raze1 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 To mój pierwszy post na forum, więc, witam wszystkich.Moja pierwsza przygoda z niestockowym ROM'em i już problem.Zainstalowałem LiquidSmooth wg instrukcji: [Galacy Ace II] [4.4.4] [OFFICIAL] LiquidSmooth v3.2/3.1 Final - Codina [07/14] [TN]Instalacja przebiega pomyślnie. Robię rebbot. System uruchamia się i nagle pojawia się komunikat: "Unfortunately, Setup Wizard has stopped."Zainstalowałem ROM "LS-KK-v3.2-2014-08-14-codina" i gaps "pa_gapps-modular-pico-4.4.4-20140930-signed".CWM to v.6.0.5.0 Co może być przyczyną? Ktoś miał podobny problem?Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Spróbuj jeszcze raz zainstalować system, nie musisz robić wipe data, wystarczy wipe cache i dalvik cache Następnie spróbuj uruchomić telefon bez zainstalowanych Gapps, które można doinstalować dopiero, gdy system już działa poprawnie Przynajmniej u mnie zadziałało Metoda prób i błędów...Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Brzyski Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 witam!czy ktos ma rozwiązanie na mms-y (nie da sie wysłać ani odebrać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 To bolączka custom romów na bazie CM, AOSPCi najciekawsze działają w Play, a w innych sieciach już nie chcą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Dobrze zen mam play Tylko, ze nie korzystam juz z MMSow Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raze1 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Spróbuj jeszcze raz zainstalować system, nie musisz robić wipe data, wystarczy wipe cache i dalvik cache Następnie spróbuj uruchomić telefon bez zainstalowanych Gapps, które można doinstalować dopiero, gdy system już działa poprawnie Udało się bez problemu z bardziej rozbudowaną paczką Gapps. Teraz działa jak należy.Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztan666 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Nie działają słuchawki, sprawdzałem 6 par i żadna nie działa.(sprawdzalem na innych urządzeniach i działają) Bardzo prosił bym o pomoc ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Przeinstaluj ROM, masz jakiś incydentalny przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyJankes Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Proszę o pomoc bo mam problem z pamięcią wewnętrzną (a raczej jej brakiem). Wgrałem roota, świeży romek, porobiłem wszystkie wipe`y itp. Długo nie mogłem odnaleźć opsji na memory swap. Znalazłem w końcu Ustawienia Nova, dałem zamiana pamięci, restart telefonu i teraz mam tak: Pamięć wewnętrzna:Całkowita pojemność: 1,2GBWolne: 93,9 MBAplikacje: 378 MB Pamięć wewnętrzna:Całkowita pojemność 7,41 GB (to moja karta SD czyli swap działa) Karta SD:Całkowita pojemność 1,1 GB No i mam problem bo nie mogę zainstalować żadnej apki bo co chwile mam komunikat, że za mało pamięci wewnętrznej. Co mam z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Leśnik Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam, proboje zainstalować ten rom... po instalacji robie reboot i telefon zostaje na Samsung Galaxy Ace 2 GT-I8160".... dalej nie chce się wlączyć... instalacja za pomoca tymczasowego CWM 6.0.2.8 na swierza wersje stockowego 4.1.2.... probowalem z gapsami i bez... efekt ten sam... jakies dodatkowe pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Wipe wszystkie zrobione? Spróbuj z innego romu opartego na CM11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Leśnik Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 wipe robiony, probowalem z CM11 od maclawa i tez nie wyszlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-t Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 odnośnie MMS'ów... ja mam w play więc problemu nie miałem nigdy... ale siostra po przejściu do t-mobile na s2 (na modyfikowanym sofcie) od razu poczuła pewien problem... rozwiązaniem było zainstalowanie innej apki do sms i mms, takiej w której można ustawić maksymalny limit wielkości mms'a. Domyślna apka i hangoust robił mmy za duże i nie chciały wychodzić (nie było komunikatu, że rozmiar nie taki jak trzeba). Po znalezieniu apki, w której dało się ustawić wielkość mms'a problem zniknął. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 A co to za aplikacja ? Możesz podać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
immxx Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 witam można go wgrać mając androida 2.3.6 bo na 4.1.2 nie wykrywa mi cwm a na 2.3.6 wykrywa i instalowalem cm ale nie wykrywalo sim i moze ten wykryje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Tak próbuj. Samsunga da się uratować w razie komplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 WitamZainstalowałem ten rom i jest fajny, telefon ożył, mam co do niego pytanko może i głupie ale nie mogę znaleźć jak usunąć skrót z ekranu głównego. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Przytrzymujesz ikonę i powinno się pojawić coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No właśnie nie ma nic... [emoji53] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Zmień launcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Po zmianie launchera na inny jest ok. Podpowiedzcie jeszcze czy jest możliwość podmiany aplikacji telefon na inny? Nawet z wcześniejszej wersji androida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 chodzi ci o dialer połączeń ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Cała masa do wyboru https://play.google.com/store/search?q=dialer&c=apps&docType=1&sp=CAFiCAoGZGlhbGVyegIYAIoBAggB:S:ANO1ljIXMRQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dzięki, nie wiedziałem jak to nazwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbercik93 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 siemanko jak pobrac te gapps bo nie ma tam nic w tym linku albo jestem slepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi