Dark Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam,Chce sobie zainstalować Cyanogenmoda. Oczywiście wiem jak przebiega proces takiej instalacji. W moim telefonie nie działają przyciski Menu oraz wstecz. A jak wiemy przycisk menu jest potrzebny do wejścia w tryb recovery.Znalazłem w internecie coś takiego:https://www.youtube.com/watch?v=vYDI27QbyCw Ale jak wpisuje su to mi wyrzuca "not found". Próbowałem również sudo, ale to samo.Dzięki za pomocPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Żeby "su" działało musisz mieć zrootowane urządzenie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Wait,a w Samsungach to nie jest tak że recovery włącza się przyciskami Home+ Vol+ + Power? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Może chodzi mu o poruszanie się w recovery, w moim mini 2 w CWM 6.0.4.5 przycisk wstecz był potrzebny aby wyjść z wybranej opcji (np. Install zip from sdcard) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dark Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Czyli chcesz powiedzieć, że koło się zamyka?Gdy wciskam Home+ Vol+ + Power dostaje RAMDUMP Mode Cause: Force UploadJak użyje tylko Vol+ oraz Power pojawia mi się mały android i w necie wyczytałem, żeby wejśc do recovery trzeba w momencie pojawiania się androida wcisnac menu, jak wiesz ja tego przycisku nie mam ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zrootowałeś urządzenie jak Ci poradziłem? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dark Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 A można inczej zrootowac telefon niż przez wejscie do recovery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Można spróbować odinem lub różnymi programami np. Kingo root 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 ODINem. Ale uwaliłeś partycje. Możesz mieć problem z uruchomieniem telefonu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dark Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Poddaje się, odkąd założyłem ten temat, probuje zrootować telefon przez odina i nie potrafie. Nie moge znalezc pliku, który by pasował do mojego telefonu. Zdążyłem już nawet wgrac inny rom. Teraz siedzi:Android 2.3.5I9001XXKPFKernel: 2.6.35.7-perfroot@DELL142 #1 - czy to znaczy ze jest zrootowany?Udało mi się zrootować telefon dzięki temu poradnikowi: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1621-root-kingo-android-root-szybki-root-dla-wi%C4%99kszo%C5%9Bci-urz%C4%85dze%C5%84-android/Ale i tak jest ten sam problem, bo jak użyje terminala i dam reboot recovery to on i tak mi restartuje go i pokazuje logo androida, tam gdzie trzeba wcisnac menu.Macie dla jeszcze inne pomysly?Chce wgrac nowego nowszego androida, bo potrzebuje jednej aplikacji, która już nie obsługuje takich starych wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 przez odina wgrywałeś jak mniemam custom recovery? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie jeszcze nie wgrał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dark Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udało się! Wgrałem nowe recovery przez Quick flashera i juz od wczoraj mam CM 12. Dzięki wielkie za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Dark
Witam,
Chce sobie zainstalować Cyanogenmoda. Oczywiście wiem jak przebiega proces takiej instalacji. W moim telefonie nie działają przyciski Menu oraz wstecz. A jak wiemy przycisk menu jest potrzebny do wejścia w tryb recovery.
Znalazłem w internecie coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=vYDI27QbyCw
Ale jak wpisuje su to mi wyrzuca "not found". Próbowałem również sudo, ale to samo.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi