DaRkShAdOw Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 W tym temacie napiszcie, jak pierwszy raz zbrickowaliście swojego tele. Jaki model, co chcieliście zrobić, i dlaczego tak się stało Zacznę od siebie. LG GT540, chciałem zaktualizować androida z 1.6 do 2.1, wszystko było gotowe do aktualizacji, podłączyłem tele pod USB, i zaczęło się, tryb DL, niby sie aktualizował, ale patrze zatrzymało sie(chyba na 27%), 30min. nic, 1 godz nic, 2 godz nic, odłączyłem tele, potem go nie wykrywało, wyciągnąłem baterię, i już telefon nie wstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Też z gt540 wgrałem złe recovery xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 ja nawet nie zdążyłem wgrać recovery XD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 HTC One chciałem powrócić do stocka jakieś błędy wyskoczyły, ale po kilku dniach udało się przywrócić go do żywych za pomocą kabla otg ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 LG E405 z poważniejszych. (L3 DualSIM) flash CWMa, przypadkowy format eMMC xDKDZ nie chciał formatować, po ósmym razie zaskoczył. xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Neo V, rom na UB wgralem na LB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mój pierwszy brick?Hmm HTC Dream podczas roota. Trzeba było wykonać downgrade do wersji systemu 1.1 by wgrać terminal emulator i wgrać przez niego Amon RA Recovery.Oczywiście było wifi potrzebne..a ja go nie posiadałem w tedy. A problem był taki, że system 1.1 był niewspierany przez aplikacje. Ale jakoś się udało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolm100 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 JA do tej pory miałem jedynie takiego "lekkiego bricka", było to na HTC incredible s, chciałem wgrać CM11 przez CWM ale coś nie wyszło i telefon się nie włączyłnawet nie mam pojęcia co źle zrobiłem W każdym razie recovery na szczęście działało i mogłem zeflashować raz jeszcze. NO i te pierwsze chwile na nowym systemie - bezcenne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Dombrowski Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Lekki brick na Samsung galaxy trend plus, jak zrobiłem wipe data to telefon się zacinał ale na wgrałem stocka i telefon uratowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinHRB Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Panowie właśnie uświadomiliście mi fakt, że od początku przygody z zielonym robotem nigdy nie "ucegliłem" sprzętu. Pamiętam za to bardzo dobrze pierwsze flash'e, emocje oraz nerwy towarzyszące tej operacji . Patrząc z drugiej strony, przez moje ręce przewinęło się sporo sprzętów uwalonych na różne sposoby, które przynosili do mnie znajomi i znajomi znajomych (takie hobby ). Prawdę mówiąc w dużej mierze mój zerowy wynik zasługuję ludziom, którzy prowadząc fora internetowe dzielą się własną wiedzą . Dzięki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Aktualizacja CM 12.1 na s trójeczce mini przez recovery - VIPE DATA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 I to ma być brick? XD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Złapałem bootloop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Bootloop to nie brick 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ja igdy nie zbrickowałemswojes S2-jki ale kiedyś myślałem, że się zbrockował bo mój brat wziął fona i jazda do recovery , a tam... Wipe Data/Factory Reset, Wipe Dalvik, Wipe system, Wipe Preload, Format sdcard 0 i 1 wyłączył fona i wio z mojego pokoju XD. Na początku myślałem, że naprawdę jest zbrickowany albo coś i wpadłem w panikę lekką. Ludzie z inego forum mi dopiero powiedzieli, że tak wygląda kompletne wyczyszczenie fona, a mój brat zrobił to kompletnie bez wiedzy. Co do mnie wtedy miałem malutkie doświadczenie XD 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jak mnie młodsze rodzeństwo wnerwia to biorę im sprzęt, odpalam recovery i im pokazuje. Zaczynają piszczeć, żebym nie zrobił wipe data (dla nich to ustawienia fabryczne) xD Takie jest rodzeństwo xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Renox, bootloop to tez brick, soft brick. Ah Ty geniuszu zła... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Dzięki za poprawienie dla mnie brick był jak telefon nie miał systemu ani recovery 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 LG GT540 po zroobieniu roota na 2.1 zniknęły mi animacje włączania się i animacje w recovery.Normalnie włączał się dźwięk było słychać,tylko trzeba było zablokować i dopiero odblokować ekran żeby wyświetlacz zaczął działać.Wcześniej jeszcze Orange San Francisco prawie zabiłem zmieniając customa,potem recovery.I nie robiąc wipe.Musiałem przywracać standardowy Android przy pomocy pc.Z bricków to tyle.A w tym roku jeszcze HTC One S Zgubił mi całkiem zasięg 3g (łapał tylko 2g cały czas).Zrobiłem super cida.Wgrywałem różne stocki z xda.I pomógł mi pewien Portugalczyk radą.Zrobiłem to co opisał.I zasięg 3g powrócił.Ogólnie to ten one s pechowy był.Bo jeszcze miał przypadłośc helikopterka.Którą też udało mi się zablokować (wyłączając klawisze fizyczne dotykowe).Z takich rzeczy to wszystko.Jeszcze kiedyś iPhone 3gs włączał się do iTunes Ale jakoś go zrobiłem, potem jb,potem zaniżyłem baseband (celem zdjecia simlocka).I sprzedałem.Bo bateria bardzo słaba byłaI to tyle z takich poważniejszych przygódA bo sobie jeszcze przypomniałem. Po odblokowaniu bootloadera w Xperii u i wgraniu czystego softa od Sony.Telefon w pewnym momencie się wyłączył.I przy próbie włączenia świeciła się tylko ta ramka. Nawet nic słychać nie bylo.Zostałem wtedy ponad tydzień bez telefonu.Potem kupiłem HTC One VWłaśnie wtedy postanowiłem że nic nowego od Sony nie kupię, bo produkują szajs co się psuje.Bootloader poprawnie odblokowałem w u a i tak nie dało się jej odratować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 S3 Mini, wybił mi prąd podczas instalacji ROM'a NovaFusion, działał tylko DL i miałem " kisiel " w spodniach, bo myślałem że do #kosza pójdzie. [emoji28] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji28] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi