NeoCM Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 [Xperia M] - CyanogenMod 12 - Oficjalny! Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloader Pobierz :wersje CM 12 : https://download.cyanogenmod.org/?device=nickiGapps: http://gapps.cyanogenmod.pl Instrukcja:Pobierz ROM i GappsWrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzeniaWyłącz/przejdź w tryb recoveryWykonaj pełne wipe systemu Następnie zainstaluj ROM, następnie GappsReboot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werso Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Poszłoby na starszym cwm (6.0.4.7) ? Nie mogę nigdzie znaleźć nowszej wersji dla m-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Możesz złapać botlopa. Różni się skrypt wgrywania romu (polecenia)2. post : http://forum.xda-developers.com/xperia-m/development/recovery-cwm-twrp-recoveries-custom-roms-t3016507 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werso Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Chodzi wszystko elegancko poszło z 6.0.4.7 i z 6.0.5.1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80_46459 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jak zrobić roota na ty romie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A poszukaj. Jest wszystko na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80_46459 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 ok dzięki do wczoraj miałem x jotke do niej były rooty w kelnerach tu jestem zielony jest kilka opcji rotowania nie wiem którą wybrać mi sie nie chce eksperymentować raz już źle zrobiłem i musiałem odnowa wszystko wgrywać bo backupa nie widze w tym cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ten wątek dotyczy CM 12- twoje zapytanie jest z innej beczki. Proszę utworzyć dział, lub napisać pod tematem z rootem itp. Pomożemy, spokojnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80_46459 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Moie pytanie właśnie dotyczy tego romu - dorwałem x M odlokowałem boota nie robiąc roota wgrałem boot.img przez cwm wgrałem room ten właśnie stąt i Proszę o pomoc namiar na zrobienie roota (superSU) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 CyanogenMod ma w sobie rootaW ustawieniach jest. A jeżeli potrzebujesz SU w postaci zip to masz tu: http://download.chainfire.eu/396/SuperSU/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80_46459 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Dziękuje skoro tak to znalazłem w opcjach programistycznych > Root access ustawiłem na apps only. Czy da się zrobić wszystkiego backup tak jak jest to możliwe w cwm od cm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wszystkiego to pewnie nie. Po co wszystko zachowywać? Nie lepiej poczuć tą świeżość w telefonie po wgraniu nowego systemu? Zgraj to co potrzebne i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saskowsky Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Trzeba wyciągać boot.img i go wgrywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To oficjalny raczej nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jeżeli nie działa... (a jest taka możliwość, iż wyskoczy bootlop) - to trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saskowsky Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Okej dzięki )) a jak wgram, a nie trzeba to coś się stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jeżeli telefon normalnie się uruchomi to nie.To stosuje się w razie gdy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saskowsky Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Wgrałem wszystko chodzi jak powinno (jak na razie ) + potwierdzam to, iż chodzi wszystko na CWM 6.0.4.7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Dziękuje za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Weiss Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Długo się biłem z myślami ale w końcu zdecydowałem się na przesiadkę z KitKata na Lolipopa a teraz nie żałuje. System sprawuje się wyśmienicie wiem tyle nigdy nie wróce do stocka. Za pierwszym razem złapał bootloopa ale za drugim razem już zaskoczył. Świetna robota.PS. Bardzo dobry pomysł z Gappsami na Waszym serwerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Dzięki Janusz za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Weiss Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Dobra po kilku godzinach użytkowania nasuwa mi się pewna konkluzja. Jednak nie jest tak kolorowo jak myślałem.Wystąpiło u mnie kilka problemów a mianowice:1:Aplikacja do SMS i MMS nie działała. M-ka odbierała wiadomości normalnie lecz na żadną nie dało się odpowiedzieć lub też stworzyć nową, gdyż za każdym razem wywalało komunikat o błędzie działania aplikacji po czym następowało jej zamknięcie.2:Aplikacja do przeglądania internetu również beznadziejnie radziła sobie z przeglądaniem stron. Nie wiem czym to było spowodowane. Objawy tego problemu były takie, że po wejściu w jakąkolwiek witryne przeglądarka cofała do strony początkowej. Nie wiem może zbyt mało pamięci operacyjnej.3:I teraz chyba najważniejszy problem. System jak i okrojona wersja GAPPS'ów zajmuje niemiłosiernie dużo miejsca. O ile na KitKacie jakoś tego nie odczuwałem bo był skrypt łączący karte SD i pamięć tak na tym ROM'ie to jest tragedia. Nawet po przyznaniu praw ROOT takim aplikacjom jak CleenMaster nie ma możliwości usunięcia zbędnych pierdół..Jeżeli ktoś ma jakieś informacje jak tym poszczególnym problemom zaradzić prosiłbym o podpowiedź Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logi Tro Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Witam!Mam takie pytanie a mianowicie wie ktoś jak wygląda sprawa z Xperia M ale w Dual Sim? Bawię się trochę Andkiem ale nie brałem się jeszcze za DualSim i interesuje mnie jak to z CM 12 działa i czy w ogóle działa. Teraz CM12 testuję na M ale planuje zakupić w Dualu a na forum nie widziałem wpisu o tym(albo źle szukałem za co Przepraszam!). Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 @Logi Tro to nie jest odpowiedni temat dla Twojego modelu. Jeżeli masz pytania zapraszam tu http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum/536-dyskusja-oglna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi