Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam[emoji4] Nie dawno po instalacji stocka przez odin telefon wpadł mi bootloop hard reset załatwił sprawę[emoji4] potem dowiedziałem się na forum, że powinienem po instalacji wyjąć baterie w trakcie pierwszej bootanimacji i w recovery zrobić wipe'y. No więc chciałbym spytać czy w każdym telefonie po wgraniu stocka należy zastosować tę metodę? A jeśli chodzi o customy czy po instalacji należy jeszcze raz zrobić wipe'y bądź przyw. ustaw. fabtyczne już w systemie? Pytam ponieważ w większości poradników które czytałem na forum nie mówią co robić po instalacji[emoji6] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam[emoji4] Nie dawno po instalacji stocka przez odin telefon wpadł mi bootloop hard reset załatwił sprawę[emoji4] potem dowiedziałem się na forum, że powinienem po instalacji wyjąć baterie w trakcie pierwszej bootanimacji i w recovery zrobić wipe'y. No więc chciałbym spytać czy w każdym telefonie po wgraniu stocka należy zastosować tę metodę?Tylko przy wgrywaniu jednoplikowego romu, przy trzyplikowym wszystkie wipy same się robią a co do customow można zrobić wipe ale przy niektórych nie można, bo mogą być jakieś tweaki na partycji data więc wipe przed i po można by było robić po instalacji cm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Aha i nie ma znaczenia czy to samsung, sony, lg itp.? Czym są tweaki na partycji data? Nie znam jeszcze tego określenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Raczej tak Czym są tweaki na partycji data? Nie znam jeszcze tego określenia To są ulepszenia tej partycji, np. Są tweaki dzięki którym aplikacje zajmują mniej miejsca itp. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 To dlatego niektórych romów nie wipeuje się po instalacji bo wgrywają się z tweakami i zostałyby usunięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Tak, ale nie nie dotyczy to cm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 CMy nie zawierają tweaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Normalnie nie, nie na partycji data to jest czysty system z kilkoma dodatkowymi funkcjami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 cm'y są na źródłach kodu aosp, więc, nie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 A podacie nazwę jakiegoś romu którego nie można wipeować po instalacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 zwykle developer informuje że nie należy wykonywać wipe,pamiętam jak miałem ŚP LG GT540 to na cm9 nie można było wipować bo coś tak coś tam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 trzeba mieć to na uwadze muszę spróbować zrobić wipey po tym jak będę wgrywał CM bo to dziwne, że wszystkie wersje u mnie na Ace 2 miały problem z apkami na sd a stock nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 wgraj lepiej tego moda na pamięć na apki 2gb z groszem i nie przejmuj się przenoszeniem na sd, no ewentualnie na pamięć telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Tak zdobie będę miał z głowy, dziękuję wam za pomoc Nie mam więcej pytań więc temat można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi