Spikers Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 UWAGA!Rootując telefon robisz to na własne ryzyko!DooMLord działa na każdym systemie android dla Xperia X10.Instrukcja root-owania X10:Root w wersji1.Pobieramy archiwum ze strony DooMLoRD ROOT.zip i wypakowujemy na dysku.2.Na x10 przechodzimy do ustawieniaaplikacje i zaznaczamy Nieznane źródła.3.Przechodzimy niżej do Dla programistów i zaznaczamy Debugowanie USB oraz Zostaw włączony.4.Podłączamy x10 do komputera i nie potwierdzamy żadnej opcji na ekranie x10.(wyłączamy antywirusa, jeśli mamy upierdliwego avasta lub inne badziewie - archiwum nie posiada wirusów)5.Z wypakowanego folderu uruchamiamy plik runme.bat i klikamy dowolny klawisz na klawiaturze komputera.6.Po poprawnym zrootowaniu X10 telefon powinien się ponownie uruchomić.7.Odpinamy telefon od komputera i sprawdzamy czy aplikacja superuser pojawiła się w menu programów. (jeśli nie powtórz instalacje)Krótko i na temat.Mam nadzieję, że pomogłem.Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 DooMLoRD ROOT.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spikers Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Najważniejsze, by link działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Będzie działać jak długo forum bedzie działać. Pliki do 5MB wrzucajmy na forum, dzieki temu linki nie wygasną jak na innych forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spikers Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No właśnie, bo jak ja kiedyś szukałem sposobu jak dobrze zrootować Sony Ericsson , to rejestrowałem się na różnych forach i często było tak, że linki, z których miałem np. ściągnąć jakiś program dawno wygasły.I musiałem se radzić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Dobry tutorial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spikers Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Dzięki.Naprawde pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spikers Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Spoko Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś również pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa977 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 wielkie dzieki 5minut sie zeszlo i po bulu ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apple.dragon11 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 a mi nie chce to działać robie tak jak w poradniku i mi wyskoczyło starting waiting for device i nie wiem co mam robić żeby zrootawać fona ;/ proszę o pomoc z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Tryb debugowania nie jest wlaczony - innej opcji nie ma.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apple.dragon11 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 mam właczony pisałem przecież ze zrobiłem jak w instrukcji ...teraz mi wywalilo coś takiego 'daemon not running .starting it now. daemon started successfully ' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 daemon not running .starting it now. daemon started successfullyCzyli OK. Nadal uważam że nie jest uruchomiony debug lu nieznane źródła - ewentualnie nie ma sterowników . Bo i tak też się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apple.dragon11 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 no masz rację nie mam sterowników ,ale chcialem zainstaować ae nie wiem jakie pomożesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Sterowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyniu Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Sterowniki.jak zainstalowac te sterowniki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucian Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam, zrobiłem jak w poradniku również, telefon mi sie zrebootował, ale nie pojawia sie aplikacja superusera, poza tym jak sprawdzam czy jest zrootowany root checkerem tez pokazuje ze roota nie ma. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Sprawdź najnowszą wersję Super One Click . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Ja znalazłem taki poradnik na necie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1305945 zrobiłem tak jak na filmikach i działa. Ciekawostką dla mnie był fakt, że podczas flashowania nie odpinałem kabla usb (sam na to wpadłem) tylko wyjmowałem baterię i wkładałem ją spowrotem przy wciśniętym przycisku "back" inaczej mój tel nie był widziany we flashtool'u czy w PC Companion. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Wielkie dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilkendor Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Super poradnik, nie trzeba się na tym znać, wszystko szybko i bez problemów. Polecam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek666 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ziomek wielki + za ten tutek. Wszystko działa w 100% na androidzie 2.1 update 1. Naprawdę wielkie DZIĘKI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fire113 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 A mi nie działa mam se x10i i po zakończeniu rootowania resetuje się i stoi na logo sony ericsson, po 2 min się resetuje i nadal na logo se i tak w kółko prosze pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Musisz raz jeszcze przeflashować telefon. To sytuacja normalna. Nazywa się to BootLoop - czyli start w kółko (w wolnym tłumaczeniu). Przy wgrywaniu nowego romu ważne jest by zrobić tzw. FullWipe - czyli czyszczenie całego telefonu (czyli format ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi