aloisy Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 I tak długo podtrzymywał go przy życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 @aloisy zrobił to co Sony zrobiło dla swojej Xperii Z co wyszła mniej więcej w tym samym czasie, fakt w postaci customów ale zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Michał Bretsznajder Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Panowie jak dziala ta wersja 3.1.5 na i9300? Jakies bledy, stabilna jest? Jestem tutaj nowy i chcialbym wgrac nowy system i nie wiem ktory wybrac aby dzialalo dobrze i bateria trzymala w miare. (mms'y nic mnie nie obchodza ) Z gory dziekuje za porady, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackulus Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Panowie jak dziala ta wersja 3.1.5 na i9300? Jakies bledy, stabilna jest? Jestem tutaj nowy i chcialbym wgrac nowy system i nie wiem ktory wybrac aby dzialalo dobrze i bateria trzymala w miare. (mms'y nic mnie nie obchodza [emoji14] ) Z gory dziekuje za porady, pozdrawiam!Jeśli wgrasz dokładnie wg instrukcji, a najlepiej z wcześniejszym wgraniem oryginalnego stocka przez odin, powinieneś być zadowolony. Jeśli przy defaultowym kernelu (ArchiKernel) będziesz miał okresowe spowolnienia, u wielu pomaga zmiana kernela na boeffla. I wówczas wszystko gra. Możliwe są ograniczenia sprzętowe, czyli niekompatybilność sterowników (są nieudostępnione przez Samsunga i Autor nie mógł obsłużyć wszystkiego w ciemno). Czyli w rzadkich przypadkach może nie działać aparat i nie ze wszystkimi urządzeniami BT możesz się łączyć. U mnie np. konieczna jest zmiana 3G na 2G w samochodzie, aby dźwięk poprawnie był przesłany (profile robią to w tle i bezproblemowo). Poza tym, miód malina. A czy będzie u ciebie działało - musisz sprawdzić. Kluczowa jest dobra instalacja (pełne czyszczenie telefonu i nie wgrywanie backupów z innych wersji systemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kowacki Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To który kernel jest lepszy Archi czy boeffla. Czytałem na forum xda i paru ludzi wypowiadało się też za boefflem. Który powinien chodzić wydajniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Oba są podobnie zoptymalizowane. To zależy od telefonu. A każdy jak się okazuje jest inny. Więc musisz sam sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kowacki Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Kurcze mam GSG3, Pobrałem ArchiDroida najnowszego 3.1.5 ale dalej zastanawiam się właśnie nad tym kernelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To zawsze możesz zmienić nawet kilka razy na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kowacki Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 W jaki sposób testować te kernele ? Np. przy archidroidzie powinienem czuć większą wydajność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 W s3 nie liczy się specjalnie wydajność ile mniej lagów i mniej uciążliwe. Tak więc odpuść sobie wydajność. U mnie telefon często ustawiony jest na 4x1000 MHz i zasuwa. A to oznacza że bateria trzyma znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kowacki Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 @aloisy więc wybiorę tego boeffli, skoro mówisz, ze jest nieco lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Knopik Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam ponawiam pytanie co so kwestii zestawu głośnomowiacego, normalnie łącze się ze słuchawką bluetooth ale podczas połączenia trzeszczy . Ma ktoś na to jakąś radę,bo nigdzie nie umie znaleźć rozwiązania problemu. Na wersji v1 Amiga bez problemu od wersji v2 do najnowszej problem się pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Bardzo prawdopodobne ze to wina romu, na innym romie o takim samym androidzie dalej ten błąd sie pojawia?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Niestety jak pamiętam z BT był problem w tym telefonie więc na jednych romach działał pięknie na innych fatalnie. W ostateczności Archi nie rozwiązał problemu a support już się skończył. wyklepane z fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Knopik Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam ponawiam pytanie co so kwestii zestawu głośnomowiacego, normalnie łącze się ze słuchawką bluetooth ale podczas połączenia trzeszczy . Ma ktoś na to jakąś radę,bo nigdzie nie umie znaleźć rozwiązania problemu. Na wersji v1 Amiga bez problemu od wersji v2 do najnowszej problem się pojawia Na wszystkich wersjach V2 i v3 problem występuje na wersji v1 jest ok a może ktoś polecić jakiś podobny ROM który nie będzie miał z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ponawiam odpowiedź. Brak już supportu dla tego romu.wyklepane z fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Knopik Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Rozumiem że dla tego roku poprawki już nie będzie ,dziękuję za uświadomienie . Czy mógłby ktoś polecić jakiś inny ROM z Androidem 5.1 w którym słuchawka będzie działać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 No i to jest najgorsza informacja jaką mogę przekazać. Archi był osobą która najbardziej potrafiła wykorzystać potencjał tej słuchawki. Ja korzystam z najnowszej wersji jedynki i ze względu na jej niespotykaną nigdzie indziej stabilność nic innego nie mogę zaproponować. Każdy nowszy ma jakieś swoje bugi, po za tym od roku wpadłem z obiegu jeżeli chodzi o S3. Mam już nowszy model.wyklepane z fona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Knopik Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Oki dziękuję za informację pozostaje zainwestować w nowszy model dosiego roku życzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaktychy Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Panowie pomocy Zrobiłem update recovery poprzez instalke archidroida - uaktualnij recovery Zauktualizował mi trwp do wersji v.2.8.6.1 Zrobiłem jak zawsze pełne wipy i instal archidroid v 3.1.5 (jak powyżej) Podczas instalacji dogrwa 3 pliki i kończy na flashing.... i pojawia się opcja zakończ Pyta czy wgrać Super User SU bo telefon nie ma roota (choć ma bo wgrywałem i śmigało do tej pory) telefon się restartuje pojawia się logo galaxy s3 i nic się nie dzieje Zachciało mi się uaktualniać recovery Na poprzednim trwp instalowało się normalnie Pomóżcie bo telefon kaput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Nic prostszego jak wgrać recovery odinem. Nie panikuj, musiał pojawić się błąd podczas instalacji recovery. Jeszcze możesz pobrać raz jeszcze archidroid bo może instalacji jest walnięta. wyklepane z fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaktychy Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 wgrałem nowe recovery odinem ver 3.1.0 (czyli takie jak miałem na początku) z tąd --->https://twrp.me/devices/samsunggalaxys3internationalexynos.html , https://dl.twrp.me/twrpapp/me.twrp.twrpapp-22.apk.html zrobiłem pełne wipy zaś to samo podczas instalacji : >>>Archidroid is now loading root@Archidroid~#Ready! root@Archidroid~#Wipind/data excluding/data/media root@Archidroid~#Wiping system partition root@Archidroid~#Flasing Archidroid base i pojawia się na dole 10% a za moment zakończ Na czarnym ekranie Install Zip pojawia się na dole komunikat którego wcześniej nie miałem Aroma instaler ver 3.0 finished Potem jest Reebot i zaznaczone "prompt to install app if not installed i install system app" >>> Swipe ti install trwp app Wcześniej normalnie szła instalka fon sięrestartował i wgrywały się gappsy, aktualnie info galaxy s3 na czarnym tle i lipa :-/ Przy instalacji Lineaoge 14.1 wyskakuje komunikat "updating partition details" i error "Updater process ended with signal : 7, Error installing zip file ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Musisz chyba wgrać paczkę megawipe lub zainstalować Rom odinem. Obstawiam uszkodzoną partycję. Z tego co piszesz to po czyszczeniu nie następuje instalacja. Dlatego proponuję zaistalować 3 plików ca który naprawi ten problem (przynajmniej powinno).wyklepane z fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaktychy Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 dałbyś radę coś więcej na ten temat napisać może jakieś linki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Ale ty agent jestes xDNa sgs3 jak musisz najnowsze to TYLKO do 3.0.0-2. Pojdzie ci na lajcie, nowszych nie wgrywaj.Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu TapatalkaI nie rob update recovery, w czasach gdy ad 3.1.5 byl wypuszczony nie kazdy mial twrp w wersji 2.8.x wiec archi dodal mozliwosc update. I wgrywanie obrazu recovery przez recovery w przypadku twrp zmienia tylko interfejs, nie dzialanie - sprawdzalem kilkukrotnie. Jak wgrywasz twrp to tylko przez odina/aplikacje.Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi