Skocz do zawartości

[Xperia x8] Wgrywanie fabrycznego systemu

Spikers

Rekomendowane odpowiedzi

Co zrobić jeśli ucegliłeś telefon?
Najlepiej wgrać system fabryczny.

To właśnie ukarze się w tym temacie.

Zatem na wgrywanie fabrycznego systemy jest kilka spodobów. Ja znam dwa.

Sposób 1:

Należy pobrać z oficjalnej strony Sony Ericsson program PC Companion i wybrać model telefonu.

Potrzebujemy jedynie kabel USB i telefon naładowany na przynajmniej 50%
Wchodzimy w program wybieramy Sekcja Support Zone i klikamy Rozpocznij. Chwilę kreator się załaduję. Następnie wybieramy Aktualizacja oprogramowania telefonu i znowu Rozpocznij. Wyskoczy nam komunikat, że mamy najnowszy system i wtedy klikamy Napraw, a dalej to już tak jak tam jest napisane.

Sposób 2:

Potrzebny nam będzie program Sony Ericsson Update Service(w skrócie SEUS), kabel USB i telefon naładowany na przynajmniej 50%
Zainstalować, włączyć i dalej postępować na podstawie instrukcji zawartych w programie.

Trudne to nie jest i napewno dacie radę :)
Pozdrawiam

• Lubię to 5

• 1 miesiąc temu...
  W dniu 16.09.2012 o 13:30, Nordo7 napisał(a):

Dobrze napisane, a tak zapytam: czy komus nie udalo sie odbl. Bootl? i uceglil telefon, to udalo sie wgrac system od nowa ?

No pewnie,że się nie udało .

Jeśli nie uda się to zapewnię uceglisz fona w sposób zepsucia płyty głównej dlatego pomocne jest to :

10W34 [success] 10w39 [Fail] 10W43 [success] 10W44 [success] 10W46 [success] 10W47 [success] 10w51 [success] 10w52 [success] 11W01 [success] 11W02 [success] 11W03 [success] 11w04 [success] 11W05 [success] 11W06 [success] 11W10 [success] 11W11 [success] 11W13 [success] 11W16 [success] 11W19 [success] 11w21 [success] 11W22 [success] 11W24 [success] 11W29 [Fail] 11W31 [success] 11W33 [success] 11W34 [success] 11W35 [Fail] 11w37 [success] 11w38 [success] 11w39 [success][Fail] - dwa przypadki, jeden odblokowano poprawnie 11W40 [Fail] 10W42 [Fail] 11W43 [Fail] 11w45[Fai] 11W48 [Fail] 11w50 [Fail]

Ja ostatnio zdejmowałem bootloader na swoim Rayu i wszystko poszło jak po maśle przez fastboota. Dopiero dzień później wyczytałem, że nie musiałem odblokowywać bootloadera, bo podobno da się zrootować telefon bez tego... A właśnie - czy SEUS lub PC companion zablokuje mi bootloader?

W dniu 16.09.2012 o 15:37, Derien napisał(a):

Ja ostatnio zdejmowałem bootloader na swoim Rayu i wszystko poszło jak po maśle przez fastboota. Dopiero dzień później wyczytałem, że nie musiałem odblokowywać bootloadera, bo podobno da się zrootować telefon bez tego... A właśnie - czy SEUS lub PC companion zablokuje mi bootloader?

Wgranie na nowo system nie zablokuje bootloadera.

A co do tematu to nie ma juz SEUS lecz SUS (Sony Update Service)

W dniu 16.09.2012 o 15:41, Grzesiek95112 napisał(a):

Nie powinien. Mój kolega jednak twierdzi, że mu się przywrócił przez SEUSa.

"Mój kolega"

Ja nie raz wracałem do 2.1 ,aby przetestować rom na stocka i robiłem tylko roota i kernel-a bez odblkowywania bootloadera :)