blazej11178PL Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 W dzisiejszym tutorialu pokażę jak zainstalować AOSP Android 5.1 Lollipop na każdą wersję M2Pamiętaj! Że ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za ewentualne szkody!!! Wszystko robisz na własne ryzyko!!! What's working:GSMMobile DataDisplayAudio playbackAudio recordingVideo playbackExternal SDcardInternal SDcardWiFiWiFi tetheringBluetoothBluetooth tetheringMTPGPSFM RadioNotification LEDDeepsleepRecoverySensorsNFCUSB OTGNot working:Camera 1. Wchodzimy na tą stronę: http://dfiles.eu/folders/PHS28WR0X2. Wybieramy AOSP L MR1 150313 eagle3. Pobieramy4. Następnie wchodzimy na tą stronę i pobieramy: http://developer.android.com/sdk/installing/index.html5. Tworzymy nowy folder i kopiujemy zawartość .zip AOSP6. Potem instalujemy wcześniej pobrany instalator i wchodzimy w %appdata%/local/Android/sdk/platform-tools i kopiujemy do folderu którego wcześniej utworzyliśmy adb.exeAdbWinApi.dllAdbWinUsbApi.dllfastboot.exe7. Następnie w folderze naciskamy SHIFT i prawy przycisk myszy i otwieramy wiersz poleceń tutaj8. Włączamy naszą M2 w trybie fastboot (Naciskamy Volume Up(+) i podłączamy kabel USB9. W wierszu poleceń wpisujemy takie komendy:fastboot flash boot boot.imgfastboot flash system system.imgfastboot flash userdata userdata.img10. Po zakończeniu możemy odłączyć M2 od komputera i ją włączyć i cieszyć się androidem 5.1 AOSP Jest to mój pierwszy tutorial i proszę mnie nie krytykować Link do oryginalnego postu z xda : http://forum.xda-developers.com/xperia-t3/orig-development/freexperia-project-aosp-android-5-x-x-t2983733 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Wgrałem, ale po włączeniu mojej M2 system się nie podnosi, cały czas czarny ekran.. Może jakieś sugestie? Pozdrawiam. Edytowane 9 Maja 2015 przez Pawliniak Po co tyle cytowania?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffles Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Co z Bootloaderem? Root? To są wymagane opcje, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Tak są wymagane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiisniaa Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Mógłby ktoś zrobić film o tym na yt? Krok po korku wraz z bootloaderm i rootowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 A instrukcje na forum nie są jasno opisane?? Nie to żebym się czepiał ale wszystko masz po kolei opisane Bootloader: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2517-sony-xperia-m2-jak-odblokowa%C4%87-bootloader/root + cwm: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2518-sony-xperia-m2-recovery-cwm-root/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttrus Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja się zatrzymałem na 8 punkcie i ni chu chu nic zrobić nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 telefon ma być wyłączony, bootloader odblokowany masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttrus Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 telefon ma być wyłączony, bootloader odblokowany masz?Dzięki za szybką odpowiedź, tak mam odblokowanego jest tylko jedna wibracja lub 3 krótkie a menadżer urządzeń krzyczy o braku jakiegoś sterownika do Androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 to musisz wgrać, masz windows 8/8.1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttrus Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 to musisz wgrać, masz windows 8/8.1?7x 64 Home tylko skąd to pobrać po necie szukałem po identyfikatorze sprzętu i ciągle jakieś zawieruszone strony mi wskakują. https://www.dropbox.com/s/cc5tx7x9c6sejrb/Zrzut%20ekranu%202015-08-02%2011.42.48.png?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 hmmm... w katalogu /drivers w folderze z flashtoolem masz sterowniki pod fastboot, wgraj je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttrus Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) hmmm... w katalogu /drivers w folderze z flashtoolem masz sterowniki pod fastboot, wgraj jeGdzie to znajdę ?? bo nie widzę tego co piszesz tu, jedyne co mam to coś takiego Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez PeliKan Zdjęcia dajemy jako załącznik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 z folderu flashtool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttrus Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Najlepsze jest to że tego nie mam.Ok pobrałem to co pisaliście ale nadal nie mogę wejść w ten tryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 tak jak jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sttrus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ktoś chętny do pomocy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 wpisz w cmdfastboot devices 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon K2 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A co to jest te AOSP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czysty Rom bez nakładek z paroma funkcjami dodatkowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi