kinomam0 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Wstęp. Słowo backup oznacza tworzenie kopi , a restore przywracanie jej. Backup możemy robić całego systemu (przydatne dla posiadaczy brandowanego softu) , lub pojedynczej aplikacji. Ważne - wymagany Root. Programów do robienia kopi jest wiele , ale ja powiem tylko o dwóch:Titanum Backup - Root https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup&hl=pl aplikacja do tworzenia pojedynczych kopi aplikacji jak np. gry , programyCWM Recovery http://www.clockworkmod.com/ i tu zależnie jaki posiadamy telefon http://www.clockworkmod.com/rommanager możliwe jest pobranie apki i jej zainstalowanie. Niestety posiadacze sony i tym podobni muszą sobie radzić inaczej. Posiadacze innego modelu niż obsługiwane (np. sony) zmuszeni są zainstalować CWM innymi sposobami jak np. tym http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/495-tool-recoverx-instalator-recovery-dla-prawie-wszystkich-urzadzen-z-systemem-android/ Instrukcja: Titanum Backup - backup wszystkich aplikacji i ich danych. Uruchamiasz program > MENU > Operacje Zbiorcze >Utwórz kopie wszystkich aplikacji użytkownika / systemowych.Jeżeli pojawią się błędy, wybierz opcję "Problemy?" i wybierz "Tak, Wykonaj".Możesz skopiować wszystko do konta swojego DropBoxa: W zakładce Przegląd > Synchronizuj z Dropboxem , lub po prostu na kartę SD. ClockworkMod Recovery - ROM ManagerInstalujemy Rom Manager i wybieramy: "Zaflaszuj CMW" i z listy wybieramy: "nasz model telefonu", następnie wybieramy uruchom ponownie w trybie recovery Wybieramy opcje backup and restore > backup - i w tym momencie recovery wykonuje kopie zapisując ja na karcie SDAby przywrócić kopie całego systemu wchodzimy ponownie w recovery i klikamy backup and restore > restore 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacurro Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 szkoda, że brak weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Wysłałem prośbę o uzupełnienie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 możecie usunąć temat jak co to wstawię już pełny poradnik ostatnio mam czas wejść na forum i spędzam na nim po kilka minut po kilka razy na dzień , a głownie przez tapatalk nic się nie martwcie jestem zdrowy tylko obowiązki mi się mnożą zona w ciąży , lekarze , święta itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To może chociaż mniej więcej dzień przewidywanego rozpoczęcia prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 postaram się w tym tygodniu lecz nie obiecuje przed chwila wstałem z łóżeczka i idę do kuzynki jak po moderuje na innym forum spokojnie nie jestem chory tylko zmęczony pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tydzień to nie długo. Nie będziemy usuwać. Poczekamy do niedzieli jak nic nie ruszy to usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Myślę że teraz jest okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shehab Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dobrym wyborem jest skorzystanie z profesjonalnego narzędzia do tworzenia kopii zapasowych osób trzecich - narzędzia MobiKin Assistant Backup and Restore. Pozwala na tworzenie kopii zapasowych kontaktów, aplikacji, muzyki, wideo, zdjęć, SMS do komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi