maally Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Witam,Romy wgrywam tylko przez kartę sd. ( inaczej nie da rady, nawet sony companion)Wgrałem sobie CyanogenMod 12.1-20150922-NIGHTYLY-yuga .Ale mam problem z zasięgiem w Play. Chciałem wrócić "backupem" do starej wersji 10.2Wchodzę do recovery a tam całkiem nowe bez funkcji backup/restore.Nie ma też Advanced. Nie mam pojęcia jak tym recovery wgrać roma z sd?Bardzo proszę o pomoc a może jakąś instrukcję do tego recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Hmm daj zdjęcie tegoż recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maally Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Nie z mojego fona ale identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 ło boszz.. jedno z najbardziej znienawidzonych recovery... spróbuj wgrać inne recovery przez flashtool, albo bezpieczniej wgraj stocka przez flashtool, root, flash cwm i restore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maally Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Mogę tylko przez kartę sd.A może coś takiego? Flashify (for root users)Tylko jest jakaś instr. krok po kroku jak wgrać cwm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 z tym że flashify instaluje tylko pliki imga co stoi na przeszkodzie aby zainstalować rom czy cos przez flashtool na pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maally Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Flashtoolem wgrywa bardzo krótko napisane jest że zakończone sukcesem a nic kompletnie nic nie zmienia.Sony Companion wywala na niby problem z połączeniem internetowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Jaki system.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maally Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 xp a sugerujesz żeby sprawdzić na innym?Flashtool wgrywa mi jakieś 2 sekundy i pisze że ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @maally wejdź do fastboot mode i wgraj plik boot.img z paczki zip od cm10.2,następnie uruchom recovery i poprzez opjcę adb sideload wgraj z kompa cm10.2, chyba że masz go na fonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maally Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @PeliKan Dzięki.A mógłbyś to napisać krok po kroku bo nigdy nie bawiłem się fastboot modePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @maally podłączasz urządzenie w trybie fastboot, odpalasz flashtoolaklikasz na piorun, fastboot mode i wybierasz select kernel to flash, następnie wybierasz ten plik boot.img wyciągnięty z paczki zip romu, następnie po skonczeniu flashowania, uruchamiasz urządzenie w trybie recovery,i wgrywasz rom cm10.2 poprzez adb sideload jak nie masz na pamięci urządzenia/kartcie sd romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maally Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @PeliKan Wielkie dzięki jest ok.Napisz czy w trybie fastboot mogę wgrywać romy??Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @maally można wgrywać custom romy poprzez fastboota, jednakże ograniczenie w nim jest takie że nie sflashujesz partycji większej od 176MB, także w teorii da się, jednak przy bardzo starych urządzeniach, dlaczego? bo sama partycja system zajmuje już więcej niż te 176MB, więc na dzisiejsze urządzenia, nie da się/editinna sprawa co do wgrywnia stocków, przez flashmode możesz wgrać stocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maally
Witam,
Romy wgrywam tylko przez kartę sd. ( inaczej nie da rady, nawet sony companion)
Wgrałem sobie CyanogenMod 12.1-20150922-NIGHTYLY-yuga .
Ale mam problem z zasięgiem w Play. Chciałem wrócić "backupem" do starej wersji 10.2
Wchodzę do recovery a tam całkiem nowe bez funkcji backup/restore.
Nie ma też Advanced. Nie mam pojęcia jak tym recovery wgrać roma z sd?
Bardzo proszę o pomoc a może jakąś instrukcję do tego recovery
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi