The Damian Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 CyanogenMod 11.0 dla Samsung Galaxy Ace 2 (GT-I8160)CyanogenMod 11 oparty na źródłach Team Canjica modyfikowany przez autora. W romie znajduje się kernel Chrono, dzięki czemu jest dużo szybszy, niż wersja od Team Canjica, czy też Nova Fusion. Prawdopodobnie najbardziej wydajny rom dla tego telefonu. Źródło:http://forum.xda-developers.com/galaxy-ace/ace-2-develop/cyanogenmod-11-28-04-2015-t3095047 Sources:Device tree: https://github.com/TeamCanjicaKernel: Chrono KernelXDA:DevDB InformationCyanogenMod 11, ROM for the Samsung Galaxy Ace IIContributorsChronoMonochrome Source Code: https://github.com/TeamCanjicaROM OS Version: 4.4.x KitKatROM Kernel: Linux 3.0.xROM Firmware Required: Stock 4.1.2Based On: CyanogenModVersion InformationStatus: StableCurrent Stable Version: 20150428Created 2015-04-28Last Updated 2015-05-06Oficjalny JB i recoverylub dowolny custom rom (4.1.2+)Rom / Gapps• Pobierz pliki z listy i umieść na karciepamięci (SD lub wewnętrznej)• Wejdź do recovery i zrób BACKUPobecnego Romu przez opcję Backup and Restore• Wipe data, cache i Advanced/Wipe dalvik-cache• Wybierz paczkę zip z romem.• Opcjonalnie zainstaluj Gappsy• Wybierz opcję reboot system now i czekaj ażsystem się uruchomi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orsov Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Działa poprawnie wifi oraz przenośny hostpot wifi ? Jak jest z żywotnością baterii na tym systemie, nie "zjada" zbyt szybko prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 @orsov wiesz co?... Co do baterii mogę Cie upewnić że jak coś ma większą wydajność to i większy pobór mocy, co do wlan, powinien działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebex Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Na to czekałem! Lollipop jest na dobrej drodze w rozwoju, jednak jak narazie to kitkat ma przewagę. Stabilność i wydajność są bardziej niż wystarczające. Biorę się za instalację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba.g6 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Siemka jako że robię z telefonem brata a wcześniej nie robiłem z galaxy ace II mam problem:wchodzę do recovery i flashuje update.zip aby załadować CWM następnie próbuje ROM i installation aborted (status 7).ps używam CWM z poradnika na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 wydaje mi się ze to przez to że romy Chrono wymagają jego wersji twrp, najrpościej będzie jak wgrasz odinem albo uruchomisz do bootloadera z cwm i wtedy wpiszesz komende w wierszu polecenfastboot flash recovery recovery,imggdzie recovery.img to jest twrp od chrono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba.g6 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 a mógłbyś podesłać linka do tego twrp bo nie che znowu czegoś złego wgrać Doba, zrobiłem tak: zamontowałem cwm z forum następnie wgrałem chrono kernel z tąd http://forum.xda-developers.com/galaxy-ace/ace-2-develop/custom-kernel-t2793420 dałem reboot recovery i zainstalowałem ROM i działa. Dzięki a pomoc.Pojawił się nowy problem brak sieci!!! nie zauważalnym tego od razu bo nie miałem wsadzonej karty sim. Więc wróciłem do oryginalnego ROM`u i działa, instaluje CM i znowu kicha nie działa.Jakieś pomysły jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 to nie jest przypadkiem bug romu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zły kernel kolego.Nie pisze w romie jaki jest wymagany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Mam pytanie. Czy w Waszych telefonach na tym ROMie z wykresu baterii wynika, że WiFi jest cały czas włączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohara Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Jest już wersja poprawiona z dn.18.07.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaninio Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Ale ta nowa wersa nie che mi pójść non stop powrót do pierwszego ekranu nawet bootloop się nie właczaMoże ktoś pomoże instaluje zwykła wersję bez nfc i tak staje na początkowym ekranie i restart Kurde mam wersje bez p i taka wybrałem podczas isntalacji i tak nic z tego oryginalny stock rom 4.1.2+root przez cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 @karaninio ten Cyanogenmod wymaga sflashowania przed tym na cm11 (albo maclaw albo TeamCanicja) sflashowanie kernela od ChronoMonochrome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaninio Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 yhym to tak teraz zrobię później napisze czy pomogło ten od TeamCanicja) strasznie jadł bateria z tym fixem uslugi google play były na pierwszym miejszy w pobieraniu baterii bo tam był problem z gaaps więc zobaczę czy tu będzie w porządku taK poza tymwgrałem ten dokładnie pa_gapps-modular-pico(uni)-4.4.4-20150308-signed to który mam wgrać bo już sam nie wiem przed tym flashowaniem bo dalej mam to samodaj Byś link ktory mam grać jak możeszyhym to tak teraz zrobię później napisze czy pomogło ten od TeamCanicja) strasznie jadł bateria z tym fixem uslugi google play były na pierwszym miejszy w pobieraniu baterii bo tam był problem z gaaps więc zobaczę czy tu będzie w porządku taK poza tymwgrałem ten dokładnie pa_gapps-modular-pico(uni)-4.4.4-20150308-signed to który mam wgrać bo już sam nie wiem przed tym flashowaniem bo dalej mam to samodaj Byś link ktory mam grać jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Zobacz te z linka http://gapps.cyanogenmod.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohara Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Wersja z 30.07.2015 http://xda.mister-freeze.eu/XDA-files/ChronoMonochrome/CM11/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaninio Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dopiero Jestem bo mialem dużo pracy sprawdzę i napisze czy pomogłoNiestety też nie idzie a czy będzie on działał z cyanegenmod 11 bo mam teraz zpojemność 2,63 gb i androida 10.2bo niestety dalej teraz staje ba bootloop znowu ta nowsza wersja z 30.07.2015 i co to jest cm-11-20150730-UNOFFICIAL-codina-universal.zip.md5sum po co ten jest plik trzeba go jakos wgrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 ten md5 plik słózy do sprawdzenia spójności danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaninio Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dobrze to rozumiem ale dlaczego na bootlopp staje dalej i czy będzie przenosił na zewnętrza kartę SD aplikacje dane aplikacji i czy będzie można ustawić aparat na kartę wewnętrzną bo w 10.2 to działa ale zależnymi na 4.4.4 kit kat żeby posiadać P. s. na 10.2 mogę go wgrać bezpośrednio ?? jak nie to który najpierw wgrać bo już się z tym pogubiłem troszkę bo wyżej napisałem jaki dokładnie mam grany rom i teraz chce mieć Kit kata i 2,64gb pamięci na aplikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 nie skasuje Ci tego moda na apki, myślę że musisz najpierw wgrać inny cm11 potem wgrać kernel od chrono a dopiero potem wgrać ten romPS: po każdorazowej zmianie custom romu musisz zrobić swap apmięci, tzn ustawić by karta sd była sdcard0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Dudka Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Mam problem, po wgraniu rom'u telefon normalnie się uruchamia, jest tylko problem z wejściem w tryb recovery. Gdy próbuje w niego wejść telefon restartuje się i uruchamia się normalnie. Ktoś wie jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 @Jakub Dudka Wgraj jeszcze raz stocka, a potem ten ROM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Dudka Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 @Jakub Dudka Wgraj jeszcze raz stocka, a potem ten ROM.Już próbowałem, a istnieje jakiś sposób na wgranie tylko recovera? np. TWRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Tak, Przez odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 @Jakub Dudka hmmm a na PhilZ nie pójdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi