Pawliniak Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Screeny: Download :Wszystkie firmwares: https://mega.co.nz/#F!60cHlYRb!wdYGx9SkRt2S8b3LtHhgegRoot dla CWM lub TWRP TWRP 2.8.0.1 or 2.8.4.1 Instrukcja:Wyłączamy telefonPrzechodzimy do recovery (pamiętajmy o aktualnej wersji)Wybieramy Wipe wykonujemy (Cashe, Dalvic Cashe, Format Data)Wracamy do głównego ekranuWybieramy Install następnie rom60 sekund i mamy nowy romWracamy do głównego ekranu wybieramy ponownie install i gapps10 sekund i mamy paczkę googleWracamy do głównego ekranu i wybieramy reboot źródło: http://forum.xda-developers.com/xperia-s/s-development/rom-ucyan-xperia-s-t3027172 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikson Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Mam problem z wejściem w recovery, otóż kiedyś wgrywałem CM10 i miałem pewne problemy dlatego flashtoolem wróciłem do JB 4.1.2 i od tamtej pory nie wchodziłem do recovery. Nie było widać ikony SuperSU wiec na nowo zrobiłem roota i wgrałem CWM i możliwe, że tutaj jest mój problem. Nie da się wejść w to, czy to może być wina tego, że jakby ponownie zainstalowałem CWM pomimo iz ono już było? Jak to naprawić?A bardzo bym chętnie spróbował tego Lollipopa, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punk Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 może popełniłes jakiś błąd podczas instalacji, nie da sie nadgrać cwm, najpierw root potem cwm, i powinno wszystko śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikson Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Tak zrobiłem. Ponownie próbowałem wgrać ponownie cwm i teraz przy uruchamianiu Xperii trzymam Vol+ i mignie czarne tło na dole, jakby na ułamek sekundy coś się wyświetlało i zaświeci na dłużej niebieska dioda, po czym telefon uruchamia się normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beep Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jeżeli masz jakieś problemy zalecałbym zainstalowanie stocka po czym zrobienie dualrecovery a następnie krok po kroku zainstalował cm 12 (to samo co andek 5.0.1 tylko że stabilniejszy) i łatwiejszy w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punk Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 myślę ze kolega wyżej może mieć wiele racji, jak nie idzie, to najlepiej flashtoolem od nowa stocka, i po kolei root i cwm wgrać. i potem zabrac sie za cm 12, albo jakiegos innego builda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikson Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Skąd mam wziąć CM12 dla Xperii S wraz z gaaps? Działa komuś ten rom dobrze? Mnie delikatnie migotał obraz i podczas personalizacji cały czas się telefon resetował. O co może chodzić? Bardzo mi zależy na tym romie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wipe został wykonany? Jaką wersje pobierałeś?Gappsy zawsze dostępne pod adresem gapps.cyanogenmod.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniakos Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Na screenach jest XPERIA ACRO Z - a polecasz soft do Xperia S . Czy sprawdzałeś go ? działał na eSce ? w linku do odtwarzacza muzyki CM12 jest wirus.. reszta jest czysta ?takie pytania mi się nasunęły,,.co masz na myśli pisząc by pamiętać o akualnej wersji - chodzi o świeży recowery ? Ja mam TWRP w wersji v2.6.3.0 - pójdzie na tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor romu dodał screeny takie bo robił port na kilka modeli. Lepiej zalecane z tematu. Linki poprawione. Instalujcie ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniakos Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 zainstalowałem. poszło szybko, z problemów co zauważyłem to odwracający się "do góry nogami" aparat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Spróbuj z inną aplikacją do aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniakos Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No i mam problem, po nocy na ładowarce - telefon wskazuje na w pełni rozładowany telefon. Raz udało mi się zbootować na ładowarce system, który pokazując 0% na baterii i jej proces ładowania (raczej tylko podtrzymywania zasilania) po chwili się wyłączył - włączyć nie idzie bo bateria nie ma prądu - mimo podłączonego zasilania (nonstop czerwona dioda) nie pomaga nawet hard reset (power button+volume down).... by wejść w recovy)namieszałem... jednakjak mogę uratować słuchawkę ? jeszcze miesiąc miałem jej używać (przechodzę na z3 compact....)ratowałbym chociażby SEUSem ale jak nie ładuje się bateria... ? to dupa? Nie sądziłem, że soft może mieć taki wpływ na relację sprzętu z baterią...ma ktoś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 trzymaj go pod ładowarka nawet i pół dnia. Potem próbuj wgrać stocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikson Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Widzę, że jest nowy link. Pomimo wcześniejszych trudności i problemów znów chce spróbować wgrać tego lollipopa. Gdzie są gapps do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 http://gapps.cyanogenmod.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Jak instaluje mam coś takiegoWersja CWM 6.0.2.8Warning: No file_contextsdetected filesystem ext 4 for /dev/block/mmcblk0p12mount: Failed to mount /dev/block/mmcblk0p12 at /system Device or resource busysymlink: some symlinks failedError in /sdcard/CM 12/uCyan-12.0-b03.zip(Status 7)Instalation aborted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Wgraj TWRP i jeszcze raz spróbuj. Stąd pobrałeś http://gapps.cyanogenmod.pl/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Wgraj ręcznie recovery.Pro po do romów od Kit kat używa się TWRP od 2.7.0.0, CWM 6.0.4.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Mam cwm a żeby wgrać twrp muszę usunąć cwm? Bo wiem że kiedyś uruchamiało mi sie raz cwm a za innym razem twrp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 mówisz o dual recvoery - to tylko ma sony. Nie musisz nic usuwać, jedynie uaktualnić poprzez update.zip w recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Czyli zaaktualizować cwm i próbować instalować rom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 TakInfo o nowszym twrp : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2172060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Zainstalowałem za pomocą terminala lecz dalej mam cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi