twoje mozesz przenieśc jednym kliknięciem (przenieś wszystkie aplikacje) NA wersji bezpłatnej część danych zostaje -> trzeba wykupić pełną wersję lin2sd żeby przenosiło całość. No chyba, że ktoś z forum poda Ci jakiś inny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Kupiłem płatną wersję ale gdy klikam ten przycisk pojawia się komunikat 'brak aplikacji do przeniesienia'Co ciekawsze - ręcznie mogę przenosić aplikacje ale wtedy w ustawieniach nie zmienia się wielkość wolnej pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Przenosisz przez link2sd(chodzi o taką opcje jakby co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 @DaRkShAdOw wiem ale to przenoszenie nic nie daje. Po instalacji aplikacji znika miejsce w pamięci wewnętrznej a po przeniesieniu aplikacji miejsca nie przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Zaznaczasz wszystkie opcje przy przenoszeniu.? (Tj. Dane,apk,lib i cos tam jeszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Zaznaczone mam:Automatyczne przenoszenie (wszystko)Lokalizacja instalowania - Pamięć zewnętrzna Właśnie pobrałem grę ~200MB i bez mojej ingerencji jest 140MB na tel a tylko 60MB na karcie Systemy plików ext2/ext3/ext4 dużo się różnią? Zmiana tego może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 @Damix7 nie należę do grona znawców formatów plików linuxowych etc, ale myślę że ext4 byłby najlepszą opcją, jednakże może nie być obsługiwany ten format u Ciebie na urządzeniu itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 lepiej przenosić manualnie i chyba najlepszą opcją będzie ext3, jest wszędzie obsługiwana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rinkazki Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Rozumiem, ze uaktualniłeś wersję na PLUS. Opcje Automatycznego przenoszenia > przenieś dane pamięci wewnętrznej trzeba zaznaczyć E: gdy przenosisz manulanie (przenieś link 2sd > zaznaczasz przenieś dane pamięci wewnętrznej) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Damix7 Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Na ext4 wciąż mam błąd i nie wykrywa partycji więc aktualnie działam na ext2.Dziwną rzecz dziś zaważyłem: tel pokazuje ~600MB wolnego a na komputerze widzę tylko ~340MB wolnego miejsca w pamięci wewnętrznej... Wie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Damix7
Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu szukam jakiegoś sposobu na SWAP SD w mojej Xperii M.
Znalazłem taką możliwość na CM11, ale nie działa to na nowszych wersjach. Pomoże ktoś?
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi