GeoHot Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Oficjalny Lollipop dla Xperii Z3 Jak zainstalować?:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3007-xperia-z3-flashtool-narz%C4%99dzie-do-wgrania-firmware-mod%C3%B3w-i-innych/ A konkretniej:1. Pobieramy flashtoola2. Pobieramy pc companion3. Wchodzimy w folder C:/Flashtool/drivers, włączamy plik "..-drivers.exe" i wybieramy sterowniki flashmode, fastboot oraz xperia z34. Wyłączamy telefon i z podłączonym kablem do komputera (nie do telefonu) przytrzymujemy klawisz vol- i wpinamy kabel do telefonu5. Pobieramy soft oraz umieszczamy go w C:/Users/Nazwa_użytkownika/.flashtool/firmwares 6. Włączamy flashtoola i wybieramy błyskawicę7. Wybieramy flashmode, oraz pobrany plik do flashowania. W "zakładce" wipe wybieramy co ma usunąć, jeśli będzie to data to wyczyści całą pamięć wewnętrzną. Zalecane wipe8. Czekamy do instrukcji9. Wyłączamy telefon i postępujemy z kablem tak samo jak w punkcie 410. Flashowanie się rozpocznie11. Flashowanie skończone, pojawi się INFO - Flashing finished Pobierz:https://mega.nz/#!KEpy0ZqD!iVvEA-bECoT5RSwF2a25_LtuhhSi4dX576E0bnrLRaM) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajebisty Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Linki które podałes prowadza do wersji " D5803_23.1.A.0.690_Baltic_Generic.ftf " a to wersja do Z3 COMPACT (D5803) czy ten soft będzie pasował do Xperi Z3 ???? NCB - https://mega.co.nz/#!bodkXIzR!8c8Sy9Re_YFFE12aXhydOljACBWoeEknb67m9uCrYEIBAL - https://drive.google.com/file/d/0B-rlmPAqH-ZqQjZwemV6R0VlM2M/view?pli=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Popraw kolego ten drugi soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Trzeba mieć odblokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Tu nie trzeba.To aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eminat V.I.P. Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 witam, czy to jest polska wersja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Na 99% język polski jest w tymhttps://mega.co.nz/#!KEpy0ZqD!iVvEA-bECoT5RSwF2a25_LtuhhSi4dX576E0bnrLRaM)sprawdz ten soft czy zgadza się pod Twoj model, jak tak to flashuj PS:z tego tematu to bym się bał pobrac tej tego os'a bo już kolega powyzej wspomnial że to dla z3 compact i mógłbym uceglic fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eminat V.I.P. Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 @PeliKan - dzięki, ja mam Xperia Z3, D6603 zaraz ściągnę i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 @PeliKan - dzięki, ja mam Xperia Z3, D6603 zaraz ściągnę i sprawdzę Najlepiej daj screena czy coś jak będziesz robił, bo ja się troszkę cykam żeby nie mieć z nowego telefonu warzywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eminat V.I.P. Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 @eitheer - prawda jest taka, ja sam się cykałem i nosiłem się z tym przez dwa dni, ale teraz ... teraz jest suuuper, bez obawy, jeżeli zrobisz tak jak jest opisane wyżej to będzie ok, tylko ściągnij soft z postu który napisał @PeliKan idealnie pasuje, mój tel jest z Orange a tam aktualizacja pewno będzie za ... pół roku, - więc żegnaj " brand na zawsze" , ok, a co do screena to prawda jest taka - nie wiem jak to zrobić !!! , ale spoko możesz mykać - i daj znać jak ci poszło, pozdro :-)PS: ... Pierwsze włączenie trwa troszeczkę dłużej, a już myślałem, że .... że się nie włączy. No muszę się teraz pobawić i poustawiać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 @eminat V.I.P - jak na razie sobie odpuszczę, poczekam trochę i się zabiorę, bo mam nieprzyjemne wspomnienia z updatem G3 do lollipopa... Nie chcę mieć tego samego z zetką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Na soft do pobrania z Centralnej Europy będziemy musieli sobie poczekać. Być może ktoś niedługo na xda zuploaduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi