NeoCM Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 [Galaxy Grand/Grand 2] Instalacja czystego Firmware/StockuPoradnik dotyczy każdej wersji GalaxyGrand - ważne jest pobranie właściwego stocku!! Sprawdź pod baterią jaką masz nazwę kodową urządzenia!!! Wszelkie modyfikacje robisz na własną odpowiedzialność, nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia….Wgrywanie czystego oprogramowania nie nabija licznika flashowań.Ta metoda jest legalna, nie zalecam jednak informowania serwisu o jej zastosowaniu. Powód do zerwania gwarancji. Włącz tryb debugowania USB Instrukcja: Wymagane są sterowniki USB, które pobiorą się z programem KIES Kies nie może uczestniczyć w tle podczas wgrywania firmware!!! Wyłącz jego procesy Pobieramy program ODIN Odin3_v3.04_I9300.rar 402,08 KB 101 Ilość pobrańOdin_v3.07.zip Pobieramy również odpowiednie FIRMWARE Wyłączamy telefon Uruchamiamy go w trybie DOWNLOAD Kombinacja klawiszy Home+Power + Volume - Odpalamy program ODIN W zależności od romu, jeżeli jest to JEDNOPLIKOWY to umieszczamy plik w oknie PDA- ODZNACZAMY re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update. Podłączamy słuchawkę pod port USB ODIN wskaże połączenie z telefonem Wciskamy START Po ukończeniu wgrywania odłączamy słuchawkę i cieszymy się nowym softem.W przypadku romu wielopliowego: PDA- PhoneCSC-CSCPHone-Modem W tym przypadku nie musimy odznaczać opcji z pkt. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Witam, Mam taki problem: Zrobiłem Root na Samsung Grand 2 LTE, niestety poprzez darmowe aplikacje w sklepie nie da się go cofnąć. Czy poprzez wgranie (wg Twojego opisu) nowego firmware Root zostanie cofnięty? Czy Firmware waży około 1 GB? Czy ta wersja jest prawidłowa? LINK Edytowane 18 Maja 2016 przez MikePe dodanie linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Tak, root zostanie usunięty po przez wgranie stocka na nowo Wysłane z mojego Xperia Z1 Compact przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 A czy wersja firmware, który podałem w linku jest prawidłowa do Grand'a 2 LTE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Dla mnie wszystko ok Samsung Galaxy Grand 2 LTE, model SM-G7105 Wysłane z mojego Xperia Z1 Compact przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Na telefonie wyskakuje taka oto gama wyboru opcji (załącznik). W Odin nic się nie pokazuje co by wskazywało na podłączenie telefonu. Zasysa tylko plik MD5 i nic się nie dzieje po wciśnięciu START. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Używasz odina tak? Musisz telefon uruchomić w trybie DOWNLOAD Zmień przycisk Volume, teraz nie pamiętam czy to -, czy +. Ale odwrotny do tego, który masz na screenie. Jedna kombinacja wyświetla Recovery, a kolejna download 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 tak odina, juz włączyłem LINK tu kombinacja. Vol- : Home : Power (5-8 sec.) Czy mam wyjąć SIM i SD? Ile to trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Wgranie romu trwa zwykle 4-5 minut. Rozumiem, że coś u ciebie jest nie tak? Bo tak naprawdę nie wiem w czym masz problem.. Możesz rozwinąć ? PS. wgraj sterowniki USB dla Samsunga "usb driver" - jak odin nie pokazuje fona i wyłącz definitywnie Keisa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Chodzi o to w tym wszystkim, iż jest to smartphone służbowy. Kiedyś utraciłem dane w nim, dosyć ważne. dokonałem root'a. Odzyskałem dane przez program. Po tym nie mogę połączyć telefonu z domeną mojej firmy. gdyż dane mogą nie być bezpieczne, administrator wyłączył urządzenie na serwerze. Dostałem info od informatyka by wgrać nowe firmware i powinno być ok. Nie wiem czy pomoże ale chciałbym spróbować. Kies instalowałem by mieć dane na komputerze, więc sterowniki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Ale zainstaluj je ręcznie. Dla pewności. Podczas wgrywania firmware musi być wyłączony. Zobacz na pasku, czy gdzieś w tle nie działa. Popróbuj z innymi portami. Jak coś, to jeszcze inne wersje ODIN-a. Na kompie czasem nie masz Win 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Mam 7kę, na 10 w ogóle nie działa Czy mam wyjąć SIM i kartę SD? W tle nic nie widać by kies działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Dla pewności możesz. Chociaż Samsung nie resetuje danych na SD i SIM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Posżło. Teraz wyskoczyła "aktualizacja systemu operacyjnego Android 1 z 133" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 To normalne. Po wgraniu możesz jeszcze zrobić reseta do fabrycznych (dla pewności) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikePe Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Udało się, zauważyłem że chyba troszeczkę wolniej chodzi. Ale Root zlikwidowany, konto dodane do domeny Dziękuję wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi