idzi Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Dzięki za poradnik. U mnie zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eleid Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dnia 4.05.2014 o 10:01, Pawliniak napisał: itvends.com/gapps/gapps-kk-20140105-signed.zip Link niestety nie działa. Error 404 - file not found Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 http://cyanmod.pl/gapps/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AramilShezzair Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 http://www.adriadata.net/xda/skomer/ Od wczoraj ciągle "maintenance mode". Jako, żem zielony w tym biznesie, być może głupie pytani: Jest tam jakaś szczególna dystrybucja, czy mogę po prostu pobrać "jakiegoś" CM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jest pod konkrentna wersję budowany ROM, więc musisz zwracać uwagę na kod modelu lub nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AramilShezzair Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 I żem się namodował... Wrzuciłem CM 11 według tej instrukcji. Niestety nie zwipeowałem delvik cache (założyłem, że skoro nie ma w menu to nie muszę, a do advanced nie zajrzałem). Po uruchomieniu: - brak IMEI (nie 00, całkowity brak po wysłaniu *#06#. W ustawieniach mam IMEI - unknown, bluetooth address - unknown. Reszta wygląda poprawnie) - brak reakcji na klawisze pod ekranem (menu, home, back), brak latarki Zwipeowałem ponownie, wrzuciłem CM 10.2. Klawisze reagują, IMEI nadal brak. Po paru restartach klawisze przestają działać. Próbowałem też z Vanirem, telefon w ogóle się nie uruchamia. I teraz najlepsze. Zrezygnowany postanowiłem przywrócić backup... CWM nie jest w stanie przywrócić /data (po przywróceniu wszystkiego co się dało i uruchomieniu, telefon wisi na logu Samsunga z pojawiającymi się na moment komunikatami "aktualizacja oprogramowania - brak zmiany przez co najmniej godzinę) Sprawdziłem na PC. Mogę otworzyć archiwum, jednak wywala komunikat o nieoczekiwanym końcu, drugi plik w ogóle się nie otwiera (używam 7-zip). Problem ten sam przy użyciu kopii na karcie (była tam w trakcie wszystkich reinstalek) oraz świeżej kopi z HDD. Mam 3 pliki do tego archiwum: - system.ext4.tar - 0 B - system.ext4.tar.a - niecały 1 GB (otwiera się w 7z, ale wywala nieoczekiwany koniec) - system.ext4.tar.b - 70MB ("nie archiwum" według 7z) Teraz pytania: 1. Czy istnieje szansa naprawy tego archiwum, może zwykły merge przy użyciu total commandera (co zrobić, aby MD5 się zgadzała)? Nie wiem, czy to coś pomoże (jak wspominałem, jestem zielony w kwestiach Androida i Linuxa) - recovery.log: http://wklej.to/b9uI7 2. Czy istnieje możliwość wyciągnięcia efs'a z backupu? Nie wykonałem backupu samego efs'a bo zwyczajnie nie wiedziałem o jego istnieniu do czasu googlowania z brakiem IMEI... 3. Czy istnieją jakieś sensownej trudności poradniki jak dodać IMEI samodzielnie? 4. Czym może być spowodowany brak obsługi klawiszy w CM? Najdziwniejsze jest to, że w 10.2 działają przez jakiś czas, a znikają dopiero później (z tego co zauważyłem, po 1 do 3 restartach). W zasadzie telefon ten ma być głównie nawigacją, więc ostatecznie przeżyję bez modemu - jednak klawisze są wybitnie przydatne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Jeśli ODIN'em nie przywrócisz IMEI, to nie wiem co może sprawić, że zacznie twój telefon normalnie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1988 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Mi po którymś eksperymencie z CM też nie pokazywał IMEI, ale zainstalowałem stockowy soft przez KIES-a i wszystko wróciło. Podejrzewam więc, że on nie znika całkiem, tylko nie zawsze CM go czyta. Miałem też takie historie, że np. raz zainstalowałem CM, nie działał bluetooth. Powrót do stock-a, jeszcze raz CM - bluetooth działa. Cud. Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu LTE (sąsiada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AramilShezzair Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) @CyanowyLenovo Z tego co widziałem, są sposoby. Ale sama myśl o wgryzaniu się w te wszystkie dane przyprawia mnie o ból głowy ;-) Dlatego najlepiej jakby udało mi się naprawić to archiwum, tak jak pisze @beny1988, mam nadzieję że z oryginalnym softem ruszy. Jak na razie mam zaplanowaną próbę z połączonym archiwum i edytowanym spisem MD5, ale potrzebuję na to wolnej chwili i dobrze byłoby mieć sprawdzone info. @Update Nawet po dopisaniu MD5 wywala mi się w podobnym momencie. Będę szukał oryginalnego ROM'u i spróbuję jeszcze w ten sposób odbudować pliki, ale mam wrażenie, że chyba jestem skazany na offline smartphone'a ;-) @Update2 Telefon ponownie sprawny. Wepchałem backup Odinem do pamięci na siłę i wszystko działa. Edytowane 7 Października 2016 przez AramilShezzair update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Trzepizur Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam mógłby ktoś zaktualizować link z ktorego pobieramy gaps do cm 11 bo klikam i wyskakuje eror. I jeszcze gdyby ktoś mógł zaktualizować ten ostatni link na 1 stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Klimek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 E: Failed to verify whole-file signature E:signature verification failed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Sprawdź wersję custom recovery oraz spróbuj jeszcze raz pobrać rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Klimek Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 wgrałem sobie ten system - S7710XXAMB6_S7710OXEAMB3-20130713 działa na nim mi wszystko. Dograłem na niego CM 11 i nie działają mi klawisze, to normalne w tej wersji? ma ktoś xeo 4 plikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Przed instalacją CM zrobiłeś wipe cache, dalvik i system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi