Omegatime Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 uruchamiam w tryb recovery i mam reboot system nowapply update from adbapply update from external storagewipe data/factory resetwipe cache partitionapply update from cache wiec gdzie takową opcję znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 apply update from card Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegatime Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 tego nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 No to nie wiem jak ty to robisz że ci nie działa, może sformatuj kartę pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegatime Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 również nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 to ja już nie wiem , może ci ktoś inny pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegatime Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 no cóż, dzięki za poświęcony czas mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Na pewno masz Galaxy Ace 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegatime Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Pawiniak, tak napewno. pobrałem recovery gdzieś z xda i teraz jak zaczęło się rozpakowywać to wyskoczyło: e error in /tmp/sideload/package.zip (status 7) lub e error in /tmp/sideload/package.zip (status 0) teraz nie jestem pewiencoś muszę robić źle przy tak z pozoru prostej czynności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Spróbuj zmienić nazwe pliku na updade.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegatime Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 ha, fajnie udało się, jeden problem zniknął pojawił się następny..gdy chcę wgraać cm-11-20131203-UNOFFICIAL-codina.zip pojawia sie e: can't open /sdcard/cm-11-20131203-UNOFICIAL-codina.zip (bad)Installation aborted. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Pomogła zmiana nazwy? Jaka wersja CWM? Wipy zrobione? Pisze coś jeszcze poza Installation aborted? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omegatime Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 z desperacji spróbowałem jeszcze raz powoli pobrać recovery tu z forum i się udało, nie wiem metoda prób i błędów, nazwa tylko zmieniona z update (1).zip na update.zip wipy zrobione, wszystko jak w poradniku, wersja CWM v6.0.2.8Przeniesienie roma na pamięć telefonu też nie pomogło rozwiązać tego problemua po za installation aborted nic nie piszę inneo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botgod Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 z desperacji spróbowałem jeszcze raz powoli pobrać recovery tu z forum i się udało, nie wiem metoda prób i błędów, nazwa tylko zmieniona z update (1).zip na update.zip wipy zrobione, wszystko jak w poradniku, wersja CWM v6.0.2.8Przeniesienie roma na pamięć telefonu też nie pomogło rozwiązać tego problemua po za installation aborted nic nie piszę inneoNie ponoszę odpowiedzialności za jakiekolwiek uszkodzenia telefonu. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność!Polecam tę metodę !!Pliki do ściągnięcia:Sterowniki USB http://www74.zippyshare.com/v/38801357/file.htmlOdin 1.85 http://www.mediafire.com/download/82latn22s1kl7w2/andromint-Odin3-v1.85.zipOryginalny Rom JB 4.1.2 http://rapidgator.net/file/3341ee3df037e4e9f7a25f1463594dc8Rozszerzenie pamięci Ram wyciągnięte z rosyjskiego Romu http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=2174384&d=1375976787Root http://download.chainfire.eu/365/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.69.zip?retrieve_file=1CWM tymczasowy (znika po reboocie) http://www.mediafire.com/download/5xaru3geu547sme/update.zip1.Zainstaluj sterowniki USB w komputerze.2. Skopiuj Root + CWM na kartęSD3. Wgraj Rom przez Odina. Wprowadż telefon w tryb download (wyłącz telefon, po czym naciśnij jednocześnie POWER BUTTON, HOME BUTTON i Volume Down), podłącz telefon kablem USB do komputera, odpal Odina 1.85Jako PDA wybierz Oryginalny Rom JB 4.1.2 plik: I8160XXMG2_I8160UBLMG2_HOME.tar.md5Jako CSC wybierz Rozszerzenie pamięci Ram plik: 624MEM.tar.md5,W Odinie zaznacz opcję Auto Reboot i F. Reset Time, resztę pozostaw odznaczoną!! Wciśnij START Po ukończonym flashowaniu telefon będzie nam się długo bootował (wisiał na logo Samsung) przez około 5min.Jeśli wisi na jakimkolwiek etapie bootowania dłużej niż 10 minut, nie przejmuj się wyłącz tel. (wyciągnij baterię)4. Uruchom tel. w Recovery naciśnij jednocześnie POWER BUTTON, HOME BUTTON i Volume UP.Zrobić wipe data factory reset + wipe cache partition5. Reboot system now Tel. powinien się uruchomić na nowym JB 4.1.2 Teraz możesz wgrać sobie jakikolwiek inny Rom powyżej JB 4.1.2. Pobierz pliki: Rom jaki Cię interesuje(Jest tego sporo) i wgraj go na: kartę SD lub Pamięć wewnętrzną tel. (np. do folderu "Android")Pobierz plik Root oraz CWM - linki wyżej.Wgraj je na: kartę SD lub Pamięć wewnętrzną tel. (np. do folderu "Android")1. Uruchom tel. w Recovery naciśnij jednocześnie POWER BUTTON, HOME BUTTON i Volume UP.Zainstaluj Root będąc w Android System Recovery (Apply update from ext storge- > UPDATE-SuperSU-v1.69.zip i zaraz po nim CWM - Update.zip2.W CWM zrob full wipe. wipe data factory reset + wipe cache partition + wejdź w opcję Advenced i wybierz wipe dalvic cache 3.Teraz wróc do głównego pulpitu i wybierz opcję Instal zip wyszukaj plik Romu w : kartaSD lub pamięć tel. i zainstaluj.Ciesz się !!Mi pomogło może komuś uratuje tel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamso Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 link do modu nie działa @EDIT.Może ktoś poleca jakiś lepszy zamiennik tego rom'u? NIEBRANDOWANY JB, czy GB nie ma różnicy chodzi mi o to żeby działało stabilnie, bez błędów i szybko. Rozumiem, że teraz na etapie wgrywania romu nie muszę wgrywać tego co jest w 1 poście tylko każdy, który pasuje do mojego telefonu? Podeślij ktoś linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botgod Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 link do modu nie działa @EDIT.Może ktoś poleca jakiś lepszy zamiennik tego rom'u? NIEBRANDOWANY JB, czy GB nie ma różnicy chodzi mi o to żeby działało stabilnie, bez błędów i szybko. Rozumiem, że teraz na etapie wgrywania romu nie muszę wgrywać tego co jest w 1 poście tylko każdy, który pasuje do mojego telefonu? Podeślij ktoś linka Poprawiłem link do Modu Podaje również link do Romu którego sam używam http://get.novafusion.pl/?id=683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamso Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Poprawiłem link do Modu Dzięki, tylko że mi chodziło o mod z pierwszego posta a ten rom, którego sam używasz można wgrać tak samo jak to jest opisane w pierwszym poście, czy trzeba to zrobić z odinem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Tak jak w pierwszym poście przez CWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamso Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Podaje również link do Romu którego sam używam http://get.novafusion.pl/?id=683 Powiem szczerze, że ten resurrection jakoś mi się nie podoba Dajcie coś prostszego i bardziej funkcjonalnego @EDIT. aha, pytanie mam, w przypadku chęci zmiany romu mam postępować tak samo? Full wipe > rom przez CWM > gapps?Te forum prawie nie żyje, a wydawało się fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Robisz tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamso Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jeszcze jedna sprawa, bo znalazłem CM 11 "cm11.0_codina.nova.20141215" i potrzebne mi gappsy. Pasują one np. z tego tematu? Próbowałem zainstalować android market, czy app youtube i się nie da. Pokazuje, że aplikacja jest już zainstalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Mogą być z tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamso Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 No chyba nie. E:Error in (tu ścieżka do .zip)(status 7)Installation aborted. Nie chce się bawić w przerabianie rom, mimo że to nie wydaje się najtrudniejsze. Jednak wolę zmienić CWM, moje to Recovery v6.0.5.1 jest jakieś nowsze? @EDIT.Spróbowałem ze zmianą skryptu w romie, dalej jest error. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jaką masz wersje CWM? Jaki miałeś rom poprzednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamso Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jednak wolę zmienić CWM, moje to Recovery v6.0.5.1 jest jakieś nowsze? To przecież podałem wersje CWM post wyżej Wcale tu nie ma przestawionej 1 z 5, moge pokazać screena (a cwm z tego tematu) Podaje również link do Romu którego sam używam http://get.novafusion.pl/?id=683Rom wcześniejszy, a jeszcze wcześniej brandowany JB z playa. Uprzedzam pytanie, zrobiłem wcześniej full wipe, cache, date i tamto w advanced options. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi