Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Proszę o pomoc, główne powody dla którego chcę zmienić rom telefonu to:- standardowy to straszna padaka- nie działa youtube- coś się stało i każda bateria jaką nie wsadzę rozładowuje się bardzo bardzo szybko (kiedy nic się nie robi); CyanogenMod? może coś innego? jakie parametry mam podać? mogę podać to: 11W31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Youtube działa musisz gappsy pobrać , 11 rok będzie ciekawie przy łamaniu bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Masz odblokowany bootloader, root i cwm ? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum/149-cm-romy-mody/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie mam odblokowanego, jeżeli mógłbym, to proszę o linki do konkretnych tematów.Czy nie da się u mnie złamać bootloadera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 NAsze forum , wejdz na główną masz taką liste na dole Producent poniżej modele , znów producent i modele itd. Na dole są telefony sony ericssson oraz modele. Mówi się że telefony z roku 11 mogą być problematyczne w sprawie łamiana bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Czy mogę spróbować złamania bootloadera według tego poradnika? (początek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Pewnie że możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 A zrobić wszystko według tego poradnika, czy tylko złamać bootloadera i zgłosić się tutaj? bo może już coś ciekawszego jest niż ten rom co gościu wgrywał i nowsze wersje programów przy których będzie mniejsza szansa, że coś spierdzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 na początek złam bootloader a potem sie bedziesz zastataniwał co wgrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Bootloader złamany poprawnie, android wstaje, root zrobiony. Wygląda na to, że wszystko poszło OK.Jakie kroki podjąć dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wybór cyanogenmoda:) potem flash recovery, instalacja i wsio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Z tym, że nie mam pojęcia który CM będzie sprawnie chodził na x8, nie będzie się zawieszał itp :/ i nie wiem jaki kernel wgrać i co to jest.Możesz mi z tym pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 W google wpisujesz fraze xda developers xperia x8 po czym wchodzisz na pierwszą stronę i znajdujesz x8 android development. Tam jest lista romów customow i czego chcesz:) ogladasz który ci przypasuje np po konentarzach pobierasz. Najczęściej kernel to plik root.img który znajduje się wewnątrz romu spakowany w .zip wgrywasz jak w tutoraialach u nas dotyczących instalacji cyanogenmoda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 a czy ktoś może polecić coś sprawdzonego? i do czego jest ten CWM?np to jest dobre? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2721879 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Cwm to recovery , służy do wgrywania romów modow skryptow itp:) Powiem ci że byłby dobry gdybyś miał mocniejszy fon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 a czy czysty cyanogenmod się do czegoś nadaje? i jaka jest jego najnowsza wersja na x8? @@ Dobra, pobrałem to https://code.google.com/p/minicm/downloads/detail?name=MiniCM10-4.0.1-shakira.zip teraz skąd mam wiedzieć jaki kernel ok, widzę, że kernel to nAa-jb, tylko jaka jest jego najnowsza wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Kernel musi być zgodny z cm bo inaczej bootloop albo błędy będą. Czysty cyanogenmod to czysty android:) Wymagany ana in albo późniejszy, sprawdź winrarem czy w środku nie ma pliku boot.img jeśli jest to skopuj go , to będzie twój bootloader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 zaraz, zaraz.kernel to bootloader czy co? wypakowałem ten .zip, ale w środku nie ma pliku o którym mówisz, więc wygląda na to, że muszę go pobrać. tylko muszę poszukać najnowszej wersji, która wspiera x8 o, widzę, że na tej stronie z mcm są też te kernele ------------ CZYLI Po złamani bootloadera, wystarczy mi tylko flashtool do wgrania kernela i rom na karcie SD? ------------ Ok, mam Flashtool, kernel i rom. Chyba wgrywam (oby się udało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 No no tak można tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 kurka, wgrałem tego kernela, i animacja aAa powtarza się w kółko, to chyba ten bootloop co tu zrobić czy w takim wypadku mogę ponownie flashtoolem próbować? kurde, może zły kernel wgrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Wgrales kernel czas na wgranie romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 kurka, wgrałem tego kernela, i animacja aAa powtarza się w kółko, to chyba ten bootloop co tu zrobić czy w takim wypadku mogę ponownie flashtoolem próbować? kurde, może zły kernel wgrałem nie mam menu w którym mógłbym zainstalować rom, tylko niekończącą się animacje ściągnąłem to, co na fioletowo może problem jest związany z tym, że nie mogę zainstalować tych cholernych drivers z flashtoola :/ skorzystam z tego poradnika po ponownym wgraniu kernela tym razem z zainstalowanymi driversami do x8 dalej to samo, może jakiś inny kernel kurka dajcie sprawdzone linki ;-; @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ wgrałem ten sam kernel tylko pod mcm9 ale dalej to samo. Możliwe, że nie da rady czystym flashtoolem z flashtool.net tego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 ALE odblokowłeś BOOTLOADER ? W sony robi się tak:- root- odblokowanie bootloadera- znów root- CWM/kernel Z CWM- custom rom. Jeżeli wgrałeś kernel bez odblokowania boota, to uwaliłeś telefon.Więc teraz wgraj od nowa firmware. PS co do tych sterowników.. Spróbuj tego co ja mam w sygnaturze.. fix dla xperii win 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Neo przyszedł i namieszal. w sonym odblokowujesz bootloader wgrywasz custom kernel i masz roota automatycznie. Koggz sprawdź jak wejść w tryb recovery do cwm bo nie wgrales romu, drugi raz ci to mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koggz Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 nie rozumiem jak to nie wgrałem romu, przecież jeszcze przed wgraniem kernela wrzuciłem rom na kartę pamięciok, potrafię, wciskałem podczas startu strzałkę cały czas i już instaluje systemok wgrałem tego najnowszego minicyanogenmoda, ale jest problem - nie mogę się połączyć z wifi, pisze uwierzytelnianie i nagle ta sieć jest poza zasięgiem ---ok z siecią również sobie poradziłem, teraz nie działają gappsy mimo, że zainstalowałem to ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Gappsy , jeśli instalowales to powinieneś mieć sklep play i konto google:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koggz
Proszę o pomoc, główne powody dla którego chcę zmienić rom telefonu to:
- standardowy to straszna padaka
- nie działa youtube
- coś się stało i każda bateria jaką nie wsadzę rozładowuje się bardzo bardzo szybko (kiedy nic się nie robi);
CyanogenMod? może coś innego? jakie parametry mam podać? mogę podać to: 11W31
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi