djlozo9539 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Nie ma błędu z aparatem. Troszkę Poprawiłem Wydajnosć i zużycie ramu spadło o połowe poprzez Czyszczenie Bitmap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ta, też się uporałem z tym błędem. Problem był w przyznaniu zbyt wielu uprawnień, jak mniemam.Polecam ci jeszcze zainstalować najnowszy chrono kernel Przed instalacją 13 tys. na antutu, po instalacji 17 tys. jak do tej pory najlepszy wynik jaki uzyskałem na tym fonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel zielinski Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 ten link do loli pop andka 5 dziala wszystkodziala wszystko oprocz nagrywania wideo na zielono jest poza tym jezt ok mimo ze po angielsku nie co jest ale da sie przezyc jak to zmienic zeby nie nagrywal wideo na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlozo9539 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 na innym forum znalazłem link do CM12 z dnia 24 marca http://www.mediafire.com/download/fadsb7spfmv1q1f/CyanogenMod12_I8160_0324.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 No bo właśnie wyszła nowa wersja, wgrywam i dam znać czy coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Dodane do pierwszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel zielinski Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 nic sie nie zmienilo nadal na zielono filmy nagrywa reszta jest ok wgralem to i spowrotem powrocilem na 4.4.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlozo9539 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Znalazłem aktualizację do CM 12.1 na innym forum http://www.mediafire.com/download/t063ikhevz7fvns/CyanogenMod12.1_I8160_0409.zipz dnia 10 kwietnia 2015 nie wiem czy poprawione zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Musiał Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) po wie tak zainstaluje przetestuje i zobaczymy a co z tym chromo kernel czy jakoś tak to jak to wgrać lub coś w tym stylu bo wiem jak i co ale nie chce zrąbać mojego ace 2 i Jeszce ma drugie ace 2 i mam taki problem ze jak chce odblokować telefon to ekran jest taki szary z paskami wgrywałem już nawet andka 2.3.6 stock rom i 4.1.2 stock rom i rozne cm i nic nie pomogło wiecie coś na ten temat co możne się dziać Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Kamil Musiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Kamil przeczytałem kilkukrotnie i nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi. Napisz jeszcze raz wszystko dokładnie na czym Tobie zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Kamil Musiał, problem z odblokowywaniem ekranu niestety może oznaczać trwałe uszkodzienie telefonu, dużo osób się już na to skarżyło, jeśli mocno ci to przeszkadza to pozostaje wgranie stocka i, jeśli masz taką możliwość, oddanie na gwarancję, spróbuj jeszcze wgrać chorno kernel, na obojętnie jakim romie (wykluczając 2.3.6). CM12.1 śmiga pięknie, lepiej niż niejeden rom bazujący na 4.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Kamil Musiał, problem z odblokowywaniem ekranu niestety może oznaczać trwałe uszkodzienie telefonu, dużo osób się już na to skarżyło, jeśli mocno ci to przeszkadza to pozostaje wgranie stocka i, jeśli masz taką możliwość, oddanie na gwarancję, spróbuj jeszcze wgrać chorno kernel, na obojętnie jakim romie (wykluczając 2.3.6). CM12.1 śmiga pięknie, lepiej niż niejeden rom bazujący na 4.4.Well.. Samsung skopal sprawe z ericsonem, bo od momentu update do jb nastapily wieksze problemy z deep sleep, takze 4.1.2+ na asie bd miec takowa przypadlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ten problem z odblokowywaniem nie jest związany z deep sleepem. Faktycznie ten często zawodzi, ale na cm12.1 telefon dobrze przechodzi w deep sleep i bateria wytrzyma z tydzień na wygaszonym ekranie Blackscreen bug pojawia się po użytkowaniu telefonu na niektórych z kerneli z podniesioną częstotliwością odświeżania ekranu (nie wiem teraz doładnie które to są) przez dłuższy czas. Wtedy pojawia się właśnie problem z odblokowywaniem, bo zamiast ekranu pojawia się szare tło z paskami co może niestety oznaczać uszkodzenie telefonu. W niektórych modelach pojawia się to sporadycznie, ale wiele osób nie może przez ten bug korzystać z telefonu. W internecie można znaleźć temat, gdzie się użytkownicy wypowiadają, nie chcę zarzucić linkiem, bo dostanę warna Aha, zapomiałem dodać podobno w nowszych wersjach custom kerneli (tj. A2N i Chrono) jest zmniejszona ta częstotliwość, więc raczej nie ma się czego obawiać jeśli taki przypadek jeszcze nas nie dotknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PenQu Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Na cyanogenmod 12 nie działa chrono settings znacie inny sposób na swap na tym romie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jak nie działa jak działa? W jaki sposób instalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PenQu Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Nie działa swap jak zaznaczam w advanced swap uruchamiam ponownie i nic instaluje przez recovery install zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Masz SuperSU i root włączony w ustawieniach programistycznych?U mnie działa bez problemu, karta 8 gb zamontowana jako sdcard0 i wykrywa ją jako pamięć wewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PenQu Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 U mnie nawet chrono settings nie restartuje telefonu (jestem jak na razie na 4.4.4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zobacz czy nie maszstarszy bulid, ew pogogluj jaka wartosc trzeba dodac do bulid.prop na swapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 @PenQu dobrze rozumiem, że chcesz zrobić swap na AOSP 4.4.4 czy tam innym KitKacie? Trochę nie ten temat, ale tak jak pisałem. Masz SuperSU i przyznałeś uprawnienia dla Chrono Settings? Nie na każdym romie tak samo się podmienia pamięć, a o ile się nie mylę w tej apce skrypt na swap jest tylko jeden, więc na LP może działać a na KK nie. Jeśli masz cm11 to zrób swap przez NovaThor settings. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenny669 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Nikt oprócz mnie nie dostrzegł popularnego problemu z wysyłaniem/odbieraniem MMS występującego w Androidzie 5.1 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PenQu Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 chce swapa na cyanogenmod 12 potrzebuję chrono kernel dacie jakiś link na galaxy ace 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nikt oprócz mnie nie dostrzegł popularnego problemu z wysyłaniem/odbieraniem MMS występującego w Androidzie 5.1 ??A możesz nam przybliżyć co to za problem? Ja bez problemu wysyłam MMS'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 spróbuj apke Textra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenny669 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Kiedy próbuje wysłać MMSa wisi cały czas "wysyłanie..." , a przy próbie odebrania pojawia się tylko czerwony wykrzyknik i coś w stylu "nieudane odebranie". Na innych appkach jest tak samo. Dostęp do internetu mam bez zmian. Aha i nie mogę odebrać smsa z konfiguracją APN od operatora (jestem w PLAY) . W samych punktach dostępu nic nie zmieniałem, są zostawione tak jak były przed instalacją cm12.1, z tymi ustawieniami wszystko wcześniej było ok. jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi