szydli Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Witam. Otóż mam nietypowy problem z moim samsungiem i9001 (s plus) Po włożeniu do telefonu karty sieć jest wyszukiwana normalnie, telefon ma pełen zasięg. Internet z pakietu działa w przeglądarce normalnie. Jeżeli próbuje wykonać połączenie pojawia się komunikat "Sieć komórkowa jest nie dostępna" W przypadki SMS "Nie można wysłać wiadomości" Nikt nie może się do mnie dodzwonić, ani nie dochodzą SMS.Numer IMEI w telefonie jest taki sam jak ten pod baterią. Po próbie wyszukania sieci ręcznie wyszukuje mi takie sieci jak: -Play-Plus-Orange-T-mobile... Po wybraniu orange prawidłowo łączy z siecią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Nie możesz wykonywać połączeń.. Niektórzy mogą to zrozumieć ze,ktos ci tego zabronił, napisz dokladnie o co chodzi... I do tego zła nazwa tematu, poprawiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydli Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Edytowany główny post, w sumie to nie wiem jak to dokładnie wyjaśnić bo perwszy raz sie spotkałem z czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @szydli sprawdź na innej sim oraz upewnij się czy styki do sim nie są zaśniedziałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydli Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @PeliKan Sprawdzone styki (nawet przeczyszczone) Na innej sim to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @szydli upewnij się że masz wszystkie dokumenty do Twojego urządzenia, jeśli kupiłeś telefon używany, upewnij się czy nie został kradziony, jeśli wszystko będzie ok, proponuje wgranie najstarszego stocka 3 plikowego z plikiem pit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydli Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @PeliKan Telefon dostałem w rozliczeniu bez dokumentów ale jestem pewny, że kradziony nie jest. Wczoraj przechodziłem gdy przechodziłem na czerwonym świetle. Próbowałem wgrać oryginalnego softa przez odina, lecz gdy podłączam telefon do PC w trybie downoload wyskakuje okienko "Nie rozpoznano urządzenia USB" Win 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Sterowniki zainstalowane.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @szydli zastosuj się do tegohttp://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szydli
Witam. Otóż mam nietypowy problem z moim samsungiem i9001 (s plus)
Po włożeniu do telefonu karty sieć jest wyszukiwana normalnie, telefon ma pełen zasięg.
Internet z pakietu działa w przeglądarce normalnie.
Jeżeli próbuje wykonać połączenie pojawia się komunikat "Sieć komórkowa jest nie dostępna"
W przypadki SMS "Nie można wysłać wiadomości"
Nikt nie może się do mnie dodzwonić, ani nie dochodzą SMS.
Numer IMEI w telefonie jest taki sam jak ten pod baterią.
Po próbie wyszukania sieci ręcznie wyszukuje mi takie sieci jak:
-Play
-Plus
-Orange
-T-mobile...
Po wybraniu orange prawidłowo łączy z siecią.
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi